Everest Yayınları haberleri sayfasında Everest Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 804 Everest Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yiğit Bener’in yurtdışında başına gelen bir kaza ve ardından yaşananları, yaşadıklarını hikâyeleştirdiği ‘Arta’da Morto!’, kurgu ve gerçek ayrımı üzerine düşünmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir durak. Sinir bozucu bir kaza hikâyesi okumak isteyenlerin de elbette...
#Yiğit Bener‘Toplu Öyküler’, 50 Kuşağı’nın büyük isimlerinden Adnan Özyalçıner’in ilk kitabından da öncesine geçen 1.192 sayfalık dev bir toplam. 90’ıncı yaşını kutlayan usta yazarın öyküleri, başlı başına İstanbul’u, kentin gerçeklerini, toplumsal yaşamı, yıkımı ve umudunu anlatır. Toplumcu bakışı her zaman korur ve bunu yaparken estetiği ihmal etmez.
#Adnan ÖzyalçınerŞiirin büyük ustası Nâzım Hikmet’in ölümünün 60’ıncı yıldönümü. 3 Haziran 1963 tarihinde sürgünde yaşadığı Moskova’da hayata veda eden Nâzım Hikmet’in hayatını soyağacından başlayarak anlatan Haluk Oral’ın ‘Nâzım Hikmet’in Yolculuğu’ kitabı yeni belgelerle zenginleştirilerek tekrar yayımlandı. Edebiyat tarihimizi ve şiirimizin ustasına dair belleğimizi çoğaltan bir çalışma.
#Haluk OralŞiirin sessiz işçilerinden de desem şiirin kuyumcularından da, ikisinde de aklıma ilk o münzevi gelir. Şiirlerini de, çevirilerini de, çabasını da çok değerli bulduğum, çok önemsediğim Cem Yavuz. En yenisi ‘Solukdönüm’ (Everest) bu yolculuğun kaynaklarını, çıkış noktalarını, yoldaşlıklarını göstermesi bakımından da özel bir toplam.
#Cem Yavuz‘Aramızdan Hayat Geçti’ (Everest Yayınları), Çiğdem Sezer’in toplu şiirleri, 1991-2019 arası 8 kitap. Cömert bir toplam. Onun şiirinde sözcükler sadece işaret etmekle kalmıyor, Turgut Uyar’ın “durma kendini hatırlat” dediği gibi oluyor, kendini, dünyayı, bir zamanları, acıları, sevinçleri, arkadaşlıkları, söylenmeden kalanları, bekleyip duranları, yolu yitirenleri, yağmurun düştüğü bazı bahçeleri sevindirirken bazılarını incittiğini durmadan hatırlatıyor!
#Çiğdem SezerBaşar Başarır’ın kitaplarda yer alan, dergilerde kalmış ve dosyalarda bulunan hiç yayımlanmamış bütün şiirlerini derlediği ‘Dünyaya Sevgilerle’ en büyük iki tutkusu tiyatro ve şiir olan Kâmran S. Yüce’yi ve kendine has şiirini günümüz okuruyla buluşturuyor.
#Kamran S. Yüce‘J. P. Sartre ile Söyleşiler’, Simone de Beauvoir’nın bilgiye bağlı sevgisini, Sartre’ın ömre yayılan derinliğini görmek, dostluklarını (Camus, Picasso vb.), kadınlara bakışını, tutkuları yanında düşünme açıklığını bilmek için okumaya değer bir kitap.
#J. P. Sartre İle SöyleşilerBuket Uzuner, ‘Su’yla başlayıp ‘Toprak’ ve ‘Hava’yla devam ettiği ‘Tabiat Dörtlemesi’ne ‘Ateş’le noktayı koydu. Kahramanı Defne Kaman bu kez Mardin’de kayboluyor. Serinin diğer kitaplarındaki gibi modern bir Türkiye mitolojisi kuran Uzuner, ‘Ateş’in odağına mülteci sorununu alıyor.
#Buket UzunerMario Levi ‘Ayçiçekleri Her Gece Bir Yalnızlığa Bakar’ adlı yeni romanında bir başkasını görebilmeyi anlatıyor. Üstelik en yalın haliyle ve onun bile sizden haberi olmadan. Kahraman, gizemli yeteneğe sahip bir gazeteci ama Mario Levi de sayfaların arasından göz kırpıyor.
#Mario LeviIrmak Zileli yeni romanı ‘Bende Ölen Sensin’de beyaz yakalı, ismi gibi bir ‘erkek’ olan başkarakteri Volkan üzerinden erkeklerin kadınları algılama biçimlerini, kendi travmalarını kadınlara yansıtmalarını, onlara yaşattıklarını ve acısını çıkardıkları iyileşememe halini anlatıyor...
#Irmak ZileliÇağdaş Türk şiirinin büyük ustalarından Hilmi Yavuz, 28 yıl sonra yeni bir anlatı kitabı ‘Saatine Bakan Adam’la geldi. Türkiye’nin yakın geçmişinden anılarla, edebi ve felsefi göndermelerle dolu, yoğun bir eser. Yarattığı gizemli havayla polisiye unsurlar da içeren akıcı bir metin.
#Hilmi YavuzŞiirimizin önemli isimlerinden Yücel Kayıran’ın yeni kitabı ‘Stasis’, şairin felsefi derinliğine yeni katmanlar ekliyor. “Tekrara tekrar yenilmiş olmanın geçmişine gitmek gerekir” diyen Kayıran’la yeni şiirlerini ve bu şiirlere giden yolu konuştuk.
#Yücel KayıranSanatatak’ın kurucusu ve eleştirmen Ayşegül Sönmez, çağdaş sanatı daha iyi anlayıp izlemek isteyenler için başucu kaynağı olacak bir kitap hazırladı. ‘Çağdaş Sanat Var mı?’da kafaları kurcalayan 30 soruya düşünsel derinliği olan ‘anlaşılır’ yanıtlar veren ve “Bu da sanat mı diye bıkmadan sormalıyız” diyen Sönmez’le kitabını konuştuk: “Bu kitap, çağdaş sanata aşk gibi yaklaşıyor galiba. Ona karşı, onun yanında, onunla kavga eder, onu aldatır, ona karşı çaresiz gibi...”
#Ayşegül SönmezFonda dalga sesleri varsa, güneş tenimizi tatlı tatlı ısıtıyorsa, sırtımızı da şezlonga dayadıysak plaj çantamızdan kitapları çıkarabiliriz. Peki, bir macera mı, dram mı yoksa kişisel gelişim mi tercih edeceğiz? Bu yazın en iyi ve en yeni kitaplarını jüri üyelerimize sorduk; ayrıca yayınevlerinden bu yaz çıkacak kitapları öğrendik.
#PlajÇok tutmuş gençlik serisi ‘Açlık Oyunları’nın beşincisi ‘Kuşların ve Yılanların Şarkısı’, diktatör Coriolanus Snow’un gençlik dönemini anlatıyor. 2012’deki ilk film hariç serinin bütün adımlarını yöneten Francis Lawrence’ın imzasını taşıyan yapımda Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman ve Viola Davis gibi isimlerden oluşan yepyeni bir oyuncu kadrosu var.
#Uğur VardanYiğit Bener’in yurtdışında başına gelen bir kaza ve ardından yaşananları, yaşadıklarını hikâyeleştirdiği ‘Arta’da Morto!’, kurgu ve gerçek ayrımı üzerine düşünmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir durak. Sinir bozucu bir kaza hikâyesi okumak isteyenlerin de elbette...
#Yiğit BenerGünlük hayatın koşuşturmasında kitap okumaya vakit bulamayanlar için yaz tatili iyi bir fırsat. Yol boyunca, deniz kenarında, bir ağaç gölgesinde okunan kitaplar hayatımızı güzelleştiriyor... Yola çıkmadan bavulumuza atacağımız kitapları seçmek de önemli. Kitap eki editörleri, eleştirmen ve yazarlara favori yaz kitaplarını sorduk. Kimi roman, kimi bilimkurgu, kimi polisiye okumayı seviyor.
#Kitap‘Toplu Öyküler’, 50 Kuşağı’nın büyük isimlerinden Adnan Özyalçıner’in ilk kitabından da öncesine geçen 1.192 sayfalık dev bir toplam. 90’ıncı yaşını kutlayan usta yazarın öyküleri, başlı başına İstanbul’u, kentin gerçeklerini, toplumsal yaşamı, yıkımı ve umudunu anlatır. Toplumcu bakışı her zaman korur ve bunu yaparken estetiği ihmal etmez.
#Adnan ÖzyalçınerPolat Piyalepaşa Çarşı, okulların kapanışını bir gastronomi etkinliğiyle kutluyor. Chalet Garden’da artık her pazar brunch var... Everest Yayınları’nın ‘Aş Kitaplığı’ serisi, Frankie’nin yeni açılan terası ve çikolata markası GODIVA’nın bayram koleksiyonlarıyla yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#BayramSiyaset, gündemimizi meşgul etse de seçimler geride kaldı… Peki toplum olarak nasıl bir ruh halindeyiz? Önümüzdeki günlerde bizi ve dünyayı neler bekliyor? Hem bu sorulara yanıt almak hem de Everest Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı ‘Ressamın İsyanı’ vesilesiyle psikolog-yazar Gündüz Vassaf’ın kapısını çaldık… Önce hayatının psikolojiyle haşır neşir olan kısmına eğildik. Sonra perspektifi bugüne çevirdik...
#Gündüz VassafGeçmiş referansların bugünü nasıl şekillendirdiğini en çarpıcı şekilde anlatan isimlerden Ayşe Kulin, bu kez rotayı geleceğe çeviriyor. Distopik romanı ‘Yarın Yok’ta güçlü kadın karakteri Mira aracılığıyla, bugün yapılanların yarına etkilerinin nasıl olacağını anlatıyor...
#Ayşe KulinŞiirin büyük ustası Nâzım Hikmet’in ölümünün 60’ıncı yıldönümü. 3 Haziran 1963 tarihinde sürgünde yaşadığı Moskova’da hayata veda eden Nâzım Hikmet’in hayatını soyağacından başlayarak anlatan Haluk Oral’ın ‘Nâzım Hikmet’in Yolculuğu’ kitabı yeni belgelerle zenginleştirilerek tekrar yayımlandı. Edebiyat tarihimizi ve şiirimizin ustasına dair belleğimizi çoğaltan bir çalışma.
#Haluk OralŞiirin sessiz işçilerinden de desem şiirin kuyumcularından da, ikisinde de aklıma ilk o münzevi gelir. Şiirlerini de, çevirilerini de, çabasını da çok değerli bulduğum, çok önemsediğim Cem Yavuz. En yenisi ‘Solukdönüm’ (Everest) bu yolculuğun kaynaklarını, çıkış noktalarını, yoldaşlıklarını göstermesi bakımından da özel bir toplam.
#Cem YavuzElif Demirel’in Everest İlk Roman Ödülü’nü kazanan kitabı ‘Geceden Beri’, karşısındakinin ruhuna ayna tutan kahramanı Gece aracılığıyla tam ihtiyacımız olan şeyi yapıyor; herkesi, her düşünceyi kucaklıyor. Üstelik yormadan, zorlamadan...
#Elif Demirel