Kokoreç haberleri sayfasında Kokoreç hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1179 Kokoreç haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatSokak lezzeti deyince aklı ilk onun adı geliyor. Adına şarkılar yazdıran kokoreç, kuzunun ince bağırsağından ve mumbarından yapılır. Baharatla harmanlanır, şişe sarılarak ağır ateşte pişirilir. Peki kokoreç sağlıklı bir sokak lezzeti mi? Kilo yapar mı? Diyetisyen Gülçin Işık, popülerliğinin yanı sıra besin değeri yüksek ve oldukça faydalı bir yiyecek olan kokoreç hakkında bilgi verdi.
#KokoreçBebek Otel By The Stay’deki Sankai, geçen hafta üç gece The Stay Alaçatı Warehouse’da pop-up yaptı. Ben de o akşamlardan birinde oradaydım ve Japon ağırlama kültürünü en rafine haliyle yaşadım. Oteldeki ilk akşamsa paylaşımlık tabaklarla kurulan bir Ege sofrasındaydım. Mutfağın başındaki Bolulu şef Eyüp Çoban’ın lezzetli sunumlarını da çok beğendim...
#KokoreçBaklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı. İşin doğrusunu uzmanlara sorduk. İşte yorumları...
#KokoreçManisa'nın Salihli ilçesinde bir kokoreç imalathanesinde kaydedildiği iddia edilen ve hijyen kurallarına uyulmadığı görülen görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler, görüntülerin söz konusu firma ile ilgisi olmadığını tespit etti, sosyal medyadaki firmanın Manisa'da olup olmadığı araştırılıyor.
#ManisaManisa'nın Salihli ilçesinde bir kokoreç imalathanesinde kaydedildiği iddia edilen ve hijyen kurallarına uyulmadığı görülen görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler, görüntülerin söz konusu firma ile ilgisi olmadığını tespit etti, sosyal medyadaki firmanın Manisa'da olup olmadığı araştırılıyor.
#ManisaVaktiyle AB’ye uyum süreci için yasaklanacağı haberleriyle ortalığı karıştırıp şarkılara konu olan kokoreç, vazgeçilmezimiz. Sakatatla arası olmayana bile kendini sevdiren bu lezzet, çoğumuzun favori sokak yemeği. Kimi iri kıyım İzmir usulü seviyor, kimi içi alınmış ekmeği bol yağa bandırıp domates ve baharatla yiyor, kimiyse uykuluğa sarılı halka dilim tercih ediyor. Peki, onu en iyi hangi dükkânlar pişiriyor? Jürimiz en beğendiği işletmeleri sıraladı.
#KokoreçAntalya'da sokak kısıtlamasını ihlal edip otomobille kokoreç yemeye giden 3 kişiye 'alkollü araç kullanmak'tan ceza da dahil 10 bin 764 TL para cezası uygulandı. Yapılan testte 0.95 promil alkollü çıkan sürücü Yiğit Ö.'nün "Kokoreç yiyip, eve gidecektik, başımıza gelene bak" sözleri üzerine polis memuru "Kokoreç pahalıya mal oldu" dedi.
#Antalyaİzmir'in Menemen ilçesinde arkadaşlarıyla kokoreççiye giden Fatma Yüce (42) yemek yerken dilinde ve boğazında acı hissetti. Boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Fatma Yüce'nin diline iğne battığını tespit edilirken diline yerleşen iğne, operasyonla alındı.
#İzmirİzmir'in Menemen ilçesinde arkadaşlarıyla kokoreççiye giden Fatma Yüce (42) yemek yerken dilinde ve boğazında acı hissetti. Boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Fatma Yüce'nin diline iğne battığını tespit edilirken diline yerleşen iğne, operasyonla alındı.
#İzmir@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçÜlkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeGelinim Mutfakta yeni bölüm yeni haftanın yarışmacılarıyla başladı. Gelinim Mutfakta bugün kokoreç tarifi ile izleyicilere sokak lezzeti şöleni yaşattı. Yarışmaya ise Nur Hanım ile kayınvalidesi Güldenur Hanım katıldı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte Gelinim Mutfakta puan durumu 16 Eylül 2024 Pazartesi!
#Gelinim MutfaktaYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeTürkiye'de oldukça popüler olan ve sıkça tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucunda endişe verici keşfe konu oldu. Araştırmacılar, midyelerde yüksek oranda fiberglas bulunduğunu ortaya koydu. Peki, fiberglas nedir ve sağlığımız üzerinde hangi riskleri taşıyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak ile konuyu mercek altına aldık.
#SağlıkDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatSokak lezzeti deyince aklı ilk onun adı geliyor. Adına şarkılar yazdıran kokoreç, kuzunun ince bağırsağından ve mumbarından yapılır. Baharatla harmanlanır, şişe sarılarak ağır ateşte pişirilir. Peki kokoreç sağlıklı bir sokak lezzeti mi? Kilo yapar mı? Diyetisyen Gülçin Işık, popülerliğinin yanı sıra besin değeri yüksek ve oldukça faydalı bir yiyecek olan kokoreç hakkında bilgi verdi.
#KokoreçHareketli bir eğlence akşamının ardından geceyi çorba, köfte, kokoreç gibi lezzetlerle sonlandırmak bir gelenek. Jürimize eğlence sonrası, geceye son noktayı koyacağımız lezzet duraklarını sorduk. Çorbası, döneri, pizzası ya da mantısıyla öne çıkan yerleri önerdiler.
#ÇorbaYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANKokoreç, en sevilen sokak lezzetlerinden biri. Garnitür olarak domates, biber turşusu ve salatalık turşusuyla tüketilen kokoreçte en kritik konu ise hijyendir. İşinizi şansa bırakmak istemeyen kokoreçi evde de yapabilir. Peki, nasıl? İşte, ‘kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor?’ sorularının yanıtı
#Kokoreç NedirSadece bizim değil, herhangi bir ülke mutfağının gerçek değerinin elit lokantalarla ölçülemeyeceğini düşünüyorum. “Bir ülke ya da bölgede yemek kültürünün varlığını ve zenginliğini anlamak için üst değil, alt düzeye bakmak gerekir” diyen Prof. Nguyen’in tespitinden yola çıkıp bakalım, haklı mı?
#Türk Mutfağı