Risotto haberleri sayfasında Risotto hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 781 Risotto haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan risotto tarifi evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Risotto pirinci ise tarifin en önemli detaylarında biri. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte risotto tarifi ve yapılışı...
#RisottoMasterChef Girit kabaklı risotto tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Danilo Şef'in hazırladığı Girit kabaklı risotto günün elenen yarışmacısını belirledi. Peki, Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi...
#Masterchef Girit Kabaklı Kaymaklı Risottoİtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden olan risotto, pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto evde yapımı merak ediliyor. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, risotto nedir, nasıl yapılır? İşte, risotto tarifi ve püf noktaları...
#RisottoLezzetli Hayat yazarımız, şef Danilo Zanna’nın açtığı Filo D’olio, menüsünü yaz lezzetleriyle yeniledi. Zanna, taze makarnadan arancini’ye, deniz mahsullü risotto’dan sosu tabak sıyırtan et ve balıklara samimi bir İtalyan lokantasından beklediğimiz ne varsa Vadistanbul’daki mekânına sığdırmayı başarmış.
#Danilo ZannaRisotto, İtalyan mutfağının klasiklerinden biri. Tercihe göre et, tavuk suyu veya sebze ile hazırlanabilen risotto, çeşitli malzemelerle lezzetini katlıyor. Peki risotto nedir? Risotto nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları
#RisottoÜlkemde sayısız versiyonu yapılan risotto’yu hazırlamak aslında basit ama pişirme aşamalarını çok dikkatli takip etmek gerek. Pirinci önce tavada kavurmak en önemli adım... Taze hazırlanmış et ve sebze suyunun etkisini de hafife almayalım tabii! Gelin, bu ünlü İtalyan klasiğini birlikte pişirelim...
#RisottoÖzel pirinciyle hazırlanan risotto’yla diblenin en benzer noktası, ikisine de suyun azar azar eklenip çektirilmesi... Pirinç, fasulye ve soğanla yapılan dibleyi soğuk yerseniz üzerine birkaç damla limon sıkın, sıcağınaysa kızdırılmış tereyağı ve nane ekleyebilirsiniz.
#DibleRisotto, İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden birisidir. İsteğe göre sebze, et veya tavuk suyu ile pişirilebilen Risotto, kremalı kıvamı ile farklı bir lezzetin kapısını açıyor. Adını İtalyanca pirinç anlamına gelen 'Riso' kelimesinden alan Risotto, içerisine çeşitli malzemeler eklenerek çeşitli lezzetlere kavuşturulabilmektedir. Peki, Risotto nasıl ve hangi pirinçle yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz kolay risotto tarifi
#RisottoBalıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen milli şef Esat Özata, mesleki bilgilerini öğrencilere aktarırken mutfakta da Güney Kore rüzgarı estirdi. Özata’nın yaptığı Güney Kore’nin en ünlü yemeklerinden 'bulgogi', öğrenciler ve akademisyenler tarafından çok beğenildi.
#Bulgogiİzmir’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastronomi Turizmi Kongresi’nde, dünyaca ünlü şefler, yemek yaptı. Kongredeki panelde yaratıcı hikayelerin önemi vurgulanırken, şef Hazer Amani, iyi aşçı olmanın yolunun yeni tarif oluşturmak yerine eldeki yaratıcı hikayeleri tanıtmaktan geçtiğini söyledi. Amani, "Neden elimizin altında keşkek gibi bir ürün varken risotto yapıyoruz?" diye sordu.
#KeşkekÖzellikle Fransız, İtalyan ve İspanyol mutfağında, kuyruk sokumundan şahane yemekler yapılıyor. Bizde de ana yemeği ‘sığır kuyruğu’ olan Levent’teki Oxtail’i bu yeni konseptinden dolayı alkışlıyorum. Ancak yemeklerin lezzeti için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Restorana ilk gittiğimde çok memnun kalmıştım, ancak ikinci gidişimde karnabahar püresi üzerindeki sığır kuyruğuna gerekli özen gösterilmemişti.
#Oxtailİtalyanlar makarnalarını sıkılmadan, ezberletene kadar anlatıyor da bizde neden erişte konusunda benzer heyecan yok? Geçen hafta hazır Bursa’nın Misi köyüne gitmişken, Koza Evi’ndeki hanımlarla birikte ısırgan otlu erişte yapmaya koyulduk. Kararlıyım! Herkes deneyene kadar, erişte pişirmeye de yazmaya da devam!
#Risottoİtalyanların en çok övündükleri lezzetlerin başında risotto gelir. Yapımı göz korkutabilen bu leziz yemeği, adım adım tüm temel tekniklerini inceleyerek birlikte pişiriyoruz. Şef Batuhan Piatti, çok sevdiği risotto reçetelerinden 'deniz mahsüllü risotto'nun tüm sırlarını paylaşıyor.
#RisottoSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#Floransa3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreMasterChef MasterClass ödülünü kim kazandı 20 Eylül akşamı yayınlanan bölümün ardından belli oldu. Yeni sezon heyecanı ile ekranlara gelen MasterChef Türkiye'nin 20 Eylül Cuma akşamı yayınlanan son bölümünde, yarışmacılar MasterClass eğitiminden geçti. Danilo, Mehmet ve Şomer Şef'in risotto, balık ve et pişirmenin inceliklerini anlattığı gecenin sonunda, en iyi pişirme tekniğini yapan bir isim Somer Şef'in restoranında Japon Şeflerle yapılacak olan Türk Mutfağı gecesine katılma hakkı elde etti. Peki, dün gece Peki, MasterChef MasterClass’ı kim kazandı, kim birinci oldu? İşte, 20 Eylül Cuma MasterChef Masterclass ödülünü kazanan isim.
#Masterchef Kim Kazandıİtalya mutfağı denince akla gelen pek çok lezzet vardır: Pizza, makarna, risotto... Ancak bu büyük lezzetler arasında sadeliği ve özgünlüğüyle dikkat çeken bir yemek vardır ki o da ‘riso al salto’dur. Aslında israfı önlemeye yönelik, yaratıcı bir çözüm olarak doğmuş bir artık yemeğidir ve lezzetiyle özellikle Milano çevresinde, bir başyapıt olarak anılır.
#Riso Al SaltoYine ihtişamlıydı, yine tüyleri diken diken etti bazı sahneler... 81’inci Venedik Film Festivali’nin sponsoru Lexus ile Venedik’teydik. Bu sene kırmızı halıya birçok isim damga vurdu. Mesela George Clooney ve Brad Pitt, mesela Jude Law ve Richard Gere... O rahatlık, o samimi haller... Çok iyiydi çok. Peki bizim starlarımız kimdi? Tabii ki Melis Sezen ve Salih Bademci. Rüzgârlarıyla geçtiler halıdan.
#Venedik Film FestivaliElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru Erkeİtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorŞimdiye kadar gittiğim hiçbir Yunan adası beni hayal kırıklığına uğratmadı. Öte yandan özellikle bir-iki tanesi benim için öne çıktı. Bunlardan biri kesinlikle Tinos Adası. Bu adada çok sevdiğim restoranlar var. Mikro Karavi’de tattığım tarhana ve San To Alati’de iki farklı şekilde pişirilen bol yağlı sardalya favorilerim arasında.
#Tinos AdasıÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorAmalımescit’teki Antiochia’ya 16 yıl kadar önce ilk açıldığı dönemde gitmiş, kentlerine gönül vermiş Antakyalı Gülüm ailesinin gastronomi tutkunu iki üyesi Süleyman Gülüm ve Jale Balcı ile o günlerde tanışmıştım. Sonra dostluğumuz, arkadaşlığımız hiç bitmedi.
#Antakya MutfağıGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat MilorBeni çok etkileyen bir projeyi anlatacağım bu hafta. Köşebaşı markasıyla tanıdığımız Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu ‘Gıda Atık Döngüsü’ projesiyle bir tesis kurdu ve gıda atıklarını burada gübre ve mamaya dönüştürerek ücretsiz dağıtıyor. Ancak daha çok atığa ihtiyaç var. Bize ne düşüyor? Gittiğimiz her restoranı bu hareketten haberdar ederek iyilik çemberini genişletmek... Haydi, atığınızla doğaya fayda sağlamak için siz de dahil olun.
#Ebru Erke23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#Mutfak26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge Akgün