Kaymaklı kayısı tatlısı

Güncelleme Tarihi:

Kaymaklı kayısı tatlısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 10:57

Kaymak ve kayısının birleştiği nefis bir lezzet daha! Denemenizi tavsiye ederiz!

Haberin Devamı

Malzemeler

500 gr kuru kayısı
½ litre su
250 gr toz şeker
200gr kaymak
Yeterince kayısı bademi (çiğ olan badem)
½ çay bardağı çekilmiş antepfıstığı

Yapılışı

Kayısıları suda 1 saat kadar bekletin. Başka bir tencerede, şekeri ve suyu kaynatıp, orta kıvamda bir şerbet hazırlayın. Kayısıların suyunu süzüp şerbete ilave edip orta ısılı ateşte kıvama gelene dek pişirelim. Ocağı söndürüp kayısıların soğumasını bekleyelim. Bu sırada kayısı bademlerini haşlayıp, kabuklarını soyalım. Kayısıları şerbetten çıkarıp, içlerine birer adet badem koyalım. 1 çay kaşığı dolusu kaymağı da kayısıların ağız kısımlarına gelecek şekilde içlerine yerleştirelim. Kaymak kısımlarına, çekilmiş antepfıstığı bulayıp servis tabağına dizelim.


Haberin Devamı

Saray usulü halka tatlısı tarifi için tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!