Dünyaca ünlü dergi seçti: İstanbul'da mutlaka yenmesi gerekenler
Dünya Türkiye'yi bu lezzetlerle tanıyacak...
Gram Kanyon
Gram Bakery ile tanıdığımız Şef Didem Şenol, şimdi de Kanyon'da açtığı aynı isimli restoranıyla karşımızda. Mevsimlik sebzelerle hazırlanan günlük yemeklerin yanı sıra, burgerleri, humusu da tavsiye edilenler arasında.Kilimanjaro
Bomontiada'nın içinde bulunan bu ferah restoranda, Şef Mustafa Otar mevsimlik menüleriyle konuklarına keyifli saatler vadediyor. Modern ve basit sebze yemekleriyle, şarküteri tabaklarını ve kaburgasını denemeyi unutmayın.Adana Ocakbaşı'da kebap
Kurtuluş'ta bir ara sokakta bulunan bu küçük ve salaş mekân, bir zamanlar çok az kişinin bildiği bir yerdi. Ama ünü çok hızlı yayıldı. Özellikle sumaklı soğan ve lavaşla servis edilen Adana kebabı çok meşhur. Ayrıca ciğer şişini ve ilkbahar gelince uykuluğunu da mutlaka tatmalısınız.Damla Dondurma'da dondurma
Feriköy'deki bu eski usul dondurmacının kimileri çileklisini, kimileri limonlusunu, kimileri de karamellisini öneriyor. Tufan Kardeşler'in 1989'da kurduğu mekânın önünde, çocukluklarından kalma lezzetlerin peşinde koşan dondurma meraklıları, özellikle yaz aylarında kuyruk oluyor.Karadeniz Pide ve Döner Salonu
İstanbul'da döner deyince akla Beşiktaş'ın çarşısında bulunan Karadeniz Pide ve Döner Salonu gelir. Kendi yaptıkları dönerli pidelerini tadabileceğiniz gibi ekmek arası ya da dürüm de alabilirsiniz. Sabah 10.30'da asılan dev döner, öğleden sonraya kalmıyor. Sıra beklediğinize değecek...Zencefil
Beyoğlu'nda 25 yıldır hizmet veren Zencefil, İstanbul'daki vejetaryen restoranlarının ilki olabilir. Bir kâse çorba, bir dilim kiş ya da zengin sebze menüsü... Bahçesiyle bir vaha gibi olan Zencefil'de veganlar için de seçenekler var.Lades'te menemen
Beyoğlu'nun en popüler mekânlarından Lades'e gün boyunca hangi saatte giderseniz gidin, tavuklu, peynirli, sucuklu ya da sade menemen yiyebilirsiniz. Masanın üzerindeki yığın yığın ekmekler, insana çatalı kaşığı unutturuyor.Petek Turşuları'nda turşu suyu
Nasıl ki turşu her yemekle iyi giderse, turşu suyu içmek için de her zaman doğru zamandır. İçine tercih ettiğiniz turşudan birkaç parça attırın ve etrafınızdaki renk renk kavanozların arasında bu tuzlu içeceğin keyfini çıkarın. Petek Turşuları, Balıkpazarı'nda.Mandabatmaz'da Türk kahvesi
Asmalı Mescit'te Olivia Geçidi'nde bulunan Mandabatmaz'ın adı kahvenin kıvamını anlatmak için yeterli. Köpüğü o kadar kalın ki gerçekten manda batmıyor içine.Özkonak Muhallebicisi'nde kazandibi
Cihangir'de 1962'den beri hizmet veren Özkonak, tatlıları, yoğurdu ve kaymağıyla çok meşhur. Dekorunu da değiştirmeyen Özkonak'a girince zaman makinesiyle geçmişe ışınlanmış gibi olacaksınız.Şahin Lokantası'nda karnıyarık
Yanında pilav ve cacıkla Şahin Lokantası'nın karnıyarığı o kadar lezzetli ki öğlen servisinden geriye çoğu zaman bir şey kalmıyor. Ancak cevizli kadayıfa da yer ayırmayı unutmayın. Şahin Lokantası, Asmalı Mescit'te...Asmalı Cavit'te meze
Patlıcan salatası, tarama, fava, levrek marine, lakerda, deniz börülcesi, şakşuka... Tepsi önünüze geldiğinde seçmekte zorlanacaksınız, evet. Ara sıcaklardan da yaprak ciğeri tatmalısınız.Yeni Lokanta'da sucuk ve barbunya püresi
Yeni Lokanta'ya girdiğiniz anda İstiklal Caddesi'nin gürültüsü arkanızda kalacak. Masanıza gelen ekşi mayalı ekmek ve yanık tereyağı ile karnınızı çok doyurmayın. Daha sırada, asma yaprağında paçanga, kabak çiçeği dolması, kuru patlıcanlı mantı ve humus var. Ancak Yeni Lokanta'nın belki de en meşhur yemeği cevizli Antep sucuğu ve ılık barbunya püresi.Galata Simitçisi
İstanbul'da simit her köşe başında karşınıza çıkabilir ancak çok azı Galata Simitçisi'ndeki kadar lezzetlidir. Karaköy'deki bu simitçinin çatalı da seviliyor.Nato Lokantası'nda kuzu haşlama
Türkiye'nin NATO üyeliğiyle yaşıt olan (1952) bu esnaf lokantası, çizgisini hiç bozmadan yıllardır hizmet veriyor. Kuzu haşlama kaçırılmamalı. Yarım porsiyon pilav üstü döner de mutlaka tadılmalı. Masanızı hiç tanımadığınız kişilerle paylaşıp ilginç sohbetler de yaşayabilirsiniz.Tarihi Karaköy Balık Lokantası
Hırdavatçılar sokağında İstanbul'un en lezzetli balık ızgaraları gizli. Mutlaka denenmesi gereken seçenek ise kâğıtta levrek. Karides şişle başlamanız da önerilir. Yalnız sadece öğlenleri açık olduğunu unutmayın.Meşhur Filibe Köftecisi'nde köfte
Neredeyse bozuk para boyunda birer lokmalık köfteler, piyaz ve ızgarada pişmiş yeşilbiberleriyle, Filibe Köftecisi Marmaray Sirkeci İstasyonu'na çok yakın. 1893'te kurulan mekân, bir asırdan fazladır, aynı lezzeti servis ediyor.Hocapaşa Pidecisi'nde kavurmalı pide
Sirkeci'de 1964'ten beri hizmet veren mütevazı Filibe Köftecisi'nin kıymalı, pastırmalı, kavurmalı ve peynirli pideleri gözünüzün önünde yapılıyor ve odun fırınında pişiyor. Özellikle kavurmalısı turşu ve ayranla muhteşem oluyor.Çiya Sofrası
Şef Musa Dağdeviren, Çiya'nın menüsünü "köylü yemekleri" diye tanımlıyor. Anadolu'nun unutulmuş lezzetlerini İstanbul'a getiren Çiya'da, salatalar ve mezelerle başlayıp, sıcak yemeklere geçebilir ya da kömürde kuzu kebap alabilirsiniz. Çiya, Kadıköy'de Balıkpazarı'nda.