Saray usulü dana mahmudiye

Güncelleme Tarihi:

Saray usulü dana mahmudiye
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 11:15

Saray mutfağının en gözde yemeğinin tarifini veriyoruz... Görüntüsüyle bile ağızları sulandıran bu yemeği denemeniz gerek!

Haberin Devamı

Malzemeler

1 kg dana kuşbaşı100 gr. tereyağı1 adet soğan1 tatlı kaşığı yenibahar3-4 adet kuru kayısı100 gr. badem (sıcak suda bekletilmiş ve kabuğu soyulmuş)1'er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber1 küçük tarçın çubuğuTuz

Tarifi:

Eti tencereye koyun ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerini 2 parmak heçecek kadar su ekleyin soğanı ince doğrayıp ilave edin. Kısık ateşte etler tekrar suyu çekene kadar pişirin.
Daha sonra karabiber, yenibahar, tarçın çubuğu ve tuz ilave edip 1 dakika kadar soteleyin.
Tereyağın yarısından fazlasını ve unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ilave edin.
Kuru kayısıları küp küp doğrayıp ekleyeyerek bir miktar daha kavurun ve ocağı kapatın.
Kalan tereyağda bademleri kavurun ve servis yaptığınız etlerin üzerine serpiştirin.

Kaynak: Lezzetci.com

 

Haberin Devamı

Izgara kebap tarifi için tıklayınız!

BAKMADAN GEÇME!