Kuyrukta beklemeye değer!

Güncelleme Tarihi:

Kuyrukta beklemeye değer
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2023 07:00

İftar yaklaştıkça fırından yeni çıkmış ramazan pidesinin kokusu iştahımızı iyice açar, top patlayana kadar yemeden durmak sabır ister. Henüz sıcakken arasına tereyağı ve peynir koyup yemekse bir başkadır! Jürimiz ramazan pidesini en iyi yapan adresleri seçti.

Haberin Devamı

Kuyrukta beklemeye değer

1- MALZEMELERİ ÇOK KALİTELİ

Peleki, İstanbul

Teşvikiye’deki işletme 1987’den beri açık. Şef Murat Bozok “Fırıncılık kültürümüzün en iyi temsilcilerinden” diyor, Çiğdem Alagök ve Ayfer Yavi kaliteli malzeme kullandıklarını söylüyor.
(0212) 241 66 56

2- UNLAR ATALIK TOHUMDAN

Pasto, Bursa

Ebru Erke “Sahibi Hakan Doğan ekmek işine gönül vermiş biri” diyor. Afyer Yavi kuşaklar boyu fırıncılık yapan ailenin atalık tohumdan unlar ve asırlık mayalar kullandığını ekliyor. Yumurtalı ve yumurtasız çeşidi var. (0224) 241 45 21

3- İSTEYENE YUMURTALI...

Cumhuriyet Fırını, Ankara

Çiğdem Alagök’ün “Pidesi çıtır çıtırdır” dediği işletmede hem yumurtalı hem yumurtasız pide var; hepsi odun ateşinde pişiyor. Gamze Cizreli de öneriyor. Çankaya, Mamak, Akdere ve Cebeci’de şubeleri var. (0312) 319 32 79

Haberin Devamı

4- ODUN FIRININDA PİŞİYOR

Tarihi İsmail’in Has Ekmek Fırını, İstanbul

Çengelköy’de... Gamze Cizreli pide için İstanbul’daki favori adresi olduğunu söylüyor. Tarihi yaklaşık 2 asra dayanan fırın, Murat Bozok’a göre kültürel miraslarımızdan ve pideleri de
bir o kadar başarılı. Odun ateşinde pişiriyorlar. (0216) 321 56 88

5- YILIN HER ZAMANI VAR

Tad Doy Odun Ekmek Fırını, İstanbul

Bahçeköy’de... Pideleri kadar ekmek ve poğaça gibi hamurişleri de çok beğeniliyor. Berat Çokal’a göre semtin klasikleşmiş adreslerinden, pide çıkardıkları saate yakın orada beklemenin keyfi bir başka. Yılın tüm zamanı pide var. (0212) 226 11 53

6- MÜTEVAZI BİR ADRES

7-8 Hasanpaşa Fırını, İstanbul

Beşiktaş’ta. 1893’ten beri açık olan fırın ismini Osmanlı mareşali Hasan Paşa’dan alıyor. Şef Murat Bozok “Oldukça mütevazı bir adres ama odun ateşinde pişen ürünlerin lezzeti büyük. Haliyle pidenin de...” diyor.
(0212) 261 97 66

Kuyrukta beklemeye değer

7-8 Hasanpaşa Fırını, İstanbul

Haberin Devamı

7- KURABİYELERİ DE ÜNLÜ

Ortaköy Fırını, İstanbul

İşletme 1968’den beri açık... Ayfer Yavi “Semtin özellikle ekmek ve kurabiye çeşitleriyle ünlü fırını... Pide saati yaklaştığında kapısında kuyruk eksik olmaz” diyor. Bol susam ve çörekotu kullanılıyor.
(0212) 236 10 10

8- İŞLERİNDE USTALAR

Akmanoğlu Fırını, İstanbul

Eyüpsultan Camisi’nin hemen karşısında... Tarihi 1883’e dayanan köklü bir işletme. Murat Bozok “Ekmek ve kurabiyelerinde iyi malzeme kullanırlar. Bu ustalık pideleri için de geçerli” diyor.
Simitleri de çok beğeniliyor. (0532) 499 18 83

9- ADAPAZARI’NIN EN ESKİLERİNDEN

Mahmudun Fırını, Sakarya

İşletme 1968’den beri açık... Ayfer Yavi “Semtin özellikle ekmek ve kurabiye çeşitleriyle ünlü fırını... Pide saati yaklaştığında kapısında kuyruk eksik olmaz” diyor. Bol susam ve çörekotu kullanılıyor.
(0212) 236 10 10

Haberin Devamı

10- ÇEŞİT ÇEŞİT UNLU MAMULLER

Aksu Unlu Mamulleri, Bursa

Berat Çokal “Yıl içerisinde çok çeşitli ve leziz unlu mamuller sunan bu fırın ramazanda da Bursalıların gözdesi. İftar saatinden önce kapısında uzun bir sıra oluyor ama insanın beklediğine değiyor” diyor. (0224) 233 66 88

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!