Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı100 gr. tereyağı1 adet soğan1 tatlı kaşığı yenibahar3-4 adet kuru kayısı100 gr. badem (sıcak suda bekletilmiş ve kabuğu soyulmuş)1'er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber1 küçük tarçın çubuğuTuz
Tarifi:
Eti tencereye koyun ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerini 2 parmak heçecek kadar su ekleyin soğanı ince doğrayıp ilave edin. Kısık ateşte etler tekrar suyu çekene kadar pişirin.
Daha sonra karabiber, yenibahar, tarçın çubuğu ve tuz ilave edip 1 dakika kadar soteleyin.
Tereyağın yarısından fazlasını ve unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ilave edin.
Kuru kayısıları küp küp doğrayıp ekleyeyerek bir miktar daha kavurun ve ocağı kapatın.
Kalan tereyağda bademleri kavurun ve servis yaptığınız etlerin üzerine serpiştirin.
Kaynak: Lezzetci.com