Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar!

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 12:36

Hollanda, Belçika ve Türkiye’de Edelstaal Gruop International & Big Chefs ortaklığında yatırımlar devam ediyor. Türkiye’de büyük yatırımları olan iki devasa şirket Orka Holding ve Big Chefs Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için Avrupa’da ilk adımı Belçika’nın Antwerpen şehrinde attı.

Haberin Devamı

Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
GEÇEN gün Belçika’nın Antwerpen şehrinde Gamze Cizreli, Torunoğulları ve Maksutoğulları ortaklığında açılan Big Chefs, bu sene içinde bir şube de Hollanda’nın Rotterdam şehrinde açmak için kolları sıvadı. Belçika’daki açılışın ardından Hollanda’ya gelen Big Chefs kurucusu Gamze Cizreli, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ile Edelstaal Group International Simtronic’in 43 yıldır geleneksel hale getirdiği, satış temsilcilerinin buluştuğu salı koplantılarına katıldılar. 21 Mart akşamı Horecabond Nederland tarafından organize edilen alışılmışın dışında özel salı toplantısının teması kadın ve girişimcilik oldu. Yüzlerce satış temsilcisiyle Hollanda’nın Den Bosch şehrinde Edelstaal Genel Merkezi’nde bir araya gelen Gamze Cizreli ve Sevgi Kısacık, hayat hikâyelerinin yanı sıra başarıya giden yolda yaşadıklarını paylaştıkları birer konuşma yaptılar.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
‘ÇİNLİLERE TANINAN İMKÂNLAR TÜRKLERE TANINMIYOR’
Edelstaal Yönetim Kurulu üyesi Ertan Torunoğulları’nın sunumu ile başlayan özel toplantıda, Edelstaal şirketinin kuruluşunun 43. yılı münasebetiyle kısa bir video gösteriminde şirket hakkında bilgi verildi. Horecabond Nerland Başkanı Tarık Saki, Hollanda’da Türk mutfağını tanıtmak ve eleman yetiştirmek için kurulan Horeca (Hotel Restoran Cafeterya) hakkında geniş bilgi verdi. Hollanda’ya Türkiye’den bir aşçı bile getirmenin neredeyse mümkün olmadığını, Çinlilere tanınan imkân ve kolaylıkların Türk restoran işletmecilerine tanınmadığını dile getiren Saki, bu ve benzer sorunların da çözümü için çalıştıklarını ifade etti.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
‘BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORUZ’
Edelstaal Gruop International, Orka Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, “43 yıl önce başladığımız çelik tabanlı tencere işinde zaman zaman bu iş bitti, alan aldı daha kim alacak denilmesine rağmen kendimizi ve ürünlerimizi yenileyerek başarıdan başarıya koşuyoruz. 16 ülkede 4 bine yakın satış elamanı ve temsilcilerin büyük çoğunluğunun kadınlardan olmasının bu başarıda katkısının büyük olduğunu biliyoruz. Kadınlarımıza imkân verildiği, içlerindeki korkuyu yendikleri takdirde yapmayacakları, başaramayacakları iş yoktur. Biz bugün bir yerlere gelmiş, bünyemizde binlerce insan çalışıyorsa, bunu kadınlarımızın özverili çalışmalarına borçluyuz. Özetle şirketimiz büyüdükçe kazandıkça Türkiye’de ve Avrupa’da turizm ve inşaat sektörüne de başladık. Fethiye, Marmaris, İstanbul’daki ORKA Otelleri zincirinin temelinde tencereden kazanılan para vardır. Şimdi de Fethiye’de oğlum Ercan Torunoğulları ile başlayan Big Chefs ile ilk projelerimiz kardeşim Ertan Bey’in dün Antwerpen’da açtıkları şube ile devam ediyor. Marmaris’te inşatı devam eden Big Chefs, Caner Torunoğuları yönetiminde başarılı olacaklarına inanıyor, tebrik ediyorum. Hayal kurmaktan vazgeçmeyin, bilin ki insanın kurduğu hayal kaderi oluyor” dedi.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
‘İLK RESTORANI TAKSİTLE ALDIĞIM ARABAMI SATIP AÇTIM’
Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ise, “Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni bitirdikten sonra ailemin isteğiyle bir kamu kuruluşunda işe başladım. Türkiye şartlarında çok iyi denecek bir maaşım olmasına rağmen, Ankara’da bir restoranda akşamları garsonluk yaparak sevdiğim mesleğin püf noktalarını öğrendim. Kısa bir süre sonra memuriyetten istifa ederek, hayalimdeki işi yapmak için taksitle aldığım arabayı da satarak ilk restoranı açtım. 16 yılda 8 ülke 87 şubeye ulaşan Big Chefs’in ilkesinin dünya markası olma yolunda yatırımlar yapıp şubeler açarken, Türk mutfağının kebap ve dönerden ibaret olmadığını, Anadolu Mutfağı’na ait pek çok lezzetimizi, geleneksel pişirme tekniklerimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Biz Big Chefs olarak başaldığımız büyümeye devam edeceğiz. Antwerpen mekezdeki tarihi binaya talip olduğumuzda ‘Buraya bir kebapçı mı açılacak’ diye karşı çıkıldı. Biz dosyalar halinde şubelerimizi sunumlarımızı, yemeklerimizi, iç dekorasyonumuzu, aldığımız ödülleri mal sahibine sunarak ön yargıyı kırdık. Hayatımda ilk kez bir şirkette bu kadar çok kadın satış elemanı gördüm, kadınlarımıza imkân verildiği takdirde neler yapıldığını görüyoruz. Gerçek başarı, becerilerinizin çevrenizdeki insanların yaşamlarını iyileştirmek amacıyla kullandığınız zaman gelir. İş insanlarının başarı kavramını tekrar düşünmeleri gerekiyor. Artık biraz kenara çekilip sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermek istiyorum. Turgut Bey kabul ederse Hatay’da bir gastronomi okulu açmak, o yörenin zengin mutfağı için yerinde bir yatırım olur diye düşünüyorum” dedi.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
HATAY PROJESİNE SICAK BAKTI
Torunoğulları bu teklife, yaptıkları sosyal sorumluluk çervesinde anne babası adına yaptıkları okullar ve yurtlardan örnekler vererek şu anda restorasyonu yapılan Kars Sarıkamış’taki Katerina Köşkünü yaz-kış turizminin yanı sıra kültür merkezi olarak da hizmete sunmak olduğunu, Hatay projesi için de sıcak baktığını belirtti. T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık genç yaşına rağmen başarıya giden yolda hayat hikâyesini kısaca anlattı. Tahsilini İngiltere’de yapmasında annesinin payının büyük olduğunu ifade eden Kısacık, “Annem, güçlü, kararlı ileriyi gören bir kadın olduğu için henüz 17 yaşımda olmama rağmen her şeyi ayarlamış, bütün bağlantıları kurmuş, lise mezunu bir kadındır. Hatta babamın evlendikten sonra Hukuk Fakültesi’ne başlayıp bitirmesine hukukçu olmasına vesile olan da annemdir” diyerek güçlü ve kararlı kadınların neler yapabileceğini anlattı.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
İNGİLİZ ATASÖZÜNDEN ÖRNEK VERDİ
Hollanda’da henüz üç aydır görev başında olan Kısacık, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından yapılan yardım kampanyalarına da değinerek, “Yine bu kampanyalarda Hollanda’da yaşayan insanlarımızın nasıl birlik beraberlik içinde olduklarına bizzat şahit oldum. Turgut Bey başta olmak üzere Torunoğulları Ailesi’ni kutluyorum. Bir İngiliz atasözü der ki: Gerçek kraliçe, karşısında kraliçenin tacını düşüren değil düzeltendir” dedi. Kısacık’ın coşkulu alkışlarla karşılık bulan konuşmasındaki İngiliz atasözünü programa katılan hanımların çoğunun sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüldü. Edelstaal şirketinin 43. kuruluş yılı pastasının Turgut Torunoğulları, Gamze Cizreli ve Sevgi Kısacık tarafından kesilmesinin ardından basın toplantısına geçildi.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar
SIRADA HOLLANDA VAR
Torunoğulları ve Cizreli iş birliğinin temelinin Ercan Torunoğulları tarafından Fethiye’de atıldığı ve Big Chefs Fethiye şubesinin açıldığı kısa zamanda Caner Torunoğulları yönetiminde Marmaris Big Chefs şubesinin de açılacağı vurgulandı. Daha sonra Ertan Torunoğulları’nın Almanya’daki şubeleri görmesi sonucu başlayan kuvvetlenen ilişkiler sonucu görüşmelerde Belçika şubesinin gündeme gelerek 20 Mart’ta açıldığı belirtildi. Gamze Cizreli, “Torunoğulları ile sırada Hollanda Rotterdam, Belçika Gent ve Türkiye’de Marmaris şubelerimiz var” dedi. Marmaris şubesi için Caner Torunoğulları’nın da hazır bulunduğu basın toplantısında Gamze Cizreli Big Chefs adına, Caner Torunoğulları açılacak Marmaris şubesi adına, Ertan Torunoğulları da Rotterdam ve Gent şubeleri adına protokol sözleşmesini basın mensupları önünde imzaladılar.
Anadolu Mutfağı’nı dünyaya tantımak için Avrupa’da kolları sıvadılar

BAKMADAN GEÇME!