Saray usulü piliç sarma

Güncelleme Tarihi:

Saray usulü piliç sarma
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 11:49

Saray mutfağının en lezzetli yemeği olan saray usulü piliç sarmayı deneyin!

Haberin Devamı

Malzemeler

4kişilik
1 adet piliç
30grbadem
karabiber
tuz
100 kuru kayısı

Hazırlanışı

Pilicin kemiklerini ayılklayın ve etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içine kayısı ve bademleri doldurun. üzerine Tuzve karabiber ekleyerek rulo yapın. Sonra bu ruloyu Alüminyum folyoya sarın. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40-45 Dakika pişirin. Pilici 2 cm kalınlığında dilimleyin. Yanına garnitür olarak pilav yada şamfıstıklı pilav servis edilebilir

Kaynak: diyadinnet

 

Saray tatlısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!