“Hangi restoranı tercih ediyorsun” diye karşınızdakine sorduğunuzda alacağınız bazı cevapları 3 aşağı 5 yukarı tahmin ediyorum: “İtalyan mutfağının hastasıyım”, “Fransız yemeklerine bayılıyorum”, “Ben Uzakdoğucuyum”, “Tabii ki kebap, lahmacun” gibi bir çok yanıt duymanız mümkün. Nedense “Türk mutfağı favorim” diyen pek çıkmaz. Kültürümüzden kaçarız. Halbuki, “Ekmeği banıp, tabak sıyırmak” diye bir tabir var bizde. Sulu yemeyi hangimiz sevmez ki? Türk mutfağının kültürü ise esnaf lokantalarıdır. Hepimiz gideriz, hepimiz biliriz. Ama nedense söylemekten çekiniriz. Onlar, kaliteyi ucuza yiyebildiğimiz, tıka basa doyduğumuz, aylar sonra bile gitsek aynı tattaki yemeği önümüze koyan, yaşayan efsanelerdir. İşte geçmişten günümüze gelen, unutulmayan tatları yaşatan 3 güzel mekan...
#Türk MutfağıArda Türkmen yeni ekran projesiyle gündemde. Arda Türkmen, Şef Akademi programının jüri üyelerinden biri oldu.1995 -2000 yılları arasında 350 den fazla üniversite tur organizasyonu, 100 den fazla sanatçılı konser organizasyonu yapan Arda Türkmen son yıllarda yemek programlarıyla tanınıyor. İşte Arda Türkmen'in biyografisi
#Şef Akademi Jüri Üyesi Arda TürkmenSon günlerde Ramazan tarifleri ile ekranlarda yer alan Arda Türkmen, biyografisi ile merak ediliyor. Ekran başındaki pek çok kişi Arda Türkmen kimdir sorusuna cevap ararken, evli mi ve nereli konularının da detayları merak ediliyor. Peki, Arda Türkmen kimdir ve nereli? İşte, Arda Türkmen hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Arda TürkmenVücudumuzun amiral gemisi beynimiz, tüm organlarımızı yönlendirir ve sistemin düzenli çalışmasını sağlar. Peki, beynimizin iyi çalışmasını sağlamak ve yaşlanmasını engellemek için ne yapmamız gerekir? Beyni yaşlandırmamanın formülü sağlıklı bir yaşamda saklı.
#Beynin YaşlanmasıSunar Kural Aytuna, eski bir gazeteci. Hürriyet, Radikal ve Cumhuriyet dahil pek çok gazetede muhabir ve yazar olarak çalıştı. Uğur Sunar adıyla yemek yazıları yazdı. Kaç ödül aldığını hatırlamıyor. Bu kadar değil, yıllarca belgesel film çekti, bahçe ve gezi yazıları yazdı. En önemlisi, kendini bildi bileli yemek pişirdi, yedi ve dostlarıyla paylaştı. ‘Soğan Öldü Yaşasın Yemek’i okuyun. Aytuna’nın yazıları en az yemekleri kadar lezzetli.
#Sunar Kural AytunaÇorba konseptli bir restoran işleten Ebru Omurcalı bu konuda bir kitap da yazdı: ‘Çorbanın Kitabı’. Genellikle yemek kitaplarının içinde bir bölüm olarak yer alan çorbaya adandı bu 322 sayfalık kitap. Geleneksel Türk mutfağının yanı sıra, İtalyan, İngiliz, Meksika, Hint, Jamaika ve Fas mutfaklarına da yer verdi. Sebzeli, etli, bakliyatlı, tavuklu, deniz mahsullü, soğuk ve diyet çorbalar başlıklı yedi bölümden oluşan kitapta tam 154 tarif var