haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 177 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yoğurtlu gnocchi kızartması yapmak için gerekli malzemeler:De Cecco 1 paket gnocchi di patate200 gr yogurtDalgıç 1 çay bardağızeytinyağıLouisiana Acı sos 1çorba kaşığı Jamie Oliver 1 çorba kaşığı pesto sosNaarman 1 çay bardağı kremaBonus Gurme 3 çorba kaşığı tozparmesan peyniri2 dal frenk soğanıDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak http://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekMakaronlu Tahinli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:1 litre süt1 su bardağı toz şekerPekmez Dünyası 4 çorba kaşığı tahin 3 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)Naturelka Kestaneli 2 çorba kaşığı unValente 2 çorba kaşığı kahve Nefis Gurme 8 adet karışık makaronPolonez 2 çorba kaşığı tereyağıhttp://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekSufle yapmak için gerekli malzemeler:150 gr toz şeker110 gr unLindor Singles Dark %60 200 gr bitter çikolataNefis Gurme 50 gr badem çikolata kaplamaNefis Gurme ½ çay bardağı çilekli smoothie tozuNefis Gurme ½ çay bardağı çikolatalı frappe tozuPolonez 200 gr tereyağı1 paket kabartma tozu5 adet yumurtaNaarmann şekerli kremaTaze nanePudra Şekeri http://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekPennearabiatta için gerekli malzemeler:Jamie Oliver 1 pk pennemakarnaGreat Heart of Africa 1/2çorba kaşığı acı biber piripiri sosDalgıç ZeytinyağıCirio 500 gr domateskonservesi1tutam maydanoz2dal kereviz sapı1adet soğan2diş sarımsakDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Dalgıç 50 gr kalamata zeytinBonus Gurme 20 gr mozarellaBonus Gurme 30 gr parmesanpeyniri http://www.nefisgurme.com/
#Penne ArabiattaGüveçteet yapmak için gerekli malzemeler:1 kg kuşbaşıdana eti1adet soğan3diş sarımsak1adet patates1adet kabakDolco 5 adet enginar kalbiDolco 3 adet yeşil kuşkonmazFoodco 2 çorba kaşığıkurutulmuş domatesMagic 1/2 tatlı kaşığı sebzebaharatı Magic 1/2 tatlı kaşığı etbaharatı Drogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Louisiana Acı soshttp://www.nefisgurme.com/
#Güveçte EtÇerkes tavuklu taco yapmak için gerekli malzemeler:200 gr tavuk göğsüSchar Plan Blanco Glutensiz 5 dilim tost ekmeğiDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Teptip 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü2 diş sarımsakEcolife Organik 100 gr cevizLas Colmenillas 1 tatlı kaşığı toz biber2 bağ rokaLouisiana Acı soshttp://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekYoğurtlu gnocchi kızartması yapmak için gerekli malzemeler:De Cecco 1 paket gnocchi di patate200 gr yogurtDalgıç 1 çay bardağızeytinyağıLouisiana Acı sos 1çorba kaşığı Jamie Oliver 1 çorba kaşığı pesto sosNaarman 1 çay bardağı kremaBonus Gurme 3 çorba kaşığı tozparmesan peyniri2 dal frenk soğanıDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak http://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekMakaronlu Tahinli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:1 litre süt1 su bardağı toz şekerPekmez Dünyası 4 çorba kaşığı tahin 3 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)Naturelka Kestaneli 2 çorba kaşığı unValente 2 çorba kaşığı kahve Nefis Gurme 8 adet karışık makaronPolonez 2 çorba kaşığı tereyağıhttp://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekSufle yapmak için gerekli malzemeler:150 gr toz şeker110 gr unLindor Singles Dark %60 200 gr bitter çikolataNefis Gurme 50 gr badem çikolata kaplamaNefis Gurme ½ çay bardağı çilekli smoothie tozuNefis Gurme ½ çay bardağı çikolatalı frappe tozuPolonez 200 gr tereyağı1 paket kabartma tozu5 adet yumurtaNaarmann şekerli kremaTaze nanePudra Şekeri http://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekPennearabiatta için gerekli malzemeler:Jamie Oliver 1 pk pennemakarnaGreat Heart of Africa 1/2çorba kaşığı acı biber piripiri sosDalgıç ZeytinyağıCirio 500 gr domateskonservesi1tutam maydanoz2dal kereviz sapı1adet soğan2diş sarımsakDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Dalgıç 50 gr kalamata zeytinBonus Gurme 20 gr mozarellaBonus Gurme 30 gr parmesanpeyniri http://www.nefisgurme.com/
#Penne ArabiattaGüveçteet yapmak için gerekli malzemeler:1 kg kuşbaşıdana eti1adet soğan3diş sarımsak1adet patates1adet kabakDolco 5 adet enginar kalbiDolco 3 adet yeşil kuşkonmazFoodco 2 çorba kaşığıkurutulmuş domatesMagic 1/2 tatlı kaşığı sebzebaharatı Magic 1/2 tatlı kaşığı etbaharatı Drogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Louisiana Acı soshttp://www.nefisgurme.com/
#Güveçte EtÇerkes tavuklu taco yapmak için gerekli malzemeler:200 gr tavuk göğsüSchar Plan Blanco Glutensiz 5 dilim tost ekmeğiDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Teptip 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü2 diş sarımsakEcolife Organik 100 gr cevizLas Colmenillas 1 tatlı kaşığı toz biber2 bağ rokaLouisiana Acı soshttp://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekTürkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkeSon 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniKaz Dağları popüler tatil yerlerinin aksine şef restoranlarından çok, temiz ve eski usul aile işletmeleriyle öne çıkan bakir bir bölge. Benim için aileler tarafından işletilen, bölgenin kooperatiflerinden balıklarını, zeytinliklerden zeytin ve zeytinyağını, pazardan da sebze meyvesini alıp mütevazı ve taze bir şekilde servis eden restoranlar, İstanbul’da yıldız ve şöhret peşinde koşan şeflerin restoranlarından çok daha gerçek, doğal ve lezzetli tecrübeler sunuyor.
#Somer SivrioğluAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının Gaziantep ayağında misafirlerimizi baklava atölyesine götürürdük. Yıllardır kuru Lübnan ve ballı şerbetli Yunan baklavası yiyen Avustralyalı gurmeler gerçek Gaziantep baklavasına bayıldı. Yabancılar baklavacılığın ahilik kültürünü ve harcanan emeği bu ziyaretlerle öğrenebilir.
#GaziantepABD’nin ‘gurme cenneti’ denen Berkeley gastronomide çok önde. Neden? İki öğe ön plana çıkıyor: Üniversite ve etnik-kültürel çeşitlilik. Ciddi ve kurumsallaşmış bir üniversite sık sık seyahat eden, yabancı mutfakları bilen insanları bünyesine çekiyor. Girişimciler de ortaya çıkan talebe cevap veriyor. Etnik-kültürel çeşitlilik de çok önemli. Mutfağın gelişimi için farklı mutfakların karşılıklı etkileşimi ve birbirinden öğrenmesi şart…
#GastronomiHer dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞAR10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru Erkeİngiliz şarkıcı Tom Odell, Antalya’daki Regnum Carya’da; Kosovalı gitar virtüözü Enver Muhamedi, 5. Kaş Caz Festivali’nde sahneye çıkacak. Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Bodrum Antik Tiyatro’da; Gülsin Onay, Gümüşlük Müzik Festivali’nde izlenebilir. Alman DJ Acid Pauli ise Alaçatı’daki Sommer Klein’da performans sergileyecek.
#KonserSon yazımdan sonra Nazende’ye iki kez daha gittim ve hazzın doruğuna bazen yaklaştım, bazen de çıktım. İç bakla ve arapsaçlı sarma eski İstanbul’da bulacağınız gerçek zeytinyağlı. Deniz ürünü isterseniz yerli kalamar ızgarayı kaçırmayın. İlginç ve seveceğinizi düşündüğüm bir hamurişi de var: ‘Çılgın pide’. Ama asıl Nazende farkı, et ve sakatatlarda ortaya çıkıyor. Oğlağın süt bağırsağından elde edilen sarma benim için 2023’ün en iyi 10 yemeğinden biri olmaya aday. Oğlak kelle de o düzeyde. Yanak, beyin ve dil. Bir de iç organlardan yahni... Bunlar artık hiçbir yerde bulunmayan, gastronomik geçinen lokantalarda karşımıza çıkmayan ve maalesef gençlerin bilmedikleri için yemedikleri çok özel yemekler... Birini bile bulmak zor. İyi pişirilmiş bulmak daha da zor. Hepsini bu düzeyde aynı mekânda bulup tatmak denizde hazine keşfetmek gibi...
#Vedat MİLORKurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilDepremler sebebiyle bu ramazan biraz buruk geçecek belki ama sofralar yine birlik ve beraberlik için kurulacak. Peyniri, zeytini, mercimeği, pirinci derken iftar ve sahur alışverişini tamamlamak için az bir süre kaldı. Tüm bu ürünleri afet bölgesinden satın alarak oradaki yerel üretici ve kooperatiflere destek olabiliriz. Jürimize favori adreslerini sorduk...
#Deprem BölgesiGeçen hafta Ayvalık’ta, ‘Ayvalık Vizyon Çalıştayı’na davetliydim. Özellikle son dönemde kent vizyonu, turizm ve gastronomi alanında başarılı çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, İznik ve İnegöl gibi ilçelerin ilgilerini çekecek, kendi şehrimiz için dersler çıkarabileceğimiz kararları sizlerle paylaşacağım.
#RAMAZAN BAŞANBir haftalık ara tatilde mutfaktan çıktım, Bursa’ya bir aile gezisi planladım. Öyle nefis şeyler yedik içtik ki sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerimden sonra, süt helvası ve tahanlıdan ilk kez yiyenleri çok şaşırtan cantığa, yoğurtlu döner kebabından pideli köftesine siz de Bursa’yı adım adım gezmek isteyeceksiniz.
#Süt HelvasıBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#SeyahatKimimiz kesince suyu akan iri bir parça biftekten, kimimiz kemiğinden sıyrılan lokum gibi bir pirzoladan veya köftesiyle fark yaratan burgerden vazgeçemiyor... İşin hakkını veren bir steakhouse’un etin en iyisini seçmesi ve onu doğru işleyerek servis etmesi gerekiyor. Ateşe hâkimiyeti, yanında sunduğu eşlikçileri ve ustalığıyla öne çıkan bu adresleri jürimize sorduk.
#PirzolaMalatya Yeşilyurt’ta restoran ararken beni yemek yemek için bir kasaba götürdüler! Çok şaşırdım. Etler ve sebzeler bir kaba kondu; kabı karşıdaki fırına vermemi söylediler. Yemeği orada pişirdiler. Tattığım anda lezzetine bayıldım! Etin; domates, biber, sarımsak ve kuyrukyağıyla pişirildiği bu yemek, Malatya mutfağındaki favorim!
#PatlıcanYaz aylarının yoğun turist kalabalığının atlatıldığı ve güzel havaların son demlerinin yaşandığı günlerdeyiz. Uzmanlarımıza ‘Tam da şu sıralar deniz, kum ve güneşin tadının çıkarılacağı yerler nereler?’ diye sorduk. Çadır atılacak adreslerden tutun da saklı koylara kadar birbirinden güzel 15 adresi önerdiler.
#Rota