Mükellef bir iftar için...

Güncelleme Tarihi:

Mükellef bir iftar için...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 07:00

Ramazan ayında günün en iple çekilen anı, çorbasından tatlısına özenle hazırlanmış tatlarla bezeli bir sofraya oturmak... Yemekleri kadar atmosferiyle de keyif veren, iftar menüsü bol seçenekli adresleri jürimize sorduk.

Haberin Devamı

Mükellef bir iftar için...

1- KONYA USULÜ TANDIR

SERAF, İSTANBUL

Bağcılar’da. Ebru Erke “Şefi Sinem Özler, Türk mutfağını başarıyla temsil ediyor, yemekleri nefis” diyor. Çorbayla başlayan iftar yemeği içliköfte, keşkek gibi ara sıcaklarla devam ediyor. İçpilavlı Konya usulü tandır da var. Ramazan pidesini kendileri pişiriyorlar. Menü, kişi başı 950 lira. Esen Hünal’ın da önerisi. (0212) 445 55 05

Mükellef bir iftar için...

2- BİR KLASİK...

BEYTİ, İSTANBUL

Florya’da... Ferit Özkaşıkcı “Ramazan klasiği... Huzur veren bir atmosfere sahip. Çorba, et ve tatlıların hepsi lezzetli” diyor. Ayfer Yavi “Et lokantalarının duayeni. 1945’ten beri hizmet veriyor. Suböreğinden ekmek kadayıfına zengin bir menüsü var” diyor. 1.750 lira. (0212) 663 29 90

Haberin Devamı

Mükellef bir iftar için...

3- YENİLİKÇİ DOKUNUŞLARLA

MADERA, İSTANBUL

Ebru Erke, Harbiye’deki mekân için “Geleneksel yemeklere yenilikçi dokunuşlar yapıyorlar” diyor. İftar menüsünde isotlu kök sebze salata, füme yoğurtlu fırın mücver, kuzu sarma beyti, zerdeçallı pirinç pilavı, balkabaklı sütlaç, fıstıklı soğuk baklava gibi çeşitler var. 900 lira. (0536) 778 89 20

Mükellef bir iftar için...

4- HÜNKÂRBEĞENDİSİ ÜNLÜ

HÜNKÂR 1950, İSTANBUL

Nişantaşı’nda, 1950’den bu yana açık. Gamze Cizreli “Yılların Hünkâr kalitesi, paça çorbası bir başka...” diyor. İftariyelikler, suböreği, ana yemek ve tatlıdan oluşan menü kişi başı 750 lira. Çeşitleri tezgâhtan seçebiliyorsunuz. Hünkârbeğendisi ünlü. Esen Hünal da öneriyor. (0212) 225 46 65

Mükellef bir iftar için...

Haberin Devamı

5- HALEP KAHKESİ, LEBENİYE...

MUTFAK SANATLARI MERKEZİ, GAZİANTEP

Geleneksel Gaziantep yemekleri sunan bu restoranda menü günlük olarak değişiyor. İftariyelikler arasında Antep peyniri, Halep kahkesi gibi lezzetler var. Şiveydiz, lebeniye, kapamalı firik pilavı ve fıstıklı dolangel tatlısının da olduğu iftar menüsü kişi başı 375 lira. (0342) 777 76 76

Mükellef bir iftar için...

6- ŞIHIL MAHŞİSİ, SEMSEĞİ

GALEYAN RESTAURANT, İSTANBUL

Sultanahmet’te. Ayfer Yavi “Şef Yunus Emre Akkor’un menüsünde Kilis mezeleri, semsek, şıhıl mahşi, ayrıca pilavlı tandırla kuru fasulye var. Yemekler cennet çamuru ve güllaçla taçlanıyor” diyor. Kişi başı 950 lira.(0212) 513 83 90

Haberin Devamı

Mükellef bir iftar için...

7- BÖREK ÇEŞİTLERİ BOL

L’BEİRUT RESTAURANT, İSTANBUL

Florya’da. Salih Seçkin Sevinç “Ramazan boyunca dolu dolu bir menü sunuyor” diyor. Çorba, karışık ızgara, günün yemeği, mütebbel, yaprak sarması, humus, frakeh, içliköfte, börek çeşitleri ve Lübnan tatlıları gibi çeşitler içeren iki kişilik menü, kişi başı 750 lira. (0212) 573 10 10

8- TATLAR ÜST DÜZEY

MURADİYE OSMANLI SOFRASI, BURSA

Osmangazi’de. Koray Günyaşar “Tarihi binada Osmanlı mutfağından lezzetler sunuyor. Atmosfer ve tatlar üst düzey” diyor. Muradiye çorbası, tas kebabı, elbasan tava gibi çeşitleri var. Kişi başı 300 lira. (0533) 040 05 40

Haberin Devamı

Mükellef bir iftar için...

9- MEVLEVİ MUTFAĞINDAN

SOMATÇI FİHİ MA FİH RESTAURANT, KONYA

Ayfer Yavi “Selçuklu Mevlevi mutfağından lezzetler var” diyor. Kuru incirli et, bamya çorbası, tutmaç çorbası, ballı bademli-ayvalı et, kayısılı kuzu gerdan, furun kebabı sunulan çeşitler arasında. Etli menü 295, Osmanlı-Selçuklu menüsü 395 lira. (0536) 562 22 05

Mükellef bir iftar için...

10- KUZU ÇEVİRMESİ LOKUM

ET OVASI, İSTANBUL

Avcılar’da. Ana yemeğinde kuzu çevirme, zırh kebap ve tavuk şiş seçenekleri var. Salih S. Sevinç “Kuzu çevirmenin dışı börek gibi, çıtır. İçiyse lokum gibi... Zırh kebabı efsanevi” diyor. Kişi başı 470 lira. (0212) 428 65 65

Haberin Devamı

Mükellef bir iftar için...

BAKMADAN GEÇME!