Çok az malzemeyle böyle şahane bir çorba yapıldığına inanamayacaksınız. Her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanan bu çorbanın en önemli püf noktası ise unun sürekli karıştırılarak kavrulması. Sonrasını et suyuna bırakın. Az ve öz malzemeyle hazırlanan belki de çorbaların içinde en az malzemeli ama en lezzetli olanlardan biridir un çorbası...
#Ramazan MenüsüGeçen hafta Vakıfbank Kültür Yayınları’nın son kitabı ‘’Osmanlı’nın enfes ve köklü mutfağının bilinmeyenleri’’ elime ulaştı. Türk mutfağı üzerine önemli çalışmalarıyla bilinen Priscilla Mary Işın’ın bu kitabı, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarih boyunca kendini sürekli yenilemeyi başaran yemek kültürünü anlatırken görselleriyle de okura renkli bir dünya sunuyor.
#BursaBir rivayete göre, Osmanlı’nın devrimci valide sultanı Nakşidil Sultan’ın memleketi Karayipler’de Martinique Adası. Bunu öğrenir öğrenmez Karayipler’de Osmanlı’nın izlerini sürdüm. Geçen hafta yine bu sayfadaki yazımda Nakşidil Sultan’ın doğduğu yere gittim. Hikyeyi bitirememiştim. İşte o müthiş yolculuğumun finali...
#Ayhan SicimogluSamanpazarı’nda 40 yılı aşkın süredir işlediği bakırlara hayat veren Şener Kartal, tarihi mesleğin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylüyor. Çırak bulamamaktan yakınan Kartal, “Eskiden büyüğümüzden görüp mesleğe özenirdik, şimdi babasının yaşadıklarını gören oğul, bakırcılıktan kaçıyor” diyor.
#ANKARAKayseri ’ye gittiğimde bu kez Erciyes Dağı’nı göremedim. Kentin neresinden bakarsanız bakın, zirvesi her zaman karlı bu yüce dağ mutlaka karşınıza çıkar. Ama bu kez çıkmadı. Üç gün boyunca da görünmedi. Erciyes’siz Kayseri bana bir garip geldi. Koca dağ nereye gitti diyecek olursanız, kalın bir sis perdesinin arkasına saklandığını söyleyebilirim. Pastırmalar damlara asıldığı zaman, koca dağ hep sislerin arkasından bakar kente.