İncecik açılsın, fıstığı içinden taşsın...

Güncelleme Tarihi:

İncecik açılsın, fıstığı içinden taşsın...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2022 07:00

Hamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.

Haberin Devamı

Yanında sıcak sütle
1. Katmerci Zekeriya Usta, Gaziantep

Teoman Hünal’a göre sabahın erken saatlerinde hamurun açılmasını seyredip tatmak harika. Salih S. Sevinç “İkinci kuşak işin başında. Yanında sıcak süt isteyin” diyor. Odun ateşinde pişiyor. İstanbul Sahrayıcedit’te de şubesi var, 155 lira. (0342) 230 09 71

Erken hasattan
2. Orkide Pastanesi, Gaziantep

Gaziantep’in en köklü işletmelerinden... Ebru Erke “Katmeri (170 lira) ağızda eriyor” diyor. Defne E. Tüysüzoğlu “Erken hasat çok kaliteli fıstık kullanılıyor. Mevsimine göre inek, keçi veya koyun sütünden yapılmış kaymakları da Gaziantep’ten” diye ekliyor. (0342) 215 15 00

Ustalık işi
3. Köşkeroğlu Baklava, İstanbul

Ebru Erke “Bir Antep markası. Haliyle katmerin fıstığı da iyi, ustalığı da... Çıtır çıtır ve lezzetli” diyor. Markanın baklava ve kadayıfı da bir o kadar beğeniliyor. Mekânı Gamze Cizreli de öneriyor. Fiyatı 200 lira. (0541) 576 17 78

Haberin Devamı

Etin ardından...
4. Günaydın Et, Ankara

Ebru Erke “Antep’te yediklerinizi aratmıyor. Kaymağı da fıstığı da yerinde. Lokum gibi bir etin üzerine şahane final oluyor” diyor. Tek kişilik küçük porsiyonu 138, büyüğüyse 170 lira. İstanbul, Antalya, İzmir gibi pek çok ilde şubeleri var. Şef Murat Bozok da öneriyor. (0312) 466 76 66

İncecik açılsın, fıstığı içinden taşsın...


Sadeyağla pişiyor
5. Develi 1912, İstanbul

Salih S. Sevinç “1912’den beri kebap ve katmer denince akla ilk gelen adreslerden. İncecik açtıkları katmeri sadeyağ ve kaymakla hazırlıyorlar” diyor. Gamze Cizreli özellikle Florya’daki şubesini öneriyor. Porsiyonu 170 lira. (0212) 662 50 00

Fıstık oranı tam
6. Çanak Kebap&Katmer, İstanbul

Meyvelisini de yapıyor
7. Metanet Katmer, Gaziantep

Defne E. Tüysüzoğlu “Güler yüzlü servisi ve çıtır katmeriyle (130 lira) çok özeldir. Simit katmerini (150 lira) de tavsiye ederim” diyor. Taş fırında pişiyor. Meyveli katmer gibi çeşitleri de var. Farklı şehirlere kargo yapıyor. (0342) 231 46 66

Haberin Devamı

Kıvamı, inceliği...
8. Zeynep Usta Künefe&Katmer, Adana

Murat Bozok “Kıvamı, inceliği ve lezzetiyle bir numara” diyor. Dükkânın başındaki Zeynep Geyik, Gaziantep’te tecrübe kazandıktan sonra burayı açmış. Katmeri kadar künefesi de çok seviliyor. 2 kişilik katmer 120 lira. (0322) 228 00 28

Simit katmeri de deneyin
9. Katmerci Abdo Usta, Gaziantep

Ferit Özkaşıkcı, sabah 7’de açılan dükkânın kahvaltıda katmer (75 lira) yemek isteyenlerin tercihi olduğunu söylüyor. İçindeki kaymağı ve fıstığı bol... Yuvarlak sarılan simit katmer (125 lira) de yapıyor. (0342) 230 14 30

Köy kaymağıyla
10. Katmerci Cumaali Usta, Gaziantep

Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Köyden temin ettikleri taze kaymak kullanılıyor. Bolca fıstık ve şekerle kapatıp taş fırında, odun ateşinde pişiriyorlar. Lezzeti de taş fırından geliyor (90 lira). (0532) 730 49 20

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!