Lahmacun hamurunu çıtır çıtır yapan yöntem... İç harcı da bu tarifle mükemmel oluyor
Lahmacun herkesin keyifle yediği bir lezzet. Çıtır çıtır hamuru ve nefis iç harcıyla yiyen bir daha istiyor. Yanında domates, yeşillik ve soğanla tadına doyulmuyor. Bu lezzetli evinizde de hazırlayabilirsiniz. Evde çıtır çıtır lahmacun yapımı için hamuru ve iç harcının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
Lahmacun tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında ayran, bol yeşillik ve soğanla yemesi de ayrı keyifli. Peki lahmacun nasıl yapılır? İşte tarifi...
LAHMACUN TARİFİ
MALZEMELER:
Lahmacun hamuru için:
3 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı kadar ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
LAHMACUN İÇİ İÇİN:
350 gram kıyma
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Lahmacun hamuru için suyu, süt, şeker ve instant mayayı yoğurma kabına ekleyin. Birkaç dakika bekletin.
Ardından tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamur kıvamını bulunca üzerini sarın ve dinlendirin.
Diğer taraftan da iç harcını hazırlayın. Burada en önemli püf noktası lahmacun harcı biraz cıvık kıvamda olmalı.
Soğanları birkaç parçaya bölüp mutfak robotundan geçirin.
Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesi de robotta çekin.
Soğan ve domatesi bir kaba alın.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, salçalar ve baharatları ekleyin.
Son olarak kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.
Eğer harç cıvık kıvamda değilse bir miktar su ekleyebilirsiniz.
Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını bir merdane yardımı ile açın.
Üzerine hazırladığınız lahmacun harcını eşit şekilde yayın ve tepsiye alın.
Önceden 250 derecede ve fanlı ayarda ısıtılmış fırında lahmacunları pişirin.
Yaklaşık 10 dakika sonra lahmacununuz hazır!
Lahmacunları dilerseniz tavada da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.