Ağustos sıcaklarında ferahlamak ve moral bulmak için etkinliklere katılmak iyi bir seçenek. Bu hafta İstanbul Müzik Festivali’ne gidip Fazıl Say’ın ‘Doğanın Sesi’ eserini ilk kez dinleme fırsatını da yakalayabiliriz, ‘Denizden Babam Çıksa!’ meze atölyesine katılıp Fransız mutfağının inceliklerini de öğrenebiliriz.
#KonserZencefil, birçok faydasıyla alternatif tıp tutkunlarının her daim gündeminde yer alan bitki olmaya devam ediyor. Lezzetli olması nedeniyle birçok yemeğin içinde de yer almıştır. Geçmiş zamanlarda ishale, sindirim sistemine, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen zencefilin faydaları, günümüzde de alternatif tıp tutkunlarının gündeminde yer almaktadır. İşte, birçok derde deva olan zencefilin faydaları
#Zencefilin FaydalarıBalıkçı Kahraman denince herkesin aklına kalkan geliyor. Oysa mangalda pişmiş mısır ekmeği, takoz lakerda, şişte kalamar bacağı, sonra kırlangıç mangal gibi leziz çeşitleri var. “Sen paradan haber ver, burası çok pahalı” diyen arkadaşlara tek cevabım var: İstanbul’da bu fiyat düzeyindeki lokantaların pek çoğunda vasat altı kalitede yemeği aynı fiyata yiyorsunuz.
#BalıkLüks restoranların popülerliğini uzun süre aynı canlılıkta tutabilmesi İstanbul’da kolay değil. 20 hatta 10 yılı deviren kaç yer sayabiliriz ki? Bunun için doğru zamanda doğru hamleler gerekiyor. Ulus 29 da menüsündeki radikal değişimlerle dikkatimizi yeniden çekmeyi başaranlardan...
#KerevizYeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#Yılbaşıİtalya’nın kuzey batı köşesinde, Slovenya sınırındaki Trieste’nin alametifarikası sert esen poyrazı. Karst bölgesinin kalker tepelerinde bir zamanlar dinozorlar, Neandertal canlılar dolaşırmış. Altın Sal ile Altın Post’un peşinde yolculuk yapan Arganotlar’ın efsaneleri hâlâ anlatılıyor. Yenilik rüzgârının şehre taşıdıkları arasında bir başka ünlü isim yazar James Joyce. Yeni high-tech fotoğraf müzesi, marina yakınlarındaki hızla genişleyen eğlence bölgesi Portopiccolo, tarihi kiliseler, tablo gibi pizzalar, saraylardaki görkemli müzeler, klasik Avusturya kafeleri, sempatik balık restoranları… Tüm bunlar Trieste’de unutulmaz bir Adriyatik deneyimi yaşatıyor.
#TriesteVietnam’ın en büyük kenti hep canlı. Caddelerden akan motosikletler, birbiri ardına açılan barlar, restoranlar. Belirgin bir gençlik enerjisi, yaratıcı atmosfer. İlginç kafeler, restoranlardaki yenilikçi mönüler, özgün tasarımlar sunan butikler... Ne de olsa sekiz milyon nüfusunun yarısından fazlası 35 yaşın altında. Sessizlik, huzur aradığınızda sömürge döneminden kalma tarihi yapılar, sanat galerileri size beklediğinizden fazlasını sunacak.
Derler ya, yeni yıla nasıl girersen o yıl da öyle geçer diye... O halde güzel bir yıl için eğlenceli ve iştah kabartan farklı yemeklerle girmeli yeni yıla. Peki ama en güzel yılbaşı mönüleri nerede? Jüri üyeleri birbirinden lezzetli, çoğu deniz mahsülleri ağırlıklı yeni yıl mönüleri sunan mekanların en iyi 10’unu belirlediler.