Lahmacun herkesin keyifle yediği bir lezzet. Çıtır çıtır hamuru ve nefis iç harcıyla yiyen bir daha istiyor. Yanında domates, yeşillik ve soğanla tadına doyulmuyor. Bu lezzetli evinizde de hazırlayabilirsiniz. Evde çıtır çıtır lahmacun yapımı için hamuru ve iç harcının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#LahmacunBu akşam kaptanlık oyunu için yarışmacılar MasterChef'te lahmacun yapımı için mücadele verecekler. İzleyenlerin merak ettikleri evde lahmacun yapımı için orjinal lahmacun tarifi derledik. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte, tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Tavada LahmacunGelinim Mutfakta tavada lahmacun tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Kanal D'nin sevilen yarışma programı gelinim Mutfakta'da günün yemeği tavada lahmacun oldu. Evde pratik bir şekilde geleneksel lahmacun lezzetini sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, işte mutlaka denemeniz gereken kolay tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Tavada LahmacunLahmacun tarifi, metotlarına ve yöresine göre değişkenlik gösterebiliyor. Özellikle güney kesimlerde, büyükşehirlerin aksine elle açılan hamur ile yapılan lahmacun, temelde kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz ve baharat karışımından oluşuyor. Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay çevresinde malzeme içeriği ve yoğunluğu ile farklılık gösteren lahmacun tarifleri, evde de kolayca uygulanabiliyor. Peki, evde lahmacun içi nasıl hazırlanır? İşte, lahmacun yapılışı hakkında önemli bilgiler
#Evde LahmacunMasterChef lahmacun tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İç harcı ve çıtır çıtır hamuru ile lahmacun pek çok kişinin favorisi. Yanında bol yeşillik ile de tadına doyum olmuyor. Bu nefis lezzeti hazırlamak biraz zahmetli olsa da lezzeti buna değer. Eğer denemek isterseniz, lahmacun tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef Lahmacun TarifiTürk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorGastronomik bir et lokantasında veya yıldızlı bir restoranda hissettiren bir sofradayız. Çeşme’de bir plajın restoranında... Mekân Momo, şef ise Mert Seran. Momo’ların menüsü bir plajda olmasını beklediğimizin çok çok üzerinde.
#Ebru ErkeAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunYeni yazı dizimizde sizleri alıp Ankara’nın cadde ve sokaklarında bir gezintiye çıkarıyoruz... Gezinti esnasında sizin ve sevdiklerinizin “Hatırası Var” dediğiniz, güzelliklerle süslenmiş yer ve mekânlarla yeniden hemhal olup birlikte geçirdiğiniz hoş anılarınızı canlandırmak ve geçmişle bir nevi hasret gidermek... Dertleşmek belki de... Hazırsanız başlayalım...
#Hatırası VarYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaAntakya’daki Güzelburç Tugay Kasap çok sevilen yöresel lezzetleriyle, üstelik içine meşhur Çınaraltı Künefe’yi de katarak artık Nişantaşı’nda. Menü sade ama yörenin ikonik lezzetlerini içerecek kadar da yeterli. Babagannuş, muhammara, nar ekşili ciğer, alinazik, güveçte Antakya sıkma peyniri, lahmacun... Başrol tepsi kebabının ama incecik soslu lavaşa sarıp dilimledikleri beyti de öyle böyle lezzetli değil.
#Ebru ERKEBu yıl 5’incisi düzenlenen Didim VegFest, giderek daha çok insana ulaşıyor ve farkındalığın artması için şehirde çok önemli adımlar atılıyor. Yeni lokal ve vegan mutfaklarla ayrıca bitki temelli yerel et ve peynir üreticileriyle tanışmak, bu yılki festivalin benim için en olumlu gelişmeleri arasındaydı.
#VeganÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanBatı kökenli kimi yemek ve tatlı çeşitleri zamanla yemek alışkanlığımızın bir parçası haline geldi; köfte ekmek, lahmacun ve pide gibi geleneksel yemeklerimizin bazılarıysa fast food kültürüne uyarlandı. Türk mutfak kültürünü korumak hepimizin sorumluluğu... 29 Ekim vesilesiyle ülkemizin kurucusu Atatürk’ün sofrasına ve Cumhuriyet döneminin yemeklerine bakalım.
#29 EkimGaziantep lahmacununda bahar aylarında taze sarımsak kullanılıyor, yazınsa içinde patlıcan söğürtmeyle servis ediliyor. Şanlıurfa’da iç harç soğan ve isotla hazırlanıyor, domates yerine salça kullanılıyor. Adana lahmacunu çıtır değil, hamurunu yumuşak sevenler için ideal... Bu yemeğin sadece damağımda değil, kariyerimde de önemli bir yeri var. Pandemi başladığında Sydney’deki restoranlarımda paket servise başladık, Sydney’lilere lahmacunu sevdirdik.
#Lahmacunİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıLazanya ve Kayseri yağlaması, özel hamurları, domates ve kıymalı soslarıyla görsel açıdan birbirine çok benziyor. İkisi de kat kat hazırlanan, bereketli ve nefis ev yemekleri... Annelerin, sevdikleri için mutfakta harcadığı emek ve zamansa bu iki lezzetin en önemli malzemesi...
#YAZARŞef Ömür Akkor’un 25 yıldır gezdiği lezzet noktalarını çizimlerle anlattığı ‘Türkiye Gastronomi Atlası’ okurla buluştu. Iğdır’da 4 kız kardeşin oturma odasındaki 4 masalı lokantada 12 liraya yediği kuru-pilavı, kuyrukyağıyla kavrulan Van kavutunu ve satış için Instagram’da şaklabanlık yapmamayı tercih edenleri topladığı kitabında, ‘esnaf lokantası nedir’, ‘yerel ürün nasıl değerli olur’ gibi önemli sorulara yanıt arıyor.
#YazarRamazan'ın sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi altıncı gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 8 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü...
#İftar MenüsüHavaalanından şehir merkezine doğru yol alırken etrafı sağlı sollu kaplamış, bembeyaz çiçeklerle dolu yüzlerce kayısı ağacını görünce “Malatya gelinliğini giymiş” deyişinin ne olduğunu idrak ettim. Şehri gezip sofralarına oturdukça ve kendine has lezzetlerini tattıkça da neden bir seyahat meraklısının yolunu buraya düşürmesi gerektiğini anladım.
#MalatyaEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#Esnaf