Makarna sevmeyen var mı? Biz olabileceğine inanmıyoruz. Tek başına bile çok lezzetli olan bu güzel yiyeceği bir de yakışan soslarla birlikte servis ettiğinizde ortaya krallara layık lezzetler çıkıyor. Siz de kolay makarna sosu tarifleri arıyorsanız listemize bir göz atın. Farklı mevsimlerde farklı malzemelerle yapabileceğiniz çeşit çeşit makarna sosu tariflerimiz hemen aşağıda...
#Makarna Sosu Nasıl YapılırMenemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırPatlıcan mutfakta, tatları kolayca emen ve bir dizi pişirme tekniğine uyum sağlayan boş bir tuval görevi görür. Izgarada pişmiş, közlenmiş, kızartılmış veya haşlanmış olabilir… Her yöntem lezzetinin farklı bir yönünü vurgular. Bu da şeflerin çeşitli tat profilleri denemelerini teşvik eder...
#PatlıcanBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıMasterChef'te MasterClass'ı kazanan isim dün gece belirlendi. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 2 Eylül tarihli son bölümünde yarışmacılar MasterClass eğitiminden geçti. Danilo Şef'in İzmir'deki restoranında pizza, makarna ve risotto hazırlamanın inceliklerinin anlattığı gecede; bir yarışmacı tüm eğitimleri en iyi aldığını kanıtlayarak MasterChef ödülünün sahibi oldu. Üç aşamalı etaplardan oluşan MasterClass'ta birinci olan isim İtalya'ya gitmeye hak kazandı. Peki, MasterChef MasterClass’ı kim kazandı? İşte, 2 Eylül 2022 MasterChef MasterClass birincisi ve son bölümde yaşananlar.
#MasterchefCheddar peyniri turuncuya çalan sarı rengiyle meşhur bir peynir türüdür. Çiğ sütten peynir mayası kullanılarak elde edilen Cheddar peyniri tam olarak mayalanması için sabit bir ısıda bekletilmelidir. İşte Cheddar peynirinin yapılışı ile ilgili detaylar.
#Cheddar PeyniriDomatesli, kıymalı veya yumurtalı... Adı makarnayla özdeşleşmiş bir milletin kaç çeşit makarna sosu hazırladığını merak ettiniz mi hiç? Bu soruya cevap vermek hiç kolay değil ama ben en klasiklerden üçünü anlatacağım. Nefis sosuyla, gerçek bir İtalyan makarnası için makarnayı çok pişirmemeniz gerektiğini de unutmayın.
#MakarnaYemek eleştirmeni Vedat Milor, sekiz bölümlük yeni bir YouTube programına başladı. ‘Geleneksel mi Modern mi?’ adlı programda baklava, tarhana, kuru fasulye ve içliköfte dahil, Türk mutfağının çok sevilen sekiz ürününün hikâyesini, bu lezzetlerin hem geleneksel hem de modernleştirilmiş versiyonlarını görüyoruz. Milor “Ustalarımız değer görmeyince geleneksel yemeklerimiz kayboluyor. Geleneği yaşatmanın tek yolu, o yemekleri günümüze adapte etmek... Elbette özünden kaybetmeden… Bu konuya kafa yordum, kendimde bir misyon gördüm” diyor.
#Vedat MilorAilesine temiz gıda üretmek için yola çıktı, kendisini 2000 dönüm alanda çiftliği yönetirken buldu. Organik tarıma dair bir farkındalığın olmadığı 2000 yılında Kuşadası’nda kurduğu çiftlikte üretime başlayan girişimci Gürsel Tonbul, bugün 300 çeşit ürün üretiyor. ‘Yerlim’ markası için yurtdışından da talep var.
#ÇiftlikKonya'da güneşte kurutulan domatesler, makarnasıyla ünlü İtalya'ya ihraç ediliyor. Yılın en sıcak günlerine rastlayan domates kurutma işlemi, Konya'nın Ereğli ilçesindeki firmaya ait 400 dönüm arazi üzerine uygulanmış sergide 400 mevsimlik işçiyle yapılıyor.
#Kurutulmuş DomatesMeyve ve sebzelerin en lezzetlileri şu sıralarda hasat ediliyor. Pazarlarda bir bereket, bolluk... Bu olgun ürünleri kış için hazırlamanın tam sırası. Domatesten çeşit çeşit soslar, patlıcanlı yaz kızartmaları, şeftaliden kızılcığa türlü meyvenin püresi ya da dilimleri kavanozlanıp kilerlere diziliyor. Neden sizin mutfağınızda da yaz tatları kışın da yenmesin?
#GazetehaberleriSiz de benim gibi yaz geldiği için ufak ufak forma girmek istiyorsanız, ama lezzetli şeyler yemekten bir türlü vazgeçemiyorsanız bu tarif tam bizlik! Karnabahardan asla dağılmayan, çok pratik bir pizza tabanı hamuru yapıyoruz, gerisi tamamen sizin ağız tadınıza ve zevkinize kalmış. İstediğiniz malzemeleri ve sosları kullanarak en sevdiğiniz pizzayı suçluluk duymadan yiyebileceksiniz. Daha evvel böyle sebze tabanlı pizza denemediyseniz, bu tarifi muhakkak öneriyorum. Şimdiden afiyet olsun!
#Karnabahar Pizza TarifiAkşamdan kalan yemekleri, yeniden ısıttığınızda ilk tadı vermiyor olabilir. Bu da artan yemeklerin ne yazık ki çöpe gitmesine neden olur. Ancak, birkaç basit yöntemle, yemeklerinizi yeniden afiyetle yiyebilirsiniz. İşte yiyeceklerinizin tadının yeni pişmiş gibi olmasını sağlamanın 8 kolay yolu…
#YemekSofralarımızın vazgeçilmez lezzetidir zeytin. Kahvaltı sofralarını süsler, hamur işlerine girer, makarna sosu bile olur. Yeşiliyle siyahıyla doyum olmaz bir keyiftir. Zeytininizi şarküterilerden, marketlerden ya da bu tür ürünler satan internet sitelerinden hazır halde alabileceğiniz gibi evde de kolayca yapabilirsiniz. Sadece birkaç püf noktasına odaklanmanız gerek. Sizin için evde uzun süre dayanıklı yeşil ve siyah zeytin yapmanın yolları…
#Siyah Zeytin Nasıl YapılırMakarna sevmeyen var mı? Biz olabileceğine inanmıyoruz. Tek başına bile çok lezzetli olan bu güzel yiyeceği bir de yakışan soslarla birlikte servis ettiğinizde ortaya krallara layık lezzetler çıkıyor. Siz de kolay makarna sosu tarifleri arıyorsanız listemize bir göz atın. Farklı mevsimlerde farklı malzemelerle yapabileceğiniz çeşit çeşit makarna sosu tariflerimiz hemen aşağıda...
#Makarna Sosu Nasıl YapılırDavid Evans’ın ‘Sıfır Atık/Tüketim Kültürü ve Gıda İsrafı’ adlı kitabı, çiğ ve pişmiş yiyecekleri bozmadan saklamanın ve yeterince pişirip kararınca tüketmenin imkânını sorguluyor, tüm dünyanın en büyük sorumsuzluklarından biri olan israf modellerinden söz ediyor.
#Sıfır AtıkBugünlerde her evi aynı telaş sardı: Kışa hazırlık! Onlarca kilo domates ve biber soğuk günlerde yazın lezzetini sürdürebilmek için soslara dönüştürülüyor. İşinin ehli şeflere kış için hazırlanan sosların püf noktalarını sorduk. İster bilgilerinizi teyit edin, isterseniz de ilk defa kışlık sos yapmayı deneyin...
#GazetehaberleriYaz aylarının ve özellikle de ağustos-eylül ayları, kış için lezzet hazırlığı yapmanın en güzel zamanıdır. Tatlı domatesler, leziz yaz sebzeleri ve meyvelerini kışın çok özlüyorsanız buzdolabınızda yer açın. Yaz lezzetlerini kış için nasıl saklayacağınızı anlatıyoruz.
#Konserve YapımıBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriMakarna her yaştan birçok insanın çok sevdiği, zevkle tükettiği bir yemek. Birçoğumuz makarnayı öyle seviyoruz ki tek başına bile yiyebiliyoruz. Ancak çeşit çeşit sosların makarnaya kattığı lezzet de tartışılmaz. Siz de kolay makarna sosu tarifleri arıyorsanız tariflerimize bir göz atın…
#Makarna Sosu Nasıl Yapılır