Dana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatBence “Getirin o çucuğu bana” derdi. Yakılmış, yıkılmış vatanı gösterip o ana kadar yapılanları, yapmak istediklerini, hayallerini anlatırdı. Ve emin olun o genç, bambaşka bir milli şuurla bakardı hayata. Eğer bugün bunu gençlerimize aşılayamıyorsak kabahat o çocuklarda değil. O genci derhal salınız, yerine hepimizi tutuklayınız.
#Savaş ÖzbeyBologna yakınlarındaki Da Amerigo 1934’te porsiyon miktarlarına ve kullanılan malzemelerin çok nadir bulunan kalitede olmasına oranla fiyatlar makul ötesi. Şarap listesi ve fiyatları da öyle... Bundan benim aldığım mesaj şu, şef bana diyor ki: “Bir cüzdan değil, benim projeme ortak, potansiyel bir arkadaşsın sen.”
#GurmeBir kere Monte Carlo’daki evinde kalmıştım; arkadaşım Mikael Jonsson’ın mutfağında yaptığı yemekler Michelin 3 yıldız ‘Louis XV’ten daha iyiydi. Malzeme konusunda dünyanın en bilgili insanlarından biriydi ve bu konuda çok titizdi. Sonunda Londra’nın kenar bir semtinde lokantasını açtı. Şu anda Hedone’un hedonistler için dünyanın en iyilerinden biri olduğunu söyleyebilirim.
#HEDONEBöbrek, uykuluk, kaburga, kuzu karski... Koşuyolu’nun adam gibi lokantası Birtat’ta, kolesterol ve protein bombasıyla karşılaşıyor; üzerine sakatat kültürüne dair derin düşüncelere dalıyorum. Zira hem ‘gurmeliğin testi’ olarak biliniyor hem de toplumumuza dair çok şey söylüyor
#Kebapçı@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap Fuat