Güncelleme Tarihi:
Malzemeleri:
1 su bardağı küp doğranmış ekmek
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı pul biber
1 demet endivyen
4 parça ançuez
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı hardal
Yarım çay bardağı rendelenmiş
parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Kiraz domates
2 yemek kaşığı mayonez
Hazırlanışı:
Salataseverlere harika bir tarif. Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın.
kaynak: lezzet