Paylaş
UN ÇORBASI
MALZEMELERİ
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı sıcak su
SOS İÇİN
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI: Tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyup erittikten sonra tepeleme 2 yemek kaşığı unu ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz. Un ve yağ köpük köpük olduktan sonra içine sıcak suyu yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıyoruz. Tencereye et suyu ile tuzu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha piştikten sonra ocağı kapatın. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve nane ekleyin. Hafif nane kokusu çıktığında ocağı kapatın. Çorbaları kaselere alın üzerine yağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
SARAY USULÜ BİBER DOLMASI
Bize göre güzel yapılmış bir zeytinyağlı dolma ana yemeğe en güzel eşlik edecek yemeklerin başında geliyor. Hele bu İstanbul usulüyle yapılmış biber dolması ise bambaşka oluyor. İster soğuk isterseniz de sıcak tüketebilirsiniz. Nefis ev yemeklerinin başını bize göre biber dolması çekiyor. Hele İstanbul usulü yapılmışsa değmeyin keyfimize...
MALZEMELER
1 kg. dolmalık biber
1,5 su bardağı pirinç
5-6 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
2 adet domates
1 su bardağından
1 parmak eksik sıcak su
YAPILIŞI: Zeytinyağını bir tavaya alın. İçine ince kıyılmış soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Üzerine iyice yıkanmış, nişastasından arındırılmış pirinci ilave edin. Şeker, tuz, tarçın, karabiber, yeni bahar, kimyon, kuş üzümü ve fıstığı ilave edip kavurmaya başlayın. Pirinçler saydamlaşana kadar kavurun. Ardından üstüne geçecek şekilde sıcak su ilave edip suyu çekene kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra ılımaya bırakın. Diğer taraftan biberlerin içini temizleyip yıkayın. İç harcı tatlı kaşığıyla biberlere doldurun. Daha sonra tencereye dizip biberlerin yarısını geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Ardından kapağı kapalı vaziyette orta ocakta kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI
Brokolinin en hali bize göre salataya dönüşmüş halidir. Yoğurtla buluştuğunda çok lezzetli olan bu salatamız, iftar sofralarında mideyi rahatlatır, kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine konulmasında etken sağlar. Kış mevsiminin güzeli brokoliyi biz çok seviyoruz. Faydalı sebzeler sıralamasında ilk sıraları alıyor. Bağışıklığı güçlendirmesi ve antioksidan olması sebebiyle bol tüketmek gerekiyor.
MALZEMELERİ
500 gram brokoli
1 kase süzme yoğurt ya da suyu süzülmüş yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Brokolileri ağaç ağaç ayırıp yıkıyoruz. Tencereye koyup üstüne kaynar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. 8-10 dakikanın sonunda alıp soğuk sudan geçirerek süzüyoruz. Süzme yoğurt ya da suyunu süzdüğümüz yoğurdun içine rendelenmiş sarımsakları koyuyoruz ve tuz ilave edip karıştırıyoruz. Brokolileri ince ince doğruyoruz ve yoğurtlu karışımın içine koyup karıştırıyoruz. Salatamız hazır. Servis tabağına koyup dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
FIRINDA TAVUK PATATES
Özel sosla harmanladığımız tavuk ve patatesleri fırın tepsisine dizip vakit yaklaştığında pişirmeye başlıyoruz. İftar saatinde sıcacık ikram edeceğiniz ana yemeğimiz hazır. Fırında tavuk patates klasik yemeklerden. Tavuk, en iyi arkadaşı patatesle buluşmuş, pek lezzetli olmuş. Çok kolay ve pratik bir yemek...
MALZEMELER:
6-7 parça kemiksiz tavuk but
2 adet patates
1 adet domates
4-5 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI: İlk olarak tepsiyi yağlayın. Tavukları güzelce temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp tepsiye dizin. Ardından patatesleri soyup iri iri doğrayın. Tavukların aralarına patatesleri yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini dizin. Bir kasede salça ve suyu karıştırın. İçine zeytinyağı ve baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Son 15 dakikasında da yeşil biberleri koyup pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
KABAK TATLISI
Kabak tatlısı kıvamıyla, lezzetiyle gönüllere taht kurmaya devam ediyor. Kabak seçiminizi özenli yapın ve bırakın yavaş yavaş pişsin. Üzerini dilerseniz tahin ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz. Tam kıvamında bir kabak tatlısı tarifi var sırada. Kabak tatlısında en önemli şey kabak seçimidir. Her kabağın tadı farklı olduğundan ekleyeceğiniz şeker oranı değişir.
MALZEMELERİ
1 kg. kabak
1,5 su bardağı şeker
1 avuç ceviz içi
YAPILIŞI: Kabakları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Daha sonra kalın tabanlı tencerenin altına dizip üzerine şeker ekleyin, eğer iki sıra halinde olacaksa şekeri ikiye ayırarak, yarısını ekleyin. Ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Dibinde çok çok az şerbet kalana kadar pişirin. Sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
Paylaş