Güncelleme Tarihi:
Nitelikli çiftlikler
Petra Roasting Co.
Ebru Erke “Peru Amazonları’ndan gelen canlı limon, erik notalarıyla öne çıkan Flor del Valle (250 gramı 415 lira) gibi çeşitleri var” diyor. Musa Gümüştaş’ın Chemex, V60 gibi demleme teknikleri için tercihi.
Çağdaş Ertuna, Kolombiya ve Guatemala çekirdeklerini öneriyor. petracoffee.com
Musa Gümüştaş soğuk demleme yöntemi için buranın Peru çekirdeklerini kullanıyor. Peru Huabal Espresso (250 gramı 250 lira) fıstık, siyah çay, pekmez aromalarına sahip. Ferit Özkaşıkcı’nın tercihiyse orta kavrulmuş Arabica çekirdeklerinden yana. Çağdaş Ertuna’nın da önerisi. kronotrop.com.tr
Pınar Demir “Kavurma profilleri müthiş. Oksijensiz fermantasyonla işlenmiş Javier Rubio Kolombiya, V60 demlemede güzel sonuç veriyor” diyor. Onur Ziya Demir’in favorisi Honduras Western Coffees coğrafi işaretli Honduras kahvesi. Fiyatlar 220-690 lira arasında. spadacoffee.com
Ebru Erke “Kurucuları Ebru Döşekci ve Suzan Serez nitelikli kahvenin öncülerinden. Çekirdek seçimleri de kavurma profilleri de başarılı” diyor. Müge Ergül’ün favorisi. Kolombiya, El Salvador ve Brezilya karışımı House Blend (250 gramı 280 lira) sevilen seçeneklerden. cupofjoy.com.tr
Tuba Şatana "Kenya, Etiyopya, Kolombiya, Peru ve Brezilya'yı seviyorum. Farklı yıkama ve fermentasyon teknikleriyle işlenmiş, orta ve yüksek asiditeli, nitelikli kahveleri seçerim" diyor. Pinar Demir soğuk demleme İçin Etiyopya Bombe'yi (250 grami 445 lira) öneriyor. boxxcoffee.com
Cenk Girginol “Kahveler haftalık kavruluyor ve en taze haliyle alınabiliyor. Espresso harmanları ve Türk kahvesi öne çıkıyor” diyor. Türk kahvesinde çekirdekler orta profilde kavruluyor. Sağlam gövdeli, damakta çikolatamsı tatlara sahip. 250 gramı 75 lira. bloomkahve.com
Panama’nın ünlü çeşidi
Coffee Door
Ebru Erke “Çok özel çekirdekler getiriyor. En pahalı kahvelerden Panama’nın ünlü Geisha’sını bile bulmak mümkün” diyor. 1.500 metre
rakımda yetişip yıkanmış çekirdeklerle hazırlanan Kolombiya Luis Anibal Calderon (250 gramı 450 lira) ve Panama’dan Finca Hartman da var. @coffee_door_
Karamel, fındık, dut...
Espresso Lab
Pek çok şehirde şubeleri var. Cenk Girginol yüksek aromalı kahve çekirdeklerini beğendiğini, optimum kavrulma oranlarına sahip olduklarını söylüyor. Sütlü çikolata, karamel, fındık, dut gibi tat profilleriyle Kosta Rika Volcanito (250 gramı 290 lira) yüksek aroma düzeyine sahip. espressolab.com
Filtre sevenlere
Grea Coffee Nations
Onur Ziya Demir “Kendi kavurdukları Limited Harvest serisinden Meksika, damakta bıraktığı yoğun kahve tadıyla lezzetli (250 gramı 370 lira). Yüzde 100 Arabica çekirdekleriyle... Meyvemsi, fıstık ve tatlı tadım notalarına sahip. Filtre kahve sevenler için de Kolombiya tavsiyem” diyor. greacoffee.com
Yumuşak asiditeli
Coffee Sapiens
Filtre kahve için Onur Ziya Demir Etiyopya Kochere GR1 (250 grami 496 lira) çeşidini öneriyor. Yirgacheffe bölgesinden çekirdeklerle hazırlanan bu kahve kırmızı meyvelerle ballı bir tat profilinde. Asiditesi düşük, yumuşak İçimli... coffeesapiens.com