Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, pek çok insan geleneksel halk reçetelerine yöneliyor. Öksürükten burun tıkanıklığına kadar yaygın sağlık sorunları için tercih edilen bu yöntemlerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı ise merak konusu. Uzmanlar, bu uygulamaların arkasındaki bilimsel temeli sorgularken, etkili olup olmadıkları üzerine yapılan tartışmalar da dikkat çekiyor. Peki bu yöntemlerden hangileri etkili, hangileri abartılıyor? Op. Dr. Mustafa Bilazer, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYemeklere ayrı bir lezzet katan sarımsak, kokusundan dolayı bazen çekinilerek tüketiliyor. Ayrıca elde ve evde de kötü kokuya neden olabiliyor. Peki sarımsak kokusu nasıl geçer? Ağızdaki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Evdeki ve ele sinen sarımsak kokusunu gidermenin hızlı ve pratik yolları
#Sarımsak Kokusu Nasıl GeçerYemeklerin lezzeti kadar yaşanan tadım deneyiminin bütününe de odaklanan günümüz gastronomisi ‘Yemek sanat mıdır, değil midir’ tartışmasını gündeme getiriyor. Yemek blog’u Gastromondiale’in editörü Besim Hatinoğlu’nun bu konuda kaleme aldığı kapsamlı makale, geçen pazar gerçekleşen Gastromasa konferansının ana teması ‘tasarım’la üst üste denk gelince, konuyu bilenlere danıştık…
#YemekPırasa tohumu nasıl ekilir son günlerde sık araştırılan konulardandır. Özellikle yetiştiricilik yapmak isteyenler bu sağlıklı sebzenin nasıl ve ne zaman ekildiğini merak etmektedir. Pırasa tohumunu doğru zamanda ekmek isteyenler pırasa tohumu nasıl olur ve nereden alınır konusunu araştırmaktadır. Pırasa tohumu nasıl ve zaman ekilir? Pırasa tohumu nasıl olur ve nereden alınır? Tüm detayları merak edenler için detaylı olarak derledik.
Koronavirüs salgınında son dönemde dikkat çeken bir artışla dün 39 bin 302 yeni vaka sayısı geldi. Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, şu anda hastanelerde yatan hasta sayısının arttığını kaydederek, 'Hasta kabul edemeyen bir yer ben şu ana kadar duymadım; ama birkaç gün sonra bunu duyma şansımız var. Çünkü vakalar çok fazla bir şekilde artıyor.' ifadelerini kullandı.
#CoronaAkdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Altaş ve Dr. Murat Duyan, koronavirüs ve koku alma kaybıyla ilgili çok çarpıcı bir araştırma yaptı. Araştırma, Covid-19 geçirenlerde koku kaybının kalıcı olmadığını ancak hastalık tarihinden sonraki 6 ayın ardından kokuları farklı algılama olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koydu. Dr. Murat Duyan, koronavirüsü atlatan kadınların 72, erkeklerin ise 87 gün sonra koku alma yetilerini tekrar kazandığını, erkeklerin 'yanık lastik', kadınların ise 'çürümüş soğan' kokusu algıladığını tespit ettiklerini söyledi.
#AntalyaAkdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Altaş ve Dr. Murat Duyan, koronavirüs ve koku alma kaybıyla ilgili çok çarpıcı bir araştırma yaptı. Araştırma, Covid-19 geçirenlerde koku kaybının kalıcı olmadığını ancak hastalık tarihinden sonraki 6 ayın ardından kokuları farklı algılama olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koydu. Dr. Murat Duyan, koronavirüsü atlatan kadınların 72, erkeklerin ise 87 gün sonra koku alma yetilerini tekrar kazandığını, erkeklerin 'yanık lastik', kadınların ise 'çürümüş soğan' kokusu algıladığını tespit ettiklerini söyledi.
#Akdeniz ÜniversitesiSoğan mutfağımızda olmazsa olmaz malzemelerden. Özellikle tencere yemekleri söz konusu olduğunda soğansız yemek pişirmek söz konusu bile değil. Ancak tariflerde genellikle soğanın hangi türünü kullanmamız gerektiğinden bahsedilmiyor. Halbuki tezgahlarda çeşit çeşit soğan var ve bu soğanların hem lezzetleri hem de sertlikleri birbirinden oldukça farklı. Sizin için hangi soğanın hangi tarife uygun olduğunu araştırdık. İddia ediyoruz, bu ipuçlarıyla yemekleriniz daha lezzetli olacak…
#Soğan‘Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı?’ Ortaya bir soru attım, bir girdabın içine çekildim... Her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesin ne kadar kuvvetli fikirleri varmış! Meğer menemen yemek, bir haz almanın ötesinde, düşünsel bir aktiviteymiş.
#MenemenBurcu Esmersoy’un ilk buluşma videosunda “Erkek arkadaşınızla birliktesiniz, cüzdana ihtiyacınız olmayabilir” sözleri fitili ateşledi. Kadın ve erkek buluştuğunda hesabı kim ödemeli? Bu işin görgü kuralı gerçekten var mı? İşte kadın okurlardan gelen farklı görüş maillerinin bir kısmı. Şahane yazmışlar, hepsine bin öpücük buradan...
#Onur BaştürkHer hafta bir yere gitmek, bir yerleri keşfetmek insanı (beki de sadece beni) yorar. Bazen yakınları, hemen yanı başınızı, bir iki sokak ötesini, kentinizi keşfetmek de insana aynı heyecanları yaşatabilir. Ben İstanbul’da yaşıyorum. Onun için bu haftaki yazım, İstanbullu okurları ilgilendirecek daha çok. Veya İstanbul’a gelecek olanları! Önerdiğim adres, Boğaz’ın her iki yakası.
#Balıkİşte Benim Stilim'de inanılmaz bir olay yaşandı. İvana Sert, Kerimcan Durmaz'ın buram buram soğan koktuğunu söyleyerek İzzet Yıldızhan ile yer değiştirmek isteyince olanlar oldu. İvana'nın yaptığı karşısında şoke olan Kerimcan Durmaz, balık yedikleri için soğan yediğini söylese de olanların önüne geçemedi. İvana Sert'ten çok büyük intikam alacağını söyleyen Durmaz, İvana Sert'in elbisesinin yırtık olduğunu iddia etti ve "Beni böyle lanse edemezsiniz" diyerek tepki gösterdi.
#Kerimcan DurmazGiderek her köşe başında satılması, dönere duyduğum saygının yıllar içinde artmasını hiç engellemedi: Çünkü 'evde yapılmayan'dır o. Kasımpaşa'da bulduğum elektrikli döner makinesi bir çözüm ama makinesi olmayanlar için bugün, Antakyalıları fazla rahatsız etmeyeceğini umduğum bir tepsi kebabı hazırladım. Döner havası yaratması için de dana tranç ve kıvırcık kuzu döşünden hazırladığım kebabı, taze pita ekmekleriyle servis ettim.