Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Kaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanBırakın ülkemizi, “İstanbul’da ‘en iyi lahmacun’ şu veya bu” demek anlamsız hatta ahmakça. Farklı stiller, farklı ustalar var, farklı gelenekler var... Ama iyisi nedir, ölçütleri nelerdir, bunlar konusunda anlaşabiliriz. Bahsettiğimiz bir pideyse kullanılan unun kalitesi, mayanın niteliği ve miktarı, mayalanma süreci, fırının özelliği ve pişirmedeki ustalık… Hepsi bir bütün...
#Fast Foodİzmir denince, Ege denince hele hele zeytinyağı denince önce onun soyadı ile birlikte adı gelir herkesin aklına: Ahmet Güzelyağdöken. Herkes ortalıklarda gurme çığırtkanlığı yaparken, onun tecrübesine dayalı sakinliği ve olgunluğu ilham verici nitelikte. “Malzeme önemli” diyor, “Ege kıymetli” diyor, “Zeytinyağı olmazsa olmaz” diyor ve daha bir çok şey diyor... Her cumartesi %100 İlham Veren Sohbetler’imin ilk konuğu Ahmet Güzelyağdöken’le tadı damağınızda kalacak bir söyleşiyle sizleri baş başa bırakıyorum...
#1Merhaba dostlar. Geçtiğimiz günlerde ailecek Afyon kaplıcalarına gitmeye karar verdik malum kış mevsiminde çok cazip bir tatil fikri oluyor kaplıcalar… Öncesine de kısa bir Eskişehir gezisi koyduk. Daha önce hiç görmediğimiz bir şehri keşfedecek olmanın heyecanıyla yola koyulduk. İstanbul’dan arabayla üç buçuk, dört saatte ulaştık bu güzel ve düzenli şehre…
#Eskişehirİbrahim Tatlıses demişti ya “Urfa’da Oxford vardı da biz mi gitmedik” diye...Bırakın Oxford’u, uygarlık tarihinin başladığı yermiş meğer! UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Göbeklitepe’de, kazıların koordinatörü Dr. Lee Clare ile bir gün geçirdik. 12 bin yıllık yapıların arasında insanın gizemli kökenlerini konuştuk. Atalarımızın dünyaya, kozmosa nasıl baktığını ve insanlığın nereye doğru gittiğini anlamaya çalıştık.
#İbrahim TatlısesTas Kebabı, sofralarında bu lezzete yer vermek isteyen vatandaşların araştırdığı tarif oldu. Malzemeleri arasında kuru soğan, domates, biber gibi sebzelerin yer aldığı Tas Kebabı, tarifiyle araştırılan konu oldu. Peki, menülerde sıkça tercih edilen ana yemeklerden birisi olan Tas Kebabı nasıl pişirilir? İşte, detaylı bilgiler
#Tas KebabıYoruldum demeye dilim varmıyor da, nerede sade bir yaşantı görsem oraya meylediyorum şu aralar. Sofistike lokantalarda mönüleri okumaya üşenip, bu konuda kendimi ehil arkadaşlara teslim ediyorum çoğu kez... Sadelik elimden tutmuş beni kendine çekiyor, hiç itiraz edesim de yok. Kıbrıs gezim tam da böylesi bir ruh haline göreydi; adeta ilacım oldu...
#KıbrısBEGÜM Doğan Faralyalı’nın önderliğinde başlayan bir hareket. Ben çok sevdim. Tebrik ederim. Çok da faydalı. Birdenbire, bu sabah kendimi kahve içerken bir kâğıda ortak değerlerimizi sıralarken buluverdim... Hepsi olumlu değil ama çoğu olumlu. Bu liste uzaaaar gideeer. İyi ki bu topraklara aidiz!
#Ayşe ArmanÖzlem Işıklı (28) öğretmen. Sinop’un Boyabat İlçesi’ndeki Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi’nde tarih öğretmenliği yapıyor. 2000 senesinde tayini Boyabat’a çıktığı için çok mutlu olmuş; diğer öğretmen arkadaşlarının kendisi kadar şanslı olmadığını düşünüyor. Boyabat, onun tasviriyle "Sakin, yeşilliklerle çevrili, doğada aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz bir Karadeniz ilçesi."