Güncelleme Tarihi:
1- ÇİNİ KÂSEDE SUNULUYOR (Kandilli Pastanesi, İstanbul)
Ebru Erke “Tüm tatlılarında olduğu gibi güllaç konusunda da çok titiz ve başarılılar. Şeker dengesi yerinde. Hafif gül şerbeti damakta çok hoş bir tat bırakıyor” diyor. Ebru Erberdi güllaç için kapısını çaldığı ilk adres olduğunu söylüyor. Cam kâsede 240, hediyelik özel yapım çini kâsedeki 1.500 lira.
(0216) 322 22 22
2- LAKTOZSUZ VE GLÜTENSİZ (Beyaz Fırın, İstanbul)
Gamze Cizreli “Glütensiz ve laktozsuz seçenekleriyle gıda hassasiyeti olan kişilere de hitap eden cevizli güllacı favorim” diyor. Koray Günyaşar’a göre tek kelimeyle nefis, “Güllacı ağızda dağılıyor, ceviziyse iri iri ve çıtırdıyor” diye ekliyor. Hurma suyuyla tatlandırılmış porsiyonun fiyatı 110 lira. Klasik güllaç 105 lira.
(0216) 349 13 13
3- İÇİNİZİ SERİNLETİYOR (Karaköy Güllüoğlu, İstanbul)
Ayfer Yavi “İçinde file fındık, üzerinde iri parça Antep fıstığı ve toz Hindistan cevizi var. Ferahlığıyla içinizi serinletiyor” diyor. Gamze Cizreli’nin de favori adreslerinden... Yarım kiloluk paketi 150 lira.
(0850) 308 45 45
4- FISTIKLISI BİR BAŞKA (Orkide Pastanesi, Gaziantep)
Ebru Erke “Fıstıkla yapılan tatlıları şahanedir, aynı ustalık güllaç için de geçerli. Hafif ve çok lezzetlidir” diyor. Ayfer Yavi’ye göre fıstıklı ve cevizli seçenekleriyle Gaziantep’in ve ülkenin en iyileri arasında... 600 gramlık cevizli paketi 140, fıstıklısı 180 lira.
(0342) 215 15 00
5- ÜÇ ŞUBESİ FAALİYETTE (Petek Pastanesi, Hatay)
İskenderun’da... Gamze Cizreli “İskenderun’un ilk pastanesi olarak bilinen Petek Pastanesi’nin birçok lezzeti gibi güllacı da güzel. Antakya’daki şubesi zarar gören marka faaliyete İskenderun’daki Üç şubesiyle devam ediyor, cevizlisi denenmeli” diyor.
Kilosu 210 lira.
(0326) 617 88 88
6- MALZEMESİ DENGELİ (Pelit, Ankara)
Esen Hünal “Güllaç denince akla gelen ilk adreslerden. Malzeme kalitesi de dengesi de gayet başarılı” diyor. Manda ve inek sütü karışık hazırlanıyor. Üzerinde nar taneleri, Antep fıstığı ve çilek var. İçinde ceviz kullanıyorlar. İstanbul’da da şubeleri var. Kilosu 340 lira.
(0312) 285 80 00
7- TATLININ USTASI (Emiroğlu Baklava, İstanbul)
Salih Seçkin Sevinç “1986’dan beri açık; tatlı konusunda ustalar” diyor. Fındıklı, fıstıklı ve cevizli yapıyorlar. Fındıklı ve cevizlinin kilosu 250, fıstıklı 300 lira.
(0216) 334 58 26
8- YEMİŞİ BOL... (Özlem Pastanesi, Antalya)
Koray Günyaşar “İki tip güllacı var; fıstıklı ve cevizli... Yemişini bol tutuyorlar, sütün oranı çok dengeli. Tercihim bol fıstıklı olanı. Gülsuyu kullanmıyorlar” diyor. Cevizlinin kilosu 320, fıstıklısının 420 lira.
9- SINIRLI ÜRETİLİYOR (Merhaba Pastanesi, İstanbul)
Salih S. Sevinç “4 kuşaktır tatlıcı bir aile. Her ramazan çıkardıkları güllaç, 11 ayın sultanına yakışan cinsten. Sınırlı üretimi oluyor. Mutlaka deneyin” diyor. Cevizli 110, fıstıklı 161 lira. Sirkeci’de...
(0212) 643 98 87
10- LORLUSUNU DENEYİN (Gündoğan İkbal, Isparta)
Koray Günyaşar “Isparta’nın Yalvaç ilçesinin meşhur ‘kesmikli’ güllacının tadı hâlâ damağımda. Bir nevi lorlu güllaç diyebileceğimiz bu çeşidi mutlaka tadın” diyor. Kesmiklinin kilosu 150 lira.
(0246) 441 82 55