Saray usulü ayva tatlısı

Güncelleme Tarihi:

Saray usulü ayva tatlısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 11:20

Herkesin bildiği ayva tatlısının bir de saray usulünü denemenizi tavsiye ederiz!

Haberin Devamı

Malzemeler

4 ekmek ayvası
2 su . toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Su

Üzeri için

1 nar
3 elma
2 muz
Kaymak

Yapılışı

Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz. İçlerini oyup geniş bir tencereye koyuyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kırmızı gıda boyasını koyuyoruz. 1 su bardağı şekeri döküyoruz. Kapağı kapalı olarak yarı kıvamda pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ayrı bir tencereye alıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Ayvaların içlerine rendelenmiş elmaları dolduruyoruz. Üzerine karanfil serpiyoruz. 1 su bardağı şekeri döküyoruz. Ayvaları pişirme suyundan üzerine ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Pişen ayvaları servis tabağına alıyoruz. Üzerini muz, nar taneleri ve kaymak ile süsleyip servis ediyoruz.

 

Haberin Devamı

Fıstıklı keşkül tarifi için tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!