gamze cizreli haberleri sayfasında gamze cizreli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 279 gamze cizreli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzSene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsAnkara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...
#BalıkGamze Cizreli, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya başladı. BigChefs isimli işletmenin de sahibi olan Gamze Cizretli, kafe ve restoran işletmeciliği alanında pek çok kez girişimde bulundu. Peki, Gamze Cizreli kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Gamze Cizreli2 milyon Euro’luk yatırımla Avrupa’daki ilk restoranını Frankfurt’ta açan Big Chef’s’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Gamze Cizreli, “Havalandırmadan tuğlaya neredeyse her şeyi Türkiye’den götürdük. Bu restorandan yılda 4 milyon Euro ciro bekliyoruz. Hedefimiz Almanya’da 25 şube açmak, Hollanda, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’ya yayılmak” diye konuştu.
#Big Chef’STürkiye ve Orta Doğu’da 60’tan fazla şubesi bulunan gastronomi zinciri BIG Chefs, Avrupa açılımını Frankfurt’tan başlattı. Markanın kurucusu Gamze Cizreli, uluslararası ekonomi merkezi olmasının yanı sıra genç nüfusu ve birçok kültürü buluşturması nedeniyle Frankfurt’u seçtiklerini söyledi.
#FrankfurtTürkiye’nin son 20 yılında girişimciliğin en büyük örnekleri arasında yer alan ve başarı hikayeleriyle ekonominin ilham kaynağı olan 10 iş insanı, Ceyhun Kuburlu’nun ‘Deli Misin Sen’ adlı kitabı için hikayelerini paylaştı. Kitap zirveye giden 10 gerçek yol hikayesini en çarpıcı yanları, gizli kalmış sırları ile özetliyor.
#ÜniversiteGEÇEN ay “Toprağın Kadınlarından Sofralara” projesini başlatarak yerel üretim yapan kadın çiftçilere destek olan BigChefs’in kurucusu Gamze Cizreli, Kaz Dağları’nda kadın girişimcilerle de işbirliği yaparak 60 keçi aldı. Cizreli bu gibi örnekleri destekleyerek projelerini büyütmeyi hedeflediklerini anlattı. Hem Türkiye hem de yurtdışında büyümeye devam eden restoran zincirinin tedarik listesinde daha çok kadın üreticiye yer vermek için kolları sıvayan Cizreli, Anadolu’da birebir kadın üreticilerle görüşerek üreticilerle birlikte çalışmaya başladı.
#Gamze Cizreli2006’da açtığı ‘Big Chefs’ restoranıyla 10 yılda Türkiye’nin önde gelen restoran zincirini yaratan Gamze Cizreli, otel işine de el attı. Ortağı Saruhan Tan ile birlikte ‘Monden’ isimli otel zinciri yaratmak için kolları sıvayan Cizreli, “İlk oteli bu yıl içinde 3.5 milyon Euro yatırımla Karaköy’de açacağız. Devamı gelecek” yorumunu yapıyor.
#Elif ErguGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge AkgünBeslenme Uzmanı Elvan Odabaşı’nın astronotların besinlerinden esinlenerek geliştirdiği peyniraltı suyu tabanlı protein içeceği, afet dönemlerinde sağlıklı beslenme sorununa çare olacak bir işbirliği yarattı. Gönüllü bilim kurulu tarafından geliştirilen ürün için INOGAR, Esenyurt Belediyesi ve Save the Children işbirliğinde kooperatif kuruldu. Kooperatifle hem protein açısından yeterli beslenemeyen gruplara ürün dağıtılacak hem de dezavantajlı kadınlara istihdam yaratılacak.
#AstronotÇoğumuz güneşten payımıza düşeni aldık, tenimiz o tatlı bronz renge kavuştu. Ve elbette bronza en çok beyaz yakışır. Bu sezon hem kadınlar hem erkekler baştan ayağa beyaz giyiniyor. Tory Burch’ten Alberta Ferretti’ye, Dolce&Gabbana’dan Amiri’ye farklı erkek ve kadın koleksiyonları bu akımın yükselmesinde öncü oldular.
#Neslişah AygörenSinem Özusta, 15 yılkurumsal hayatta çalıştı.O dönemde dahi içindekigirişimcilik ateşi hiç sönmeyenÖzusta, 2000’liyıllardaki markalaşmatrenini kaçırmadı veAlaçatı’daki ilk mağazasıolan ‘Designers of Oz’u‘Tasarımcıların BüyülüDünyası’ sloganıyla açtı.Online satışlara ağırlıkverecek Özusta, ihracatyapmayı da hedefliyor.
#12023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1Sene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsGEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.
#1BigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22,50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31,78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO'SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#Sponsorlu İçerikBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22,50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31,78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO'SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#Sponsorlu-İcerikİftar saatinin sabırsızlıkla beklendiği bugünlerde özellikle oruç tutanları en az pide kadar heyecanlandıran bir diğer lezzet de güllaç... Geçmişi Osmanlı’ya dayanıyor; bol sütü ve hafif lezzetiyle fıstıklısı da çok seviliyor, cevizlisi de... Jürimize güllacı en iyi yapan adresleri sorduk.
#RamazanHollanda, Belçika ve Türkiye’de Edelstaal Gruop International & Big Chefs ortaklığında yatırımlar devam ediyor. Türkiye’de büyük yatırımları olan iki devasa şirket Orka Holding ve Big Chefs Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için Avrupa’da ilk adımı Belçika’nın Antwerpen şehrinde attı.
#AVRUPADAN HABERDepremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiÜlkenin üzerine bir kâbus gibi çöken, yüzyıllardır yaşanmamış şiddette gerçekleşen, çok büyük kayıplar verdiğimiz Hatay ve Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden tam 34 gün geçti. Hepimiz biliyoruz ki bu zorlu dönemi aşmak, yaraların sarılmasını sağlamak hiç kolay değil.
#Müge AkgünAntakya’nın tarihi 12’nci yüzyıla dayanan ticaret merkezi Uzun Çarşı’yı depremden sonra yeniden ayağa kaldırmak için Türkiye’nin önde gelen restoranları, yemek sanayicileri, gıda perakendecileri bir araya geldi. BIG Chefs Kurucusu Gamze Cizreli’nin girişimiyle başlatılan “uzunçarşıburada.com” oluşumu, Antakya genelindeki yerel üretimin sürdürülebilirliğini hedef aldı. Reyhanlı kavşağına kurulacak konteyner çarşıda 76 esnaf dükkân açacak. Önce 12 milyon TL’lik yerel gıda stoku toplanacak, ardından üreticiye siparişler verilerek göç önlenecek...
#Uzun ÇarşıGeçtiğimiz haftalarda İlber Ortaylı, katıldığı bir programda serpme kahvaltının görgüsüzlük olduğunu ve böyle bir gıda kıtlığında bu israfa gerek olmadığını söylemişti. Serpme kahvaltıyı savunan da oldu, Ortaylı’ya katılanlar da... İşin uzmanları kahvaltının kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ancak böyle mükellef sofraların aslında kurulmadığını söylüyor.
#KahvaltıHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#Katmer