Güncelleme Tarihi:
Yanında sıcak sütle
1. Katmerci Zekeriya Usta, Gaziantep
Teoman Hünal’a göre sabahın erken saatlerinde hamurun açılmasını seyredip tatmak harika. Salih S. Sevinç “İkinci kuşak işin başında. Yanında sıcak süt isteyin” diyor. Odun ateşinde pişiyor. İstanbul Sahrayıcedit’te de şubesi var, 155 lira. (0342) 230 09 71
Erken hasattan
2. Orkide Pastanesi, Gaziantep
Gaziantep’in en köklü işletmelerinden... Ebru Erke “Katmeri (170 lira) ağızda eriyor” diyor. Defne E. Tüysüzoğlu “Erken hasat çok kaliteli fıstık kullanılıyor. Mevsimine göre inek, keçi veya koyun sütünden yapılmış kaymakları da Gaziantep’ten” diye ekliyor. (0342) 215 15 00
Ustalık işi
3. Köşkeroğlu Baklava, İstanbul
Ebru Erke “Bir Antep markası. Haliyle katmerin fıstığı da iyi, ustalığı da... Çıtır çıtır ve lezzetli” diyor. Markanın baklava ve kadayıfı da bir o kadar beğeniliyor. Mekânı Gamze Cizreli de öneriyor. Fiyatı 200 lira. (0541) 576 17 78
Etin ardından...
4. Günaydın Et, Ankara
Ebru Erke “Antep’te yediklerinizi aratmıyor. Kaymağı da fıstığı da yerinde. Lokum gibi bir etin üzerine şahane final oluyor” diyor. Tek kişilik küçük porsiyonu 138, büyüğüyse 170 lira. İstanbul, Antalya, İzmir gibi pek çok ilde şubeleri var. Şef Murat Bozok da öneriyor. (0312) 466 76 66
Salih S. Sevinç “1912’den beri kebap ve katmer denince akla ilk gelen adreslerden. İncecik açtıkları katmeri sadeyağ ve kaymakla hazırlıyorlar” diyor. Gamze Cizreli özellikle Florya’daki şubesini öneriyor. Porsiyonu 170 lira. (0212) 662 50 00
Fıstık oranı tam
6. Çanak Kebap&Katmer, İstanbul
Meyvelisini de yapıyor
7. Metanet Katmer, Gaziantep
Defne E. Tüysüzoğlu “Güler yüzlü servisi ve çıtır katmeriyle (130 lira) çok özeldir. Simit katmerini (150 lira) de tavsiye ederim” diyor. Taş fırında pişiyor. Meyveli katmer gibi çeşitleri de var. Farklı şehirlere kargo yapıyor. (0342) 231 46 66
Kıvamı, inceliği...
8. Zeynep Usta Künefe&Katmer, Adana
Murat Bozok “Kıvamı, inceliği ve lezzetiyle bir numara” diyor. Dükkânın başındaki Zeynep Geyik, Gaziantep’te tecrübe kazandıktan sonra burayı açmış. Katmeri kadar künefesi de çok seviliyor. 2 kişilik katmer 120 lira. (0322) 228 00 28
Simit katmeri de deneyin
9. Katmerci Abdo Usta, Gaziantep
Ferit Özkaşıkcı, sabah 7’de açılan dükkânın kahvaltıda katmer (75 lira) yemek isteyenlerin tercihi olduğunu söylüyor. İçindeki kaymağı ve fıstığı bol... Yuvarlak sarılan simit katmer (125 lira) de yapıyor. (0342) 230 14 30
Köy kaymağıyla
10. Katmerci Cumaali Usta, Gaziantep
Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Köyden temin ettikleri taze kaymak kullanılıyor. Bolca fıstık ve şekerle kapatıp taş fırında, odun ateşinde pişiriyorlar. Lezzeti de taş fırından geliyor (90 lira). (0532) 730 49 20