Güncelleme Tarihi:
1- İÇLİKÖFTESİ, ZAHTERİ...
Victoria Hatay Yöresel, Hatay
Ürünlerini katkı maddesi kullanmadan hazırlıyorlar, Gamze Cizreli özellikle kömbesini (sade, Antep fıstıklı, hurmalı, incirli ve cevizlisi var, kilosu 100-180 lira) ve salamura zahterini öneriyor. Ebru Erke’nin favorileriyse kaytaz böreği (tanesi 12.50 lira), mamul (130 lira), cevizli muhammara, içliköfte... (0544) 688 37 43 / @victoria_hatay_yoresel
2- GÜNLÜK KARGOLUYOR
Hatay Köy Yöresel Ürünler, Hatay
Gamze Cizreli “Tuzlu yoğurtlarını (kilosu 85 lira) ve halhalı zeytinlerini (75 lira) öneririm. İskenderun’dan günlük olarak kargoluyorlar” diyor. Domates (kilosu 75 lira) ve biber gibi salça çeşitleri de beğeniliyor. (0537) 361 55 64 hataykoy.com
3- UNLU MAMULLERİ NEFİS
Alfi Çörek, Kahramanmaraş
Asuman Kerkez “Ramazanda Maraş’ın olmazsa olmazı çörektir. Maraş çöreği için de burayı öneririm. Ayrıca fıstıklı kurabiye ve simit gibi ürünleri de leziz” diyor. Ebru Erke de çöreklerini öneriyor. Maraş çöreğinin yarım kilosu 40 lira. Hatay kömbesi, Tarsus gevreği, tahinli Maraş katmeri, kahke gibi yöresel tatlar ve Maraş pul biberi de satılıyor. (0344) 221 04 44 / alficorek.com
4- ATALIK TOHUMDAN BAKLİYAT
Hevsel Bahçesi, Diyarbakır
Asuman Kerkez “İftarda nefis bir mercimek çorbası için Diyarbakır’ın atalık tohum mercimeğini (kilosu 58 lira) almalısınız. Karacadağ pirinci (kilosu 65 lira) de var” diyor. Ayfer Yavi mercimeğinin yanı sıra maş fasulyesi, susam ve acur turşusunu öneriyor. (0536) 945 40 21 / hevselbahcesi.com
5- ÇITIR KABAK, ACI BİBER
Semir Eraslan Baharat, Hatay
Gamze Cizreli biber salçasını ve çıtır kabak tatlısını öneriyor. Bu tatlı yörenin ünlü beyaz kabaklarıyla hazırlanıyor, vakumlu poşette gönderiliyor; kilosu 75 lira. Biber salçasınınsa tatlı ve acı çeşitleri var, kilosu 115 lira. Buzluğa atıp iftarda veya sahurda hızlıca ısıtıp yiyebileceğiniz biberli ekmek, tandır ekmeği, pişip şoklanmış künefe de var. (0850) 520 50 50 / semireraslan.com
6- RAMAZAN KOLİSİ DE VAR
Antakya Bakkalı, Hatay
600 liralık ‘Ramazan Destek Kolisi’nde salça, bulgur, zeytin, sızma zeytinyağı, nar ekşisi, reçel, toz zahter ve sürk peyniri var. Sahrap Soysal öneriyor. (0534) 628 31 31 antakyabakkali.com
7- KAYISIDAN BALA...
Tunahan Kayısı, Malatya
Ayfer Yavi’nin favorilerinden; Malatya kayısısı (kilosu 160 lira), dalında kurutulmuş üzüm, Hekimhan cevizi (kilosu 110 lira), pestil ve balını öneriyor. (0544) 463 60 44 / tunahankayisi.com
8- FISTIĞI BEĞENİLİYOR
Almacı Gurme, Gaziantep
Ayfer Yavi, Gaziantep dolmalık sebze kurularını, pul biberini ve Antep fıstığını öneriyor. Antep fıstığını kabuklu, toz veya ezme şeklinde alabilirsiniz. Ünlü ipek acı pul biberinin kilosuysa 260 lira. (0532) 650 80 90 almacipazari.com.tr
9- PEYNİRİN ADRESİ
Gurmezar, Adıyaman
Asuman Kerkez “Adıyaman peyniri konusunda net tavsiyemdir. Adıyaman Kâhta bademi (75 lira), Urmu dut pekmezi, pestil, kurutulmuş Besni üzümü gibi birçok ürünleri var” diyor. Tam yağlı Adıyaman inek köy peynirinin kilo fiyatı 185 lira. (0539) 384 44 00 gurmezar.com.tr
10- HELVASI ÜNLÜ
Düziçi Kadın Kooperatifi, Osmaniye
Çiğdem Alagök’ün önerisi... Osmaniye yerfıstığı (40 lira), bu fıstıklardan yapılan ünlü helvası (40 lira), tarhanası, elma kurusu, meyve suları ve köy peyniriyle öne çıkıyor. (0506) 129 55 81 otak.com.tr