Güncelleme Tarihi:
İşte pratik mutfak tüyoları...
Mayonez hazırlama
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca
Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.
Patates pişirirken
Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
Kuru bakliyat pişirmeden önce
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
Domates kabukları
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır gezdirin.
Soslar
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyun.
Kahve nemli ise
Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun.
Soğan soyarken
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Soğan kokusu
Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellinizdeki soğan kokusunu alıp götürecektir.