Güncelleme Tarihi:
Karnınız tok olmadan ekranın karşına geçmiyormuşsunuz?
- Hipoglisemim var, kan şekerim düştüğü zaman kötü hissediyorum. Bu sebeple her zaman bir şeyler atıştırıp öyle çıkarım yayına. Bazen reklam arasında çikolata istediğim oluyor. Haberlerin arasında bile ağzıma bir şeyler attığım olur.
Haber öncesi yemenizin yasak olduğu yiyecekler var mı?
- Program öncesinde tatlı yememek lazım çünkü tatlı yediğinizde ağzınız yapış yapış oluyor, şap şap şap diye sesler çıkıyor. Ağır bir yiyecek de yememek lazım, mideniz rahatsız olur, doğru nefes alamazsınız ve doğru düzgün konuşamazsanız. Bir şeyler yiyorum ama yayından 10 dakika önce değil de bir saat önce.
Bir günlük beslenme düzeniniz nasıl?
- Kahvaltıyı çok seviyorum. Mümkün olduğu kadar her sabah güzel bir Türk kahvaltısı hazırlarım. Ya sahanda tereyağlı ya da haşlanmış yumurta, peynir, domates, hem yeşil hem siyah zeytin, salatalık, aslında reçeli de çok seviyorum ama hipoglisemi yüzünden pek yiyemiyorum. Çayımı da demlerim. Eğer çok acelem varsa, kahvaltıda süt ve mısır gevreğiyle yetinirim. Arada minik bir şey atıştırmaya çalışırım. Öğle yemeğinde işte ne çıktıysa onu yerim. 19.15'te yayın bitiyor, 20.00 gibi yemeğimi yiyorum. Akşam yemeğinde tercihim balık. Et sevmiyorum, kokusu beni rahatsız ediyor. Bazen suşi yiyorum. Ev yemeklerini çok seviyorum, etsiz yeşil mercimeğe bayılırım.
Hamur ve makarnaya düşkünsünüz. Vücut ölçülerinizi nasıl koruyorsunuz?
- Koruyamıyorum aslında. Her sene bir kilo alarak hayatıma devam ediyorum. Bu sene bu gidişe bir dur demek istiyorum. Sabahları spor yapabiliyorum, kardiyo egzersizi yapmaya çalışıyorum.
Çocukluğunuzda da iştahlı mıydınız?
- Peynir yemezdim, et sevmezdim. İştah sonradan bir açıldı, pir açıldı, hala devam ediyor. Yaşla birlikte damak zevkim değişti, mesela peyniri çok seviyorum artık. Küçükken karides yemezdim ama şimdi tereyağında karides en sevdiğim yiyeceklerden biri.
Anneniz iyi bir aşçı mı?
- Öyle özel yemekleri yapan bir aşçı değil ama Türk mutfağının her yemeğini iyi yapar. Artık yalnız yaşadığım için annemin yemeklerini haftada bir yiyebiliyorum. İnsanın, annesinin yaptığı yemeği sonradan bir yerde bulması çok zor oluyor.
Babanızın mutfakla arası nasıl?
- İki haftada bir balık kızartmasıyla sınırlı. Çocukluğumuzda, bir hafta bizim evde, bir hafta teyzemlerin evinde erkekler balık pişirirdi.
HER CUMARTESİ BALIK YERDİK
Siz mutfağa giriyor musunuz?
- Çok sınırlı. Annemden tarif aldığım zaman çok güzel yapabiliyorum. Mesela yaptığım un helvası tam kıvamındaydı ama hep annemden aldığım tariflerle. Kendi başıma yaptığım bir yemek yok, sadece soslu makarna yapabilirim. Kahvaltıyı çok severim, çeşit çeşit yumurtalar yapayım, birilerini kahvaltıya çağırayım...
Ailenizle yemek yemeğe fırsat yaratıyor musunuz?
- Daha gençken her cumartesi akşamı teyzemlerle bir araya gelip balık yerdik, böyle bir kuralımız vardı. İş hayatına girip ailem İstanbul'un Anadolu yakasında, ben de Avrupa yakasında yaşamaya başlayınca bu buluşmalar giderek seyreldi ve sonunda bitti. Beni en mutlu edecek şey: Kalabalık bir masada, sevdiğim insanlar olsun ve güle oynaya yemek yiyelim.
İyi yemek yapan kişiler sizi etkiler mi?
- Etkiler. İyi yemek yapan insanlara bayılırım çünkü yemek benim için mutluluk. Siz bana iyi bir yemek yedirin mutlu olurum, o kadar çok severim yemeği. Yemek kötüyse ve yiyemediysem çok mutsuz olurum.
Birlikte olduğunuz erkeğin evde mutfağa girmesini ister misiniz?
- Kesinlikle girmeli. İyi yemek yapsın, karnımı doyursun, bayılırım vallahi! Keşke öyle olsa. Bana yemek yapılsın yeter ki, bulaşığı ben yıkarım...
Hangi yemeğin kokusu sizi mutlu eder?
- Sarmısaklı hemen her yiyeceğin kokusu beni mutlu eder. Ayrıca balık kokusu, yağda kavrulan soğan kokusu da beni hem mutlu eder hem de çok acıktırır.
Mutfakta gelenekçi mi yoksa modern misiniz?
- Tencere yemekleri hayatımda hep olacak, bundan eminim ama füzyon mutfaklarını da denerim. İlla ki birini seç diyorsanız, tencere yemeklerini seçerim.
Favori mekanlarınız?
- İstanbul'da Balıkçı Sebahattin'i çok seviyorum, karidesli salatalarını bayılıyorum. Ayrıca, Eftelya, Kıyı, Zuma. Türk mutfağı yemek istersem Hünkar’a giderim. Köşebaşı’nın bir kebabı var onu çok severek yiyebiliyorum çünkü kullandıkları o ette koku yok. Şimdi de iyi bir mantıcı arayışındayım.
Annem tarif eder ben yaparım
UN HELVASI
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
Yarım bardak su
1.5 bardak şeker
1.5 paket margarin
3 kaşık dolmalık fıstık
Bir margarinin yarısını tencerede erittikten sonra, fıstıkları içine atıp, pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz. Üstüne un ekliyoruz, sürekli karıştırarak 10-15 dakika daha kavuruyoruz. O sırada ayrı bir kapta süt, su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında, kalan yarım margarini içine atıyoruz. Margarin eriyince, kavrulmakta olan unun içine bu sütü yavaş yavaş katıyoruz. Suyunu çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Ilınınca, kaşıklarla servis tabağına diziyoruz.