Güncelleme Tarihi:
SABAH: 3-4 yemek kaşığı kavurma et, bol limonlu domates, salatalık, biber, 2 dilim ekmek
ÖĞLEN: 1 dilim ekmek, 150-200 gram ızgara yağsız köfte, salata, ½ porsiyon sütlü tatlı
İKİNDİ: 1 dilim sebzeli börek ve 1 Bardak ayran veya 1 fincan sütlü kahve yanına 3 kuru kayısı
AKŞAM: 1 kase çorba, 2 avuç büyüklüğünde fırında et, bol salata, 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu
SABAH: 4-6 yemek kaşığı kavurma, 2 dilim ekmek, bol limonlu domatesi biber, maydanoz
ÖĞLEN: 1 dilim ekmek, 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği, salata
İKİNDİ: 1 sütlü tatlı
AKŞAM: 1 kase çorba, 1 kase cacık, 1 büyük elma
SABAH: 4 yemek kaşığı müsli, 1 bardak süt, 1 muz
ÖĞLEN: 250 gram fırında veya haşlanmış et, bol salata, 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu
İKİNDİ: 1 Bardak ayran, 2 grisini
AKŞAM: 2 dilim tahıllı ekmek, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, 1 kase cacık, salata
SABAH: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates, salatalık, biber
ÖĞLEN: 1 dilim ekmek, 5-6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, 1 kase yoğurt
İKİNDİ: 1 kase yoğurt, 1 büyük armut veya elma
AKŞAM: 4-5 yemek kaşığı pilav, 200 gram fırında sebzeli et, haşlanmış sebze, salata, 1 kase yoğurt
Diyelim ki kendinizi tutamadınız bütün öğünler et yediniz işte size ertesi gün diyeti!
SABAH: 1 Bardak süt, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 küçük muz
ÖĞLEN: 2 dilim ekmek, 5-6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, salata, yoğurt
İKİNDİ: 1 fincan süt içine az kahve, ½ paket diyet bisküvi, 3 kuru kayısı
AKŞAM: 1 dilim ekmek, 1 kase çorba, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, cacık
2 tane patlıcan, 200 gram yeşil fasulye, 1 büyük soğan, 2 tane patates, 2 havuç, 2 kabak, 6 tane domates, 8-10 tane sarımsak, 4-5 tane yeşil taze biber, 1 kilo et, 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, kırmızı biber.
YAPILIŞI: Etler tencerenin en altına konur, biber salçası ve kırmızı biber ile ovulur, üzerine halka doğranmış soğanlar, üzerine halka doğranmış havuç, halka doğranmış patlıcan, üzerine halka doğranmış patates, üzerine halka doğranmış kabak, soyulmuş sarımsaklar , yeşil biber ve küp doğranmış domatesler konur, kısık ateşte 1,5 saat pişirilir.
1 kilo az yağlı kıyma, 1,5 kilo patlıcan, yarım kilo domates, 250 gram yeşil biber, 12 tane sarımsak, tuz, kırmızı biber, karabiber, 1 soğan.
YAPILIŞI: kıymayı rendelenmiş 1 soğan suyu,karabiber, kırmızı biber ve tuzla yoğurup küçük köfteler yapın. Patlıcanları pijamalı soyup halka olarak 3 cm’lik parçalar halinde kesin 10 dakika tuzlu suda beklettikten sonra suyunu iyice sıkın ve yatay bir tencerede 1 patlıcan, 1 köfte şeklinde yuvarlak olarak dizin. Dizme bittikten sonra üzerine rendelenmiş domates, doğranmış sarımsak ve yeşil biberleri ekleyerek, kısık ateşte 1 saat pişirin.
(1kilo ince kıyılmış ıspanak, yarım bağ yeşil soğan, yarım bağ maydanoz, 1 bardak ıslatılmış bulgur, 1 tane iç edilmiş nar, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı)
(150-200 gram haşlanmış veya fırınlanmış parça et, karabiber, 1 bağ maydanoz, 4 tane közlenmiş kırmızı biber, bir limon, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı tuz.)
(250 gram haşlanmış karnabahar, 250 gram haşlanmış brokoli, 3 tane haşlanmış havuç, 1 kase sarımsaklı yoğurt)
(1 bardak yoğurt suyu, 1 soğan rendesi, yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, kekik)
ETE EN ÇOK YAKIŞAN 4 BAHARAT; KIRMIZI BİBER, TANEDEN KIRILMIŞ KARABİBER, KEKİK,BİBERİYE.