Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

Güncelleme Tarihi:

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2023 07:00

Kimileri için meze sofrasının olmazsa olmazı günlük hazırlanmış, tazecik bir taramadır. Balık yumurtasının sıvıyağla çırpılmasıyla yapılan bu lezzete süt ve soğan ekleyen de var, ekmek içi katan da... Jürimizden taramanın en iyilerini bulabileceğimiz 10 adres...

Haberin Devamı

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

1- Açık ara favori!

Kıyı Restaurant, İstanbul

Tarabya’da... Levon Bağış’a göre en iyi tarama (130 lira) burada, “En sevdiğim balık lokantasının taraması masamda mutlaka olur” diyor. Murat Bozok, Tuba Şatana, Deniz Gürsoy ve Didem Şenol da öneriyor. (0212) 262 00 02

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

2- Mutfağı aynı

Karışma Sen Balık Restaurant, İstanbul

Cankurtaran’da... 1938’de kurulan restoranın taraması (125 lira) Deniz Gürsoy’un da favorilerinden. Ebru Erke “Eski Ahırkapı’daki ikonik balıkçılarımızdan. İşletmecileri değişti ancak mutfak aynı. Taramayı klasik usul yaparlar ve çok lezzetlidir” diyor. (0212) 458 00 81

Haberin Devamı

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

3- Sazan yumurtasıyla

Taze Balıkçı, İstanbul

Eminönü’nde... Tuba Şatana “Tarama en sevdiğim meze, haliyle taramasız bir meze sofrası asla düşünemem. Taze Balıkçı’nınkini de tek geçerim” diyor. Sazan yumurtasıyla, ekmek içi kullanmadan hazırlıyorlar. Kilosu 300 lira. (0212) 528 13 98

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

4- Süt ve soğanla

Basta! Neo-Bistro, İstanbul

Bağdat Caddesi, Çiftehavuzlar’da... Ebru Erke’ye göre şefler Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya’nın taraması (115 lira) çok hafif. Ayçiçeğiyağı, limon suyu, çok az ekmek, süt ve soğanla hazırlanıyor; üzerine zeytinyağı gezdirilip kendi yaptıkları kıtır ekmeklerle sunuluyor. (0216) 755 77 50

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

5- Sandviç arasında

Tunç Balık, İstanbul

Defne E. Tüysüzoğlu “Beyoğlu Balık Pazarı’nın efsanevi adreslerinden. Balık ve deniz ürünlerini çok iyi işlerler” diyor. Taramanın 250 gramı 150 lira. İçine tarama sürdükleri lakerda sandviçleri de meşhur. Bağdat Caddesi’nde de şubeleri var. (0212) 249 35 20

Haberin Devamı

6- Günlük hazırlıyorlar

Asmalı Cavit, İstanbul

Beyoğlu’nda... Teoman Hünal “Taramasını (100 lira) mutlaka tadın” diyor. Günlük olarak hazırlıyor; balık yumurtası, sıvıyağ, limon ve çok az ekmek içiyle yapıyorlar. Genellikle sazan yumurtası tercih ediliyor. (0212) 292 49 50

7- Paket yaptırılabilir

Tuana Meze Evi, İstanbul

Teoman Hünal “Geleneksel yöntemle çok iyi tarama yapıyorlar. Paket de yaptırabiliyorsunuz” diyor. İçinde sadece balık yumurtası, sıvıyağ ve limon var. Kilosu 260 lira. Taramanın yanı sıra mumlu balık yumurtasından midye dolmaya pek çok deniz ürünü mezesini de burada bulabilirsiniz. Kurtuluş’ta... (0212) 230 36 00

8- Michelin listesinde

Haberin Devamı

Giritli Restoran, İstanbul

Michelin’in Bib Gourmand listesine giren mekân, mezeleriyle ünlü. Tuba Şatana “Hazır alıp evde keyfini sürmeyeceksem restoranda yemeyi tercih ettiğim birkaç adresten biri Giritli” diyor. Fatih- Cankurtaran’da... Porsiyonu 100 lira. (0212) 458 22 71

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

9- Önceden arayıp bilgi alın

Yalova Restaurant, Çanakkale

Ebru Erke “80 yıllık bir birikimle deniz ürünlerini çok işliyorlar. Ellerine iyi kalite balık yumurtası geçince mutlaka değerlendiriyorlar ancak tarama her zaman olmuyor. Gitmeden önce arayın” diyor. Tarama düzenli olarak yapılmadığı için fiyat veremiyorlar. (0544) 117 10 45

Haberin Devamı

10- Bodrum’da da var

Yelken Balık, Ankara

Taramayı üzerinde ekmek kıtırlarıyla servis ediyorlar. Çankaya ve Gaziosmanpaşa’dakilerin yanı sıra Bodrum’da da şubeleri var. Porsiyonu 84 lira. (0312) 448 29 90

Hele bir de kızarmış ekmeğe sürüp yenirse...

BAKMADAN GEÇME!