Kendi pizzasını yapmak isteyenler için çeşit çeşit pizza tabanı önerileri...
Gerçek bir pizzanın sırrı lezzetli hamurunda gizli. Yani lezzetli bir pizza hamuruyla pizzanızın tadını garantilemiş olursunuz. Pizza hamurunu hazırlarken malzeme dengesi ve püf noktaları oldukça önemli. Ancak öncesinde hamuru nasıl yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. İki alternatifiniz var: Birincisi, pizzanızı mayalanması için dinlenmeye bırakılan bir hamurla yapmak. İkincisi, mayalanması için beklemeye gerek olmayan bir hamur kullanmak. Öte yandan hamurdan uzak duruyorsanız karnabahar, patates gibi malzemelerle de pizza tabanı hazırlayabilirsiniz. İşte her zevke uygun hamurlu hamursuz pizza tarifleri...
Mayalı hamurun lezzetini bilmeyen yok. Peki bu leziz hamuru pizza yapımında kullanmaya ne dersiniz? 'Evet' diyorsanız bu tarif sizin için. İşte dikkat etmeniz gereken birkaç ufak püf noktasıyla birlikte mayalı pizza hamuru tarifi...
Patates, hamur kullanmadan pizza yapmanın yollarından biri ve belki de en doyurucu olanı! Üstelik glutensiz olduğu için gluten intoleransı olanlar ve çölyak hastaları da gönül rahatlığıyla tüketebiliyor. Bu tarifi denedikten sonra hamurlu pizzayı hiç aramayacaksınız.
Son dönemin favori malzemelerinden kinoa, pizza tabanı yapmak için de çok uygun. Üstelik kalorisi de düşük olduğundan kinoalı pizza tabanı diyet yapanlar için de çok uygun.
İnce hamurlu pizza sevenler için çok uygun bir tarifimiz var: Lavaş tabanlı pizza. Marketten alacağınız lavaşla birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu pizza sıkışık anlarda hayat kurtarıyor.