Güncelleme Tarihi:
Tas Kebabı, birçok sebze ve etin bir araya getirdiği, Osmanlı mutfağının baş köşesinde yer alan et yemeklerinden birisi olarak bilinmektedir. Genellikle kuzu etiyle yapılan Tas Kebabı, duruma göre dana ve koyun gibi farklı et türleriyle de pişirilebilmektedir. Peki, Tas Kebabı tarifi nedir? Nasıl pişirilir?
TAS KEBABI MALZEMELERİ
1 kg et
1 büyük kuru soğan
1 büyük domates
2 tane yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
Tuz-karabiber
3-4 tane patates
TAS KEBABI NASIL PİŞİRİLİR?
1-Eti ocağa alın, 2 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu çektirin..
2-Düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişirin.
3-Ayrı bir tavada, kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanı kavurup doğradığınız domatesi ve biberi de ekleyip karıştırın.
4-Kekiği,tuzu ve diğer baharatları da ilave edin.
5-En son salçasını da ekleyip pişen eti üzerine boşaltıp 2 taşım kaynatın.
6-Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Pişen etlere ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun