Instagram hesabımda paylaştığım karnabahar yemeğinin altına yazılan yorumlar beni epey düşündürdü. Ufkumuzu genişletmeye çalışmak yerine en iyi ihtimalle, “Ben bunu ölsem dışarıda para verip yemem” diye kestirip atıyoruz. Daha da kötüsü, yiyeni kınayıp pişireni de, ‘Adam kazıklıyor’ gibi suçlama yolunu seçiyoruz.
#KarnabaharKarnabahar tam bir C vitamini ve folik asit deposu. Üstelik metabolizmayı hızlandırıyor ve içindeki maddeler sayesinde vücudu en yaygın türler olan meme, mide ve kalın kolon kanserine karşı koruyor. Fakat siz bütün bu faydalarına karşın halen karnabahar yemek için bir sebep arıyorsanız, aşağıda sekiz tanesini bulabilirsiniz. Hepsi de çok lezzetli olan karnabahar tariflerimiz için sizi birazcık aşağı alalım.
#Karnabahar TarifleriYaşam kalitemizin belirlenmesinde “hasta mı, sağlıklı mı” kalacağımızda genlerimiz tek belirleyici değil. Özellikle kronik hastalıklarda genlerden çok çevresel etkenler ve hayat tarzımız etkili oluyor. Bu diyabet için de, kanser için de, obezite için de değişmez bir kuraldır.
#Osman MüftüoğluKarnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KarnabaharKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanAirfryer tarifleri pratiklik arayanlar için zamandan tasarruf etmenin en iyi yolu. Kokusundan şikayet edenlere, kızartma tadında bir airfryer karnabahar tarifi hazırladık. Peki, airfryer'da karnabahar nasıl yapılır, kaç dakika?
#Airfryer KarnabaharMide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır. Sindirimi daha kolay olan haşlama tavuk ve et yemekleri, brokoli ve patates püresi, közleme patlıcan mideye iyi gelen yemeklerden bazılarıdır. Mide dostu daha fazla yiyecek, çorba ve yemek çeşitlerini ayrıntıları ile derledik.
#MideHatay mutfağına ait olan ama bugün şehirde neredeyse ustasının kalmadığı sasiço... Hamuru pancarlı, içi keçi büş peyniri dolgulu ravioli... Adaçayı tempura... Pöç etli Japon mantısı... Şef Yaren Çarpar’ın elinden çıkma bu özel tatlar, Maslak Sanayi’deki House of Ekria’da...
#Hatay MutfağıBrokoli karnabahara benzeyen ve sebze ailesinde yer alan besin ögesidir. Kelime İngilizce olan broccoli sözcüğünden alıntıdır. İngilizce olan bu sözcük ise İtalyanca broccolo kelimesinden türeyerek dilime gelmiştir. İtalyanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı tomurcuk demektir. Brokoli sebzesinden salata, yemek, çorba gibi besinler elde edilebilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için hakkında detayları derledik.
#BroccoloGerçek bir pizzanın sırrı lezzetli hamurunda gizli. Yani lezzetli bir pizza hamuruyla pizzanızın tadını garantilemiş olursunuz. Pizza hamurunu hazırlarken malzeme dengesi ve püf noktaları oldukça önemli. Ancak öncesinde hamuru nasıl yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. İki alternatifiniz var: Birincisi, pizzanızı mayalanması için dinlenmeye bırakılan bir hamurla yapmak. İkincisi, mayalanması için beklemeye gerek olmayan bir hamur kullanmak. Öte yandan hamurdan uzak duruyorsanız karnabahar, patates gibi malzemelerle de pizza tabanı hazırlayabilirsiniz. İşte her zevke uygun hamurlu hamursuz pizza tarifleri...
#Pizza Hamuru