Tuba Şatana haberleri sayfasında Tuba Şatana hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 77 Tuba Şatana haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kaç ilden insan var kim bilir İstanbul’da. 1950’lerle başlayan göçler 1980’lerde terör olaylarının insanları evlerinden itmesiyle, kırsal kalkınmanın da mevcut olmaması ile devam etti. Daha sonra ve şimdi dahi daha iyi iş, imkan için hala büyük şehirlere göç devam ediyor.
#YazarlarArt-deko cephesiyle göz kamaştıran bir bina, Maison de la Mutualité… Paris’te 4-6 Mart tarihleri arasında, Omnivore’a ev sahipliği yaptı, ufak bir şehir gibiydi neredeyse Maison de la Mutualité, yemek, içecek, sohbet, kitaplar, neye ihtiyacımız varsa içinde barındırıyordu…
#TUBA ŞATANAHatırlar mısınız, bir ara herkes lahana çorbası içerdi, zayıflamanın da trendi haline gelmişti o çorba. Evet toksinlerden arındırıyor ve tok tutuyor, ama bence bir lahana bunların çok ötesinde yer alıyor. Çorbası da çok güzel oluyor bu arada ama kemik suyu, sarımsak, üzerine kruton ve az maydanoz ile. Sade suya lahanayı ben almayayım…
#YazarlarHer konuda olduğu gibi yemekte de malzeme, yemeğe yaklaşım, sunuşlar yıllar çerçevesinde farklılık gösteriyor. Trendler belki her gün gittiğimiz lokantalarda, ufak yerlerde kendini göstermiyor, oralardaki devinim farklı, ama dünya genelinde hem tüketicileri, hem üreticileri, hem de yemeği pişirenleri etkiliyor.
#YazarlarDışarıda içtiğimiz kahvenin kalitesi ve çeşitliliği arttıkça evde demlediklerimizde de yüksek bir standart arar olduk. Bunun yolu da elbette doğru metotları uygulamaktan ve iyi çekirdek seçmekten geçiyor. Jürimize eve alırken hangi çekirdekleri tercih ettiklerini sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞBayramlaşmaya giderken bir kutu güllü lokum götürmek âdettir. Misafirlere Türk kahvesi yanında ikram etmek içinse çifte kavrulmuş Antep fıstıklısı tercih edilir. Damlasakızlısı, kaymaklısı, nanelisi ve dahası... Lokum söz konusuysa herkesin favorisi farklıdır. Kültürümüzde özel bir yere sahip olan lokumun klasikleşen adreslerini jürimize sorduk.
#LokumKimileri için meze sofrasının olmazsa olmazı günlük hazırlanmış, tazecik bir taramadır. Balık yumurtasının sıvıyağla çırpılmasıyla yapılan bu lezzete süt ve soğan ekleyen de var, ekmek içi katan da... Jürimizden taramanın en iyilerini bulabileceğimiz 10 adres...
#Balık YumurtasıBir yılı daha geride bırakırken geçen yılın en heyecan verici gurme rotalarını ve başarılı gastronomi etkinliklerini sizlerle paylaşmak isterim. Aromatik otlarla 4 günde hazırlanan sos, ayvalı lahmacun, vişneli küflü peynir, lüfer tuzlama ve ardından yola çıkılacak daha nice yemek var.
#GASTRONOMİYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak Ürünleri‘Eski usul’ başlığıyla düzenlenen yemek sempozyumu Sapor İstanbul’un ikincisi, ‘yemek ve göç’ temasıyla geçen hafta Özel Fener Rum Lisesi’nde düzenlendi. Alanında uzman isimlerden dinlediğimiz panellerde gıdanın evriminden dönerin siyasi kimliğine, suyun göçünden İstanbul bostanlarına şahane konuşmalar dinledik.
#Yemek SempozyumuDışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#MeyhaneTatlı telaşın başladığı o son haftaya geldik... Yeni yıla sayılı günler kala herkesin programı yavaştan şekillenir, hediyeler alınır, keyifli ama yorucu bir sofra alışverişi maratonu başlar... Peki, peyniri, mezesi, şarküterisi, ekmeği derken eksikleri nereden tamamlamalı? Yorulmadan, nokta atışı iyi bir alışveriş için jürimizin favorilerini kaçırmayın!
#YeniyılÇörek mahlepsiz, sahlep tarçınsız, içpilav yenibaharsız olur mu hiç! İçine girdiği her şeye tat katıp boyut atlatan baharat çeşitlerini içimizi ısıtan kış tariflerinde daha çok kullanıyoruz. Yavaş yavaş hazırlıklarına başladığımız yılbaşı soframızdaki yemeklerin de olmazsa olmazı baharatın en iyisini nerede bulup alırız? Uzman jürimiz favori adreslerini sıraladı...
#BaharatYüz yüze eğitime başlayan çocuklar için okullardaki tehlikelerden biri şüphesiz salgın. Ancak yıllardır bitmeyen yemekhane ve kantin sorunu da yeniden gündemde, veliler isyanda. Gerekli yönetmelikler var ama denetim eksik. Uzmanlar çocuklara yasak koymak yerine onları bilinçlendirmemizi tavsiye ediyor.
#Obeziteİstanbul bu hafta sonu lezzetli bir organizasyona daha kavuştu. Ama son dönemde sıkça gördüğümüz tadım etkinliklerinden biri değildi bu. İki gün boyunca konunun uzmanlarından derinlemesine bilgi alabildiğimiz ‘eski usul sempozyum’ Sapor İstanbul’u ve hedeflediklerini, kurucusu Tuba Şatana’dan dinledik.
#Sapor İstanbulSevginizi katın, kısık ateşte pişirin.Kilo vermek/sağlıklı beslenmek/para biriktirmek... Yeni yıl kararlarınız arasında bunlardan en az biri varsa yolunuz evde yemek yapmaya çıkıyor demektir. Mutfak, pek uğradığınız bir yer değilse nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Alanında uzman isimlerin, başlangıç seviyesindekiler için hazırladığı bu önerilere göz atın. Şimdiden elinize sağlık!
#Yemek YapmaKaç ilden insan var kim bilir İstanbul’da. 1950’lerle başlayan göçler 1980’lerde terör olaylarının insanları evlerinden itmesiyle, kırsal kalkınmanın da mevcut olmaması ile devam etti. Daha sonra ve şimdi dahi daha iyi iş, imkan için hala büyük şehirlere göç devam ediyor.
#YazarlarArt-deko cephesiyle göz kamaştıran bir bina, Maison de la Mutualité… Paris’te 4-6 Mart tarihleri arasında, Omnivore’a ev sahipliği yaptı, ufak bir şehir gibiydi neredeyse Maison de la Mutualité, yemek, içecek, sohbet, kitaplar, neye ihtiyacımız varsa içinde barındırıyordu…
#TUBA ŞATANA