Yeni yıl mönüsü için en iyi on adres
Derler ya, yeni yıla nasıl girersen o yıl da öyle geçer diye... O halde güzel bir yıl için eğlenceli ve iştah kabartan farklı yemeklerle girmeli yeni yıla. Peki ama en güzel yılbaşı mönüleri nerede? Jüri üyeleri birbirinden lezzetli, çoğu deniz mahsülleri ağırlıklı yeni yıl mönüleri sunan mekanların en iyi 10’unu belirlediler.
EN İYİ 10
1) Four Seasons Bosphorus Aqua Restaurant
2) Gaja Restaurant
3) Çırağan Palace
4) Vouge Restaurant&Bar
5) Ulus 29
6) Park Şamdan
7) Hilton Windows On The Bay
8) Golden Key Chalet
9) Sheraton Brasserie One
10) Mimolett Restaurant
Konaklama paketi de var
FOUR SEASONS BOSPHORUS AQUA RESTAURANT
Beşiktaş’taki Boğaz manzaralı mekanın yeni yıl mönüsü yedi aşamalı. Yengeç, ıstakoz, kalkan balığı, dana madalyon, wasabi ve misket limonlu sorbeyle zencefil ve kayısı topları bulunuyor. Otelde kalma, yemek ve 2012’nin ilk sabahında brunch’ı da kapsayan konaklama paketi de bulunuyor. Yeni yıl paketinin fiyatı 350, sadece yemek 150 lira. (212) 381 40 00
Boğaz’a karşı yeni yıl
GAJA RESTAURANT
Mönüde ördek ciğeri terin, kerevit carpaccio, füme somon, ıstakoz, siyah trüf mantarıyla konsome, bonfile, naneli mus ve zencefilli dondurmayla ‘özel yılbaşı tatlısı’ bulunuyor. Mekan, Beşiktaş’taki Swiss Otel Bosphorus’ta. Yılbaşı mönüsü ve şampanya ikramıyla 445 lira. Yılbaşı mönüsüyle şarap eşleştirmesi de 595 lira. (212) 326 11 00
Üç farklı mekan
ÇIRAĞAN PALACE
Üç restorandan Tuğra’nın mönüsünde; kavun peltesi ve rakı sorbesi, kızarmış hindi göğsü ve hindi budu sarması ve Osmanlı çilekleri bulunuyor. Laledan’ın mönüsünde karides suflesi, fırınlanmış trüf mantarlı dana bonfile ve ballı fındıklı ve sütlü çikolatalı mustan var. Gazebo’daysa, deniz ürünlerinin bulunduğu buz büfesi, Fas büfesi, ana yemek çeşitleri ve tatlı büfesi. Tuğra’nın mönüsü 400, Gazebo 345 ve Laledan 380 lira. (212) 326 46 46
Çatı katında
VOUGE RESTAURANT&BAR
Mönüde fener balığı, kestaneli balkabağı çorbası, tuna tataki, fesleğen ve yeşil elmalı sorbe, fırında kuzu sırtı, ada çaylı balkabağı püresi ve kaz ciğeri ya da ızgara lağos balığı, safranlı patetes sufleyle füme pakchoy ve karamalize muzlu crumble bulunuyor. Mekan, BJK Plaza’nın çatı katında ve Boğaz manzaralı. Set mönüsü 350, bar 200 lira. (212) 227 44 04
Danna Leese çıkacak
ULUS 29
Mönüsünde; Beluga havyarı ve patates püresi bulunan ‘amouse bouche’, deniz tarağı ceviche, avokado püresi, dana yanağı ravioli, ördek confit, Valrhona bitter çikolata çorbası, karamelize muz ve Malibulu İtalyan bezesi var. Kişi başı 225 Euro. Ayrıca Danna Leese, hem yemekte hem kulüpte şarkılarıyla geceye renk katacak. (212) 358 29 29
Çorba servisi de var
PARK ŞAMDAN
Nişantaşı’daki mekanın yeni yıl mönüsü; somonlu bilini, cevizli Camambert peyniri, piliç satay, karides stick, Çin böreği, sebze ızgara, soğuk levrek, limon sorbe, hindi budu kestane ve iç pilav ya da bonfile ve fıstıklı parfeden oluşuyor. Ayrıca gece sonunda, paça ve mercimek çorbası servisi de var. Kişi başı 175 Euro. (212) 225 07 10
Körfezi kucaklıyor
HILTON WINDOWS ON THE BAY
İzmir Alsancak’taki mekanın mönüsünde; jumbo karides ve lakerda, istakoz konsome, votkalı nar sorbe, ana yemek olarak barbun ve lagos balığı, ister marine edilmiş dana fileto, sote yabani mantar ve bezelye püresi, tatlı olarak da çikolata sepeti içinde kestane sürprizle, kahve ve petifür bulunuyor. Limitsiz yerli içkili mönünün kişi başı fiyatı 250 lira. (232) 497 60 60
Bolu’da Küba ezgileri
GOLDEN KEY CHALET
Bolu Kartalkaya’daki 150 kişilik mekanın yılbaşı mönüsünde; narlı şampanya, parisien peynir topları, çorba olarak karides bisque veya morel mantar çorba, soğuk meze olarak ahtapot, topik, köz patlıcan ve börülce, ara sıcak ravioli, ana yemek olaraksa hindi, antepfıstıklı pilav, bonfile ruloları ve ızgara sebzeler bulunuyor. Ayrıca, Kübalı müzisyenlerden oluşan bir grup da yemeğe eşlik edecek. (374) 234 50 80
Kayısılı hindi
SHERATON BRASSERIE ONE
Yeni yıl mönüsünde bilini üzerinde somon füme, yeni yıl başlangıç tabağı, mavi yengeç keki üzerinde karidesler, mandalina sorbe, kuru erik ve kayısıyla doldurulmuş hindi ve kahveli Noel petifürleri var. Bir kadeh köpüklü şarap dahil kişi başı fiyat 150 lira. Kapasitesi 70-80 kişilik mekan Ankara Kavaklıdere’de. (312) 457 60 00
Kuzu üçlemesi
MIMOLETT RESTAURANT
Cihangir Sıraselviler’deki mekanın yılbaşına özel mönüsünde; kestane çorbası, istiridye, kaz ciğeri, somon konfit, çipura sote ya da arzuya göre kuzu pirzola, kuzu kol konfi ve uykuluktan oluşan ‘kuzu üçlemesi’, Mimolett krem brulee ve tahin pekmez sufleyle petit fours ve kahve bulunuyor. Kişi başı fiyatı 190 lira. (212) 245 98 58
En İyiler arşivine ulaşmak için http://eniyion.hurriyet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.