Üniversiteliler soğan kabuğundan çay üretti

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler soğan kabuğundan çay üretti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2018 12:13

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, atık soğan kabuklarından antioksidan oranı yüksek çay üreterek patentini aldı.

Haberin Devamı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencilerinin soğan kabuğundan çay üretti. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Hatice Yaprak, Pınar Altaş, Melis Öcal, Güneş Zübarioğlu ve Mehmet Ali Alkan, atık soğan kabuklarından antioksidan oranı yüksek çay üreterek patentini aldı.

Üniversitenin yüksek lisans öğrencisi Hatice Yaprak, sağlıklı çay üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Farklı damak tatlarına uygun alternatif seçenekler hazırladıklarını anlatan Yaprak, "Çay; sade, limon aromalı, bergamot aromalı, limon-nane aromalı, nane aromalı, portakal aromalı ve sayısız birçok doğal aromadan oluşuyor. Çayın tadım analizini yapan kişiler içimini yumuşak ve rahat buldu, soğan kokusu ise asla algılandı" dedi.

Haberin Devamı

Üniversiteliler soğan kabuğundan çay üretti

Hatice Yaprak, poşet çay formundaki ürünün uygun koşullarda sterilize edilmiş soğan kabukları içerdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Farklı damak tatlarına uygun alternatif seçeneklerin hazırlanmasında, soğan kabukları doğal aromalar kullanılarak çeşitlendirildi. Atık bir maddeyi geri dönüştürerek ekonomiye katkıda bulunmak, insanlara daha sağlıklı ürünlerle hizmet sunmak ve daha düşük maliyetlerle yeni bir alternatif çay oluşturmayı amaçladık. Yapılan literatür taramaları sonucu, soğan kabuğu çayının kolesterolden obeziteye, tansiyondan gribal enfeksiyonlara karşı birçok faydası olduğunu gördük. İltihap kurutucu etkisi ve ağız içi yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor."

BAKMADAN GEÇME!