Güncelleme Tarihi:
1- KONYA USULÜ TANDIR
SERAF, İSTANBUL
Bağcılar’da. Ebru Erke “Şefi Sinem Özler, Türk mutfağını başarıyla temsil ediyor, yemekleri nefis” diyor. Çorbayla başlayan iftar yemeği içliköfte, keşkek gibi ara sıcaklarla devam ediyor. İçpilavlı Konya usulü tandır da var. Ramazan pidesini kendileri pişiriyorlar. Menü, kişi başı 950 lira. Esen Hünal’ın da önerisi. (0212) 445 55 05
2- BİR KLASİK...
BEYTİ, İSTANBUL
Florya’da... Ferit Özkaşıkcı “Ramazan klasiği... Huzur veren bir atmosfere sahip. Çorba, et ve tatlıların hepsi lezzetli” diyor. Ayfer Yavi “Et lokantalarının duayeni. 1945’ten beri hizmet veriyor. Suböreğinden ekmek kadayıfına zengin bir menüsü var” diyor. 1.750 lira. (0212) 663 29 90
3- YENİLİKÇİ DOKUNUŞLARLA
MADERA, İSTANBUL
Ebru Erke, Harbiye’deki mekân için “Geleneksel yemeklere yenilikçi dokunuşlar yapıyorlar” diyor. İftar menüsünde isotlu kök sebze salata, füme yoğurtlu fırın mücver, kuzu sarma beyti, zerdeçallı pirinç pilavı, balkabaklı sütlaç, fıstıklı soğuk baklava gibi çeşitler var. 900 lira. (0536) 778 89 20
4- HÜNKÂRBEĞENDİSİ ÜNLÜ
HÜNKÂR 1950, İSTANBUL
Nişantaşı’nda, 1950’den bu yana açık. Gamze Cizreli “Yılların Hünkâr kalitesi, paça çorbası bir başka...” diyor. İftariyelikler, suböreği, ana yemek ve tatlıdan oluşan menü kişi başı 750 lira. Çeşitleri tezgâhtan seçebiliyorsunuz. Hünkârbeğendisi ünlü. Esen Hünal da öneriyor. (0212) 225 46 65
5- HALEP KAHKESİ, LEBENİYE...
MUTFAK SANATLARI MERKEZİ, GAZİANTEP
Geleneksel Gaziantep yemekleri sunan bu restoranda menü günlük olarak değişiyor. İftariyelikler arasında Antep peyniri, Halep kahkesi gibi lezzetler var. Şiveydiz, lebeniye, kapamalı firik pilavı ve fıstıklı dolangel tatlısının da olduğu iftar menüsü kişi başı 375 lira. (0342) 777 76 76
6- ŞIHIL MAHŞİSİ, SEMSEĞİ
GALEYAN RESTAURANT, İSTANBUL
Sultanahmet’te. Ayfer Yavi “Şef Yunus Emre Akkor’un menüsünde Kilis mezeleri, semsek, şıhıl mahşi, ayrıca pilavlı tandırla kuru fasulye var. Yemekler cennet çamuru ve güllaçla taçlanıyor” diyor. Kişi başı 950 lira.(0212) 513 83 90
7- BÖREK ÇEŞİTLERİ BOL
L’BEİRUT RESTAURANT, İSTANBUL
Florya’da. Salih Seçkin Sevinç “Ramazan boyunca dolu dolu bir menü sunuyor” diyor. Çorba, karışık ızgara, günün yemeği, mütebbel, yaprak sarması, humus, frakeh, içliköfte, börek çeşitleri ve Lübnan tatlıları gibi çeşitler içeren iki kişilik menü, kişi başı 750 lira. (0212) 573 10 10
8- TATLAR ÜST DÜZEY
MURADİYE OSMANLI SOFRASI, BURSA
Osmangazi’de. Koray Günyaşar “Tarihi binada Osmanlı mutfağından lezzetler sunuyor. Atmosfer ve tatlar üst düzey” diyor. Muradiye çorbası, tas kebabı, elbasan tava gibi çeşitleri var. Kişi başı 300 lira. (0533) 040 05 40
9- MEVLEVİ MUTFAĞINDAN
SOMATÇI FİHİ MA FİH RESTAURANT, KONYA
Ayfer Yavi “Selçuklu Mevlevi mutfağından lezzetler var” diyor. Kuru incirli et, bamya çorbası, tutmaç çorbası, ballı bademli-ayvalı et, kayısılı kuzu gerdan, furun kebabı sunulan çeşitler arasında. Etli menü 295, Osmanlı-Selçuklu menüsü 395 lira. (0536) 562 22 05
10- KUZU ÇEVİRMESİ LOKUM
ET OVASI, İSTANBUL
Avcılar’da. Ana yemeğinde kuzu çevirme, zırh kebap ve tavuk şiş seçenekleri var. Salih S. Sevinç “Kuzu çevirmenin dışı börek gibi, çıtır. İçiyse lokum gibi... Zırh kebabı efsanevi” diyor. Kişi başı 470 lira. (0212) 428 65 65