Ülkemiz alabalık yetiştiriciliği konusunda dünyada 2’nci, Avrupa’daysa 1’inci sırada. Hem etli hem de farklı malzemelerle birleşmeye uygun bir tada sahip olması bu balığı şeflerin gözde malzemelerinden biri haline getirmeye de başladı. Yazarımız Ebru Erke alabalığı ve mutfaktaki farklı kullanım alanlarını anlattı...
#Balık10 yaşından beri çalışıyor, 34 senedir bilfiil mutfakta... Antep mutfağı dendi mi akla gelen ilk isimlerden şef Doğa Çitçi, bu kez Gaziantep’teki Rayiha Baharat Müzesi’nde açılan restoranın koordinatör şefi olarak karşımızda. Baharatı ön plana çıkaran yemeklerin sunulduğu mekânı Doğa Şef’le konuştuk.
#Doğa ÇitçiPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaYaz yaklaştıkça ışıl ışıl parlayan güneş de tatil sabahlarımıza eşlik etmeye başladı. Ailemizle, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz pazar kahvaltısı sofralarını sıklıkla kuracağımız bugünlerde sevdiğimiz klasikler kadar sürprizler de tatmak istiyoruz. Yazarımız Ebru Erke’nin ‘Kahvaltı’ kitabı bunun için biçilmiş kaftan.
#YumurtaGelinim Mutfakta kremalı kedi dilli pasta tarifi ile beş çayı menülerini belirlemeye devam ediyor. Oldukça hafif bir tatlı olan kremalı kedi dilli pasta malzemeleri ve kolay yapımı ile sevilen tarifler arasında yerini aldı. Peki Gelinim Mutfakta kremalı kedi dilli pasta nasıl yapılır? İşte tarif detayları...
#Kremalı Kedi Dilli PastaEvde çalışırken, spor yaparken, ya da film izlerken hepimizi motive eden ortak şey; yemek! Ders arasında da dizi seyrederken de yiyeceğimiz atıştırmalıkları düşünür, kafamızda kaçamaklarımızı planlarız. Hafta boyunca sizi motive edecek ve evde kolayca yapabileceğiniz 4 tane nefis atıştırmalık tarifi hazırladık!
#AtıştırmalıkSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeDiyet yapan bireyler pazartesiden cumaya kadar diyetlerini titizlikle uygularken, hafta sonu ile beraber düzen bozuluyor belki de bütün haftanın emeği çöpe gidiyor. Peki hafta sonu hangi sebeplerle diyet düzenimiz karışıyor ve bu durumlarda hangi çözümler bizi kurtaracak..
#Kahvaltı“Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyen birinin pişirdiği yemeği ister misiniz? Peki yazdığı yemek kitabını okumayı? Yemek yemenin ve yapmanın hazzıyla harekete geçen Refika Birgül, “Refika’nın Mutfağı/Cooking New Istanbul Style” adlı bir kitap hazırladı. Kitap, yemek kitaplarını roman gibi okuyanlar kadar, tarifleri harf harf izleyerek yemek yapanların da kalbini kazanacak. Hayatı boyunca sevdiklerine kalbi çarparak yemek pişiren Refika Birgül, kimse bu zevkten mahrum kalmasın istiyor.
Hısım akraba, eş dost ve kayınvalide için yeni evli çiftten daha merak uyandırıcı bir şey yoktur. Çiçeği burnunda çiftler daha cicim ayları bitmeden habire misafir ağırlar. Kendisi de bir bakıma yeni evli sayılan Elif Edes Tapan, halden anlayan bir yemek kitabı hazırladı: Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları. Kitapta kayınvalideden patrona, arkadaştan yatılı misafire kadar tam 10 durum için düzenlenmiş mönü ve tarifler bulunuyor.