Paylaş
MALZEMELER
330 gr (3 su bardağı) rende çiğ karnabahar
1 büyük boy yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr rende eski kaşar
Üzeri için:
Pizza sosu (ben hazır satılan kavanoz domates ve fesleğenli makarna sosu kullandım, çok yakışıyor)
Mozarella peyniri
İstediğiniz sebze veya şarküteri
Not: 1 adet 25 cm pizza için - su bardağı ölçeği 200 ml
YAPILIŞI
-1 adet karnabaharın saplarını ayıklayıp rendeleyin, hafif pütürlü bırakıp rondodan da geçebilirsiniz.
-3 su bardağı rendelenmiş karnabaharı (kalanını porsiyonlayıp buzluğa atabilirsiniz daha sonra kullanmak için) bir tavaya alıp 1/2 çay kaşığı tuz ekleyip en kısık ateşte 10 dakika yumuşatın.
-Yarı pişirdiğiniz yumuşamış karnabaharınızı bir 10 dakika da altını kapatıp, kapağı kapalı demlendirin, bu sayede biraz soğumuş olacak.
-Soğuyan karnabaharınızı 2 ya da 3 parçaya ayırıp, bir tülbent yardımıyla tüm suyunu sıkıp süzdürün. İlk başta suyu yokmuş gibi görünecek ama sıktıkça baya su çıktığını göreceksiniz:)
-Suyunu sıktığınız hamur haline gelmiş karnabaharınızı bir borcama alıp, 100 gr rendelenmiş eski kaşar (parmesan da olur, sert peynir olması önemli) ve 1 adet büyük boy oda sıcaklığında yumurta ekleyerek bir karışım elde edin.
-Düz metal bir tepsiye (fırın tepsisinin tersini kullanabilirsiniz), bir yağlı kağıt serin ve pizza hamurunuzu 25 cm çapında, 4-5 mm kalınlığında bir yuvarlak olacak şekilde elinizle yayın.
-Önden ısıtılmış 220 derece fansız fırının orta rafında 20-22 dakika kadar, kenarlardan renk alana dek pişirin.
-Ön pişirme yaptığınız pizza tabanını fırından çıkartın, üzerine istediğiniz pizza sosunu ve ek malzemeleri ekleyip, 15 dakika kadar daha pişirin.
-Fırından çıkarır çıkarmaz dilimleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Paylaş