Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 18:40
MÖNÜKremalı Taneli Mısır Çorbası, Etli Pazı Sarması, Kaçkar Pilavı, Valide Sultan BöreğiKremalı Mantar ÇorbasıMALZEMELER:1 Su bardağı haşlanmış tane süt mısır 2 çorba kasığı un 1 adet orta boy soğan ince doğranmış1 adet kırmızı biber ince doğranmış1,5 lt su ya da et suyu100 gr krema1 su bardağı sütTuzHazırlanışı:Tere yağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulup süt ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra haşlanmış mısır ve biberler eklenip 5-6 dakika kaynattıktan sonra krema ve tuz ilave edilip ocaktan alınarak servis edilir.Etli Pazı SarmasıMALZEMELER:İçi için:2 adet kuru soğan(ince doğranmış)1 çay bardağı pirinç1 kahve fincanı su400 gr kuzu ve dana karışık yağlı kıyma1 tatlı kaşığı nane1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)Yeterince tuz ve karabiber2 adet domates(ince doğranmış)1 bağ pazıSosu için:1 çorba kaşığı tere yağı1 çorba kaşığı domates salçası3 su bardağı su1 adet kurun soğan Yeterince tuz ve karabiberKaçkar PilavıMALZEMELER:2 su bardağı pirinç250 gr küp şeklinde doğranmış kuzu eti5 su bardağı su ya da et suyu1 çay kaşığı tarçınYeterince tuz ve karabiber2 adet kuru soğan ince doğranmış150 gr tere yağ ya da margarin1 çay bardağı kuş üzümü1 tatlı kaşığı fesleğen1 demet dere otuHazırlanışı:Tencere içinde yağ soğan ve kuzu etleri 10 dakika kavrulup su ilave edilerek kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Kaynaya etin üzerine 10 dakika ılık suda ıslatılıp yıkadığımız pirinçlerden başlayarak dere otu hariç tüm malzemeyi ilave ederek karıştırılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirip ince kıyılmış dere otunu ilave ederek servis edilir.Valide Sultan BöreğiMALZEMELER:1 kg hazır yufka350 gr piyaz doğranmış kuru soğan1/2 lt süt1 çay kaşığı kara biber300 gr ceviz içi iri kıyılmış150 gr tere yağ2 adet yumurtaYeterince tuz ve karabiberHazırlanışı:Tencerede tere yağında soğanlar kavrulup pembeleşmesine yakın ceviz ilave edilip 3-4 dakika kavrulur. Çukur bir kap içerisine süt, yumurta, tuz ve karabiber konulup çırpılarak bu karışımla tepsinin içine fırça ile sürülür. 1 adet yufka tepsinin dışına taşacak şekilde yayıp yumurtalı karışımdan sürülür. Her katın arasına hem yumurtalı karışım hem de soğanlı börek içi konularak tepsinin içine kat kat dizilir. En son yufkayı koyduktan sonra dışa sarkan yufkalar katlanarak tepsinin içine alınır. Kalan sosun tamamı üzerine dökülerek 180 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirilerek dilimlenip servis edilir.Reşat ErdemirEtap Altınel Executive Chef BASATDER Başkan Yardımcısı