Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Güncelleme Tarihi:

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 07:00

Ankara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...

Haberin Devamı

1- ŞEHRİN EMEKTARI
Kalbur Balık, Or-An

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Ebru Erke “Şehrin emektarı ve en ikonik balıkçısı. Sahibi Mehmet Abi (Tekmen) daha kimse bu işi yapmazken en yaratıcı balık sunumlarını onda görürdük” diyor. Levon Bağış ahtapotunu, Defne E. Tüysüzoğlu kadayıflı karidesini (adedi 40 lira) öneriyor. (0312) 490 50 01

2- YARATICI TABAKLAR
Trilye Restaurant, Gaziosmanpaşa

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Gamze Cizreli “Ülkenin en lezzetli ve en yaratıcı deniz mahsullerini yapan Süreyya Üzmez, av yasağına da dikkat ediyor. Favorim ahtapot carpaccio, avokadolu karides (85 lira) ve deniz mahsullü (140 lira) kokoreç” diyor. Levon Bağış’a göre de
özgün mezeleri var. (0312) 447 12 00

Haberin Devamı

3- SERVİSİ SAMİMİ
Yelken Balık, Çankaya

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Gideni evinde hissettiren sıcak atmosferi ve samimi servisiyle  hizmet veriyor. Deniz ürünlü ara sıcakları ve soğuk mezeleriyle de iddialı. Çağdaş Ertuna tüm balıklarını öneriyor. En sevilenlerden barbun tavanın kilo fiyatı 950 lira. (0312) 448 29 90

4- SAHİL KASABASINDA GİBİ...
Balıkçıköy Fahri, Çankaya

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Erdal İpekeşen “Ankara’nın en gözde balık restoranlarından... Balıkları 14 farklı ildeki balıkçılardan günlük ve taze olarak getirtiyor. Meze seçkisi zengin. En önemli özelliklerinden biri, sahil kasabasındaymış hissi uyandırması” diyor. Izgara levreğin kilosu 400 liradan başlıyor, ara sıcak levrek simitse 110 lira. (0312) 240 15 67

5- BALIK KOKORECİ DENEYİN
Ayvaz Ege’den, Çankaya

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Haberin Devamı

Salih Seçkin Sevinç “Deniz ürünleri ve meze konusunda Ankara’nın sayılı mekânlarından. Özellikle ara sıcaklarını deneyin” diyor. Dekorasyonu Ege balıkçılarını andırıyor. Fesleğenli levrek marin, tereyağında karides (120 lira), balık kokoreç, ahtapot güveç çok seviliyor. (0312) 428 44 27

6- ÇİROZU, AHTAPOTU...
Sardina Balık, Or-An

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Çok kısa sürede Ankara’nın gözde adresleri arasına giren mekân Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Her gün balık vitrinine en taze balıklar diziliyor. Levrek marin, çiroz ve ızgara ahtapotu çok beğeniliyor. (0531) 490 20 20

7- TERAS KATI İLGİ GÖRÜYOR
Kumsal Lokantası, Çankaya

Haberin Devamı

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Erdal İpekeşen “Özellikle yaz aylarında teras katı çok ilgi görüyor. 200 kişi kapasiteye sahip bir mekân. En çok lüfer, palamut, istavrit, hamsi ve çipura tercih ediliyor. Levreği odun ateşinde pişiriyorlar” diyor. (0312) 434 53 61

8- HAMSİ TAVASI ÜNLÜ
Çakraz Balık Karadeniz Mutfağı, Çankaya

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Ferit Özkaşıkcı’nın önerdiği mekânın tavaya sık dizip nar gibi kızarttığı hamsi tavası (80 lira) meşhur. Mezgit, barbun, tekir ve istavrit de tadabileceğiniz tava balıkları arasında. Izgara levrek, çipura ve Karadeniz somonu da var. (0312) 285 00 15

Haberin Devamı

9- SARDALYA VE LÜFER İÇİN...
Yakamoz Diplomat Balık Lokantası, Çankaya

Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Tüm balık ve deniz ürünleri günlük, taze. Menüde salatalar, deniz ürünüyle hazırlanan ara sıcaklar ve soğuk meze çeşitleri var. Sardalya, gümüş, levrek, kalkan, hamsi, lüfer, barbun gibi balık çeşitleri sık tercih edilenlerden. (0312) 491 55 00

10- BARBUNU, TEKİRİ...
Rasgele Balıkçı, Çankaya

Balığın tazesi de servisin iyisi de burada...

Erdal İpekeşen “Balık pazarını aratmayan tezgâhı var. Mangalda pişen balıklar sıcağı sıcağına yeniyor. Ayvalık’ın barbunu, tekiri, Saroz’un mezgiti, İskenderun’un lagosu da menüde. (0312) 441 62 62

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!