Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
4 ekmek ayvası
2 su . toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Su
Üzeri için
1 nar
3 elma
2 muz
Kaymak
Yapılışı
Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz. İçlerini oyup geniş bir tencereye koyuyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kırmızı gıda boyasını koyuyoruz. 1 su bardağı şekeri döküyoruz. Kapağı kapalı olarak yarı kıvamda pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ayrı bir tencereye alıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Ayvaların içlerine rendelenmiş elmaları dolduruyoruz. Üzerine karanfil serpiyoruz. 1 su bardağı şekeri döküyoruz. Ayvaları pişirme suyundan üzerine ekliyoruz. Kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Pişen ayvaları servis tabağına alıyoruz. Üzerini muz, nar taneleri ve kaymak ile süsleyip servis ediyoruz.