Fahri Aksoy’un dünyanın en ünlü naif ressamlarından Henri Rousseau’a (Gümrükçü Henri) benzettiği Tamer Şahinoğlu, 50’sine gelmeden iş insanı kimliğini bırakarak tüm odağını resme vermiş. Bugün çalışmalarına Bodrum’da devam eden ve Art Basel Miami Sanat Haftası’na katılamaya hazırlanan Şahinoğlu’nun hedefinde bir de sanat köyü kurmak var.
#1Edebiyatın popülerliğine, yaygınlığına karşılık resim ve müzik dallarının izleyicisi pek yoktur. Hele şimdi günlük gazetelerde resim eleştirmenlerine çok az yer veriliyor. Eskiden yalnız resim eleştirmenleri değil, diğer dalların eleştirmenleri de günlük gazetede kendilerine yer bulurlardı.
#Sezer TansuğYapı Kredi Yayınları, Ece Ayhan’ın ‘Ortodoksluklar’ının 50. yaşı dolayısıyla özel bir baskı hazırladı. Sunuşta, kitabın ‘konuşmaların uzun saltanatlısı’ olarak takdim edilişindeki ironiyi anlamak gerekiyor. Her tür saltanat karşıtı ‘karaşın’ şiir/şair düşünüldüğünde, daha bir belirgin bu ironi...
#Ece AyhanÜnlü Türk ressam Yüksel Arslan hayatını kaybetti. Toprak, bal, yumurta akı, yağ, kemik iliği, sidik, kömür gibi malzemelerden yaptığı boyalarla çalışmasıyla bilinen Yüksel Arslan, İstanbul Üniversitesi’nde Sanat Tarihi okuyup 1961 yılında Fransa’nın başkenti Paris’e yerleşmişti. Peki, Yüksel Arslan kimdir?
#Yüksel ArslanZevk tercihleri karmaşası yaşandığında sanat tarihçisi, resim eleştirmeni Sezer Tansuğ, bir sözle çözümü bulurdu: Neşen bilir! ‘İstanbul’da Eğlence’ kitabı tarihsel bir perspektif açısından İstanbul’daki eğlence anlayışı, bunun tarihsel dönemlere, siyasi hadiselere ve sosyal değişimlere göre gösterdiği gelişimler ve farklılıkları aktarıyor
Eczacıbaşı Sanal Müzesi Nisan 2006’da, Cihat Burak’ın porselen ve seramik alanındaki zengin yapıt üretiminin örneklerinin imgelerini birarada izleyicilerine sunuyor. Küratörlüğünü Haşim Nur Gürel ve Burcu Pelvanoğlu’nun yaptığı sergide sanatçının Atatürk Kültür Merkezi’nin dekorasyonu için gerçekleştirdiği porselenler, Sezer Tansuğ’un “olağanüstü” diye nitelendirdiği porselen biblolarından örnekler, 5 adet ürettiği bilinen ünlü “Kuş Evi” çalışmalarının dördünün, vazo, şamdan, fincan ve benzeri kullanım eşyası etüdlerinin ve örneklerinin imgeleri yer alıyor.