Ender Saraç'tan ilaç gibi yemekler

Güncelleme Tarihi:

Ender Saraçtan ilaç gibi yemekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 10:00

Hem çok lezzetli hem de sağlıklı tarifler...

Haberin Devamı

Sadece haşlanmış ve buharda pişmiş sebzeler yiyerek sağlıklı beslenilmez. “Sağlıklı ve lezzetli beslenmek demek aslında doğru malzemelerle pişirilmiş kebabı, pizzayı, lahmacunu, fırında karnıyarığı veya ıspanaklı böreği yiyebilmektir” diyen Beslenme Uzmanı Ender Saraç, birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri verdi.

Karnabaharlı ve pırasalı detoks çorbası

Kış için sağlıklı ve toksin atıcı alternatif bir çorba. Bu çorba miktar olarak fazla görünse de buzdolabında uzun süre dayanabilir. Bolca yapıp saklayarak ara ara tüketebilirsiniz.

Malzemeler

20 adet pırasa
2 orta boy karnabahar
4 adet kuru soğan
20 gr toz zencefil
20 gr zerdeçal
10 diş sarımsak
10 gr tarhun
7 litre su

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri yıkadıktan sonra 7 litre suda 15 dakika haşlayıp blenderdan geçirin. Günde 1,5 -2 litre tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ödem ve şişkinliği azaltıcı çay

Malzemeler

Bir tutam mısır püskülü
Bir tutam kiraz sapı
3-4 dal maydanoz (saplarıyla)
Bir tutam hindiba

Hazırlanışı

Mısır püskülünü, maydanozu, hindibayı ve kiraz saplarını kaynayan suya atın. 2-3 dakika kaynattıktan sonra 2-3 dakika da demlenmeye bırakın. Çayı ılık olarak için.

Pazı kayganası

Kan yapıcı ve kas güçlendirici bir yemek. Pazı da tıpkı ıspanak gibi iyi bir demir kaynağıdır. Yumurta ise özellikle sarı demir dışında folik asit içerir ve kan yapımını destekler. Yanında beyaz ekmek yerine bulgur veya tam tahıllı ekmek yerseniz ve biraz limonata veya taze portakal suyu içerseniz daha da doyurucu ve sağlıklı bir öğün olur.

Malzemeler

1 bağ pazı
1 adet orta boy soğan
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Himalaya tuzu

Hazırlanışı

Pazıları yıkayıp çok ince doğrayın. Soğanları da çok ince kıyıp pazılara ekleyin. Üzerine bol tuz döküp iyice ovun. 10 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda bütün suyunu bırakıp iyice yumuşamış pazıyı, fazla tuzunu akıtmak için soğuk sudan geçirin ve iyice sıkın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, mısır ve buğday ununu katıp karıştırın. Pazıları da yumurtalı unlu karışıma ekleyin. Geniş bir tavada yağın yarısını ısıtın. Karışımı tavaya koyup kaşıkla bastırarak ince ve yuvarlak bir biçim verin. Orta ateşte 3 dakika kızarttıktan sonra büyük bir tencere kapağı yardımıyla tersyüz edin. Kayganayı ters çevirip yeniden tavaya almadan önce kalan yağı tavaya dökün ve ısıtın. Yeniden tavaya aldığınız kaygananın diğer tarafını da kızarttıktan sonra çıkarıp servis yapın.

Haberin Devamı

Afiyet Olsun

BAKMADAN GEÇME!