Karabük Türkiye'nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden bir tanesidir. Gerek gezi turlarında gerekse de yolculuklarda Karabük en sık uğranılan şehirlerdendir. Karabük yemekleri ile de meşhur bir şehirdir. Bu şehirde damak lezzetine uygun olan birçok yemek vardır. Karabük ziyareti gerçekleştirecek olan kişiler şehre gelmeden önce Karabük yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Karabük yemekleri nelerdir? Karabük şehrinde ne yenir? Karabük şehrinin neyi meşhurdur? İşte Karabük mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Karabük YemekleriOrdu, bulunduğu coğrafyanın tüm özelliklerini içinde barındıran eşsiz ve zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu bölgede balık yemekleri, fındık tüketimi, sebze ve meyve bolluğu gibi pek çok alanda yapılan kendine özgü farklı lezzetleri vardır. Ordu'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ordu YemekleriBebek Otel By The Stay’deki Sankai, geçen hafta üç gece The Stay Alaçatı Warehouse’da pop-up yaptı. Ben de o akşamlardan birinde oradaydım ve Japon ağırlama kültürünü en rafine haliyle yaşadım. Oteldeki ilk akşamsa paylaşımlık tabaklarla kurulan bir Ege sofrasındaydım. Mutfağın başındaki Bolulu şef Eyüp Çoban’ın lezzetli sunumlarını da çok beğendim...
#Kokoreç"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBesin değerleri saymakla bitmeyen yoğurt, neredeyse tüm öğünlerde sofralarımızda... Sonbahar ve kış aylarındaysa bol bol sıcacık çorbasını içiyoruz. Özellikle yayla, ülkemizin dört bir köşesinde en sevilen çorba çeşitlerimizden biri... Yoğurtlu çorbaları seviyorsanız bu tarifleri deneyin. Kimi taze soğan ve ıspanaklı, kimi köfteli, kimi yeşil mercimekli ve hepsi birbirinden lezzetli!
#İç AnadoluSamsun Çarşamba Havaalanı’ndaki Northfly Uçuş Akademisi’nden pilot arkadaşlarım “Karadeniz’i havadan görmek ister misin” diye sorunca hemen yola düştüm. Bulutların arasından geçerek gördüğümüz sarp kayalıkların arasında kıvrılan kanyon, uçsuz bucaksız yeşillikler içinde tablo görünümlü yaylalar ve dağ manzaraları... Hepsi masalsı, hepsi eşsizdi.
#GazetehaberleriRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüMısır çorbası, lif açısından zengin bir lezzet. Tavuk suyuyla hazırlandığında ise bambaşka bir tat sunuyor. Hazırlanışı da oldukça pratik. Bu tarif, mısır sevenlerin favorilerinden biri olacak. Peki kremalı mısır çorbası nasıl yapılır? İşte kremalı mısır çorbası tarifi...
#Kremalı Mısır Çorbasıİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 21 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemSalatadan çorbaya pek çok yemekte yeri vardır. Sofralarımıza hem renk hem de lezzet katar. Ayrıca, film keyfi de onsuz asla olmaz. Neyden mi bahsediyorum? Tabii ki mısırdan... Uzun yıllardır tarımı yapılan bu sarı taneli tahıl ortaya nasıl çıktı ve neden 'mısır' diye adlandırıldı?
#MısırOrdu, dereler ve yaylalar kenti. Onun için şırıl şırıl, yemyeşil. Yaylaların güzelliği yanında İsviçre köyleri halt etmiş. Ordu’nun doğası kadar mutfağı da davetkâr. Ordulular, otu, sebzeyi çok severler. Mutfakları yeşil yeşil. Dünya vejeteryanlarının göz bebeği olmaya aday. Ot deyince akla hemen Ege gelir ama Karadeniz bu konuda daha zengin.
#OrduBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriSİNOP KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI TARAFINDAN DÜZENLENEN SİNOP STANDINDA SİNOP, ÇANKIRI, KASTAMONU VALİLİĞİNİN YANI SIRA SİNOP BELEDİYESİ, KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ, SİNOP 10.ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR VE ÖZEL İŞLETMELER YER ALIYOR.
Cancun, 45 yıl önce kumsaldan tatil cennetine dönüştürüldü. Şimdi Meksika’nın en ünlü tatil kasabası. 150 otelinden büyük bölümü 27 kilometrelik sahil şeridine sıralanmış. Beş yıl önce 71 milyon dolarlık yatırımla genişletilen sahilleri hem jet sosyeteye hem de orta sınıf tatilciye hitap ediyor. Cancun’un nabzı ise kent merkezinde, pek çok turistin bile fark etmediği meydanlarda, sokaklarda, restoran ve eğlence yerlerinde atıyor.
#SeyahatHasat mevsimi çay hasadıyla başladı. Rize’nin zümrüt yeşili tepelerinde bugünlerde hummalı bir faaliyet var. Önce sırtlardaki sepetler sonra da bohçalar yeni sürgünlerle doluyor. Ama ne bir coşku ne de bir sevinç var. Hükümetin verdiği fiyat kalpleri kırmış, yüzleri asmış. Oysa hasat mevsimi bir şenlik değil midir? İki hafta önce çıktığım hasat gezisinde gördüklerimi, duyduklarımı, yediklerimi sizlerle paylaşacağım.