GeriSeyahat 100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

Geleneksel ‘tapas’ ya da tadına doyum olmayan ‘paella’... Usta şeflerin elinden çıkan, birbirinden leziz geleneksel İspanyol yemeklerini tatmak isteyenler için ülkenin en hesaplı ve en lezzetli restoranlarını derledik.

KIRMIZI ET SEVENLER İÇİN: 
LA TASQUERIA, MADRID  

100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

 

Mönüde olmazsa olmazınız kırmızı et ise, geçen sene açılan La Tasqueria tam size göre. Burası, İspanyol başkentinin lezzetlerini temsil eden, bir hayli havadar, bir o kadar da şık bir restoran. Aslen Galiçyalı olan ödüllü Şef Javier Estévez dana ve kuzu etlerini kapsayan sakatatlar konusunda bir uzman. Uykuluk, kuyruk, paça, yılanbalığı, kerevit gibi lezzetlerden oluşan küçük tabaklar 30 TL. Sakatatları atlayıp tatlıyla devam etmek isteyenler için meyanköklü ve kırmızı pancarlı ‘cheesecake’ sadece 20 TL. Dana uykuluk 30 TL, kerevit 35 TL. (latasqueria.com)

 

 

 

ÇEŞİT ÇEŞİT TAPAS
MONT BAR, BARCELONA 

100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

 

Kent merkezinin biraz uzağındaki Eixample semtinde bulunan bu küçük ve havalı gastro-bar, 2013 yılında açılmış. Geleneksel İspanyol mezeleri olan ‘tapas’ ve çeşit çeşit kroketler mutlaka denenmeli. Morina etli börek, uskumru ve kumkatlı hindistancevizi çorbası gibi çok farklı tariflere sahip olan Mont Bar’da ayrıca 250 çeşit şarap seçeneği var. Pago de los Capellanes Crianza kadehi 22 TL, bir tabak yemek yaklaşık 40 TL, tapas 6 ile 24 TL arasında değişen fiyatlarla. (montbar.com)

 

 

 

YENİLİĞE AÇIK GELENEKSELLİK
LA FABRICA, BURGOS, KASTİLYA VE LEÓN BÖLGESİ

100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

 

Ultra-geleneksel Kastilya şehri olarak kabul edilen Burgos’ta mutfak kültürü, sadece gelenekselin yaşatılmasıyla kalmamış, bölgede yeniliklere son derece açık bir yerel restoranın açılmasıyla, geçmişin lezzetleriyle bugünün tatlarını harmanlamış. La Fábrica Tapas Bar ve Restaurante, 2014 yılı itibariyle, şehirde geleneksel lezzet algısını değiştirerek, yeni bir yaklaşımın öncüsü olmuş. İnce zevkli kişilere hitap eden yapısıyla La Fábrica havalı ve minimalist bir yapıya sahip. İstavroz ‘tataki’, keklik, mantarlı ‘ravioli’, ‘wagyu’ bifteği, biberli barlam balığı ve  ıstakoz ‘cannelloni’ gibi mevsime göre değişen yedi çeşit yemeğin bulunduğu mönü 118 TL, karides salatası ve somon füme 45 TL. (fabricarestaurante.com)

 

UMULMADIK TATLAR
RESTAURANTE LIENZO, VALENSİYA

100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

 

Valensiya denilince akla ilk olarak İspanya’nın bölgesine göre tavuk, deniz ürünleri ve tavşanlı olarak yapılan meşhur pilavı olan ‘paella’ gelse de, Lienzo’da pilavınızın ördek ve ahtapot ‘risotto’ ya da oğlak olarak sunulması daha muhtemel. Restoranın şefi Maria José Martinez, etkileyici bir teknikle umulmadık tatları bir araya getirerek, geleneksel lezzetlerden modern harikalar yaratıyor.  Sıcak veya soğuk mezeler, tatlılar ve çok çeşitli şaraplardan oluşan mönü son derece zengin. Biftek, siyah sarmısak ve kırmızı soğan eşliğinde sunulan havyar gibi lezzetleri için Lienzo’nun kendine özgü ‘gastrotapas’ mönüsü 90 TL. A la carte mönü 115 TL, öğle yemeği mönüsü 60 TL. (restaurantelienzo.com)

 

 

OKYANUSTAN TABAĞA GELEN LEZZET
MANSO RESTAURANTE, SANTIAGO DE COMPOSTELA, GALİÇYA

100 TL’nin altında İspanya’nın en lezzetli restoranları

Galiçya, Atlantik’ten büyük bir atlayışla tabağınıza konmuş izlenimi veren zengin deniz mahsulleri mönüsüyle ünlenmiş. 2013 yılında açılan Manso ile mutfak kültürü daha da canlanarak, denizden çıkan her ürüne ayrı bir lezzet katmış. Sadece deniz mahsulleri değil, aynı zamanda Galiçya bifteği, yabani mantarları ve taptaze organik sebzelerin lezzetinin de bilincinde olan restoran şefi, mutfağında bunları da bol bol kullanıyor. Kalamar kroket ve ızgara levrek konusunda çok başarılı olan restoranda öğle yemeği mönüsü yaklaşık 50 TL, akşam yemeği mönüsü 100 TL. (mansorestaurante.com)

 

 

 

False