İrmikli ekmekli saray tatlısı

Güncelleme Tarihi:

İrmikli ekmekli saray tatlısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 11:31

Saray tatlısına türlü lezzetler katmak isteyenler için mükemmel bir tarif!

Haberin Devamı

Malzemeler

14 Dilim Tost Ekmeği
1 Litre Süt
1 Su B. Toz Şeker
7 Çorba K. İrmik
2 Parça Damla Sakızı

Şerbeti İçin

2 Su B. Su
2 Su B. Toz Şeker
1 Dilim Limon

Üzeri İçin

Pirinç Yeşil Fıstık

Hazırlanışı

Tencereye sütü, irmiği, damla sakızını ve şekeri koyun. Topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ekmeklerin kabuklarını kesip içini iyice ufalayın. Yağlanmış kelepçeli fırın kabına koyup elinizle bastırın.İrmikli krema karışımını ekmeklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Tatlı pişince soğumaya bırakın.Suyu, şekeri ve limon dilimini tencerede kaynatın. Soğuyan tatlıya şerbeti sıcakken dökün. Üzerini süslemek için pirinç fıstık serpin.

 

Saray usulü ayva tatlısı tarifi için tıklayın!

 

BAKMADAN GEÇME!