‘Kokoreç, sensiz olmaz!’

Güncelleme Tarihi:

‘Kokoreç, sensiz olmaz’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 09:13

Vaktiyle AB’ye uyum süreci için yasaklanacağı haberleriyle ortalığı karıştırıp şarkılara konu olan kokoreç, vazgeçilmezimiz. Sakatatla arası olmayana bile kendini sevdiren bu lezzet, çoğumuzun favori sokak yemeği. Kimi iri kıyım İzmir usulü seviyor, kimi içi alınmış ekmeği bol yağa bandırıp domates ve baharatla yiyor, kimiyse uykuluğa sarılı halka dilim tercih ediyor. Peki, onu en iyi hangi dükkânlar pişiriyor? Jürimiz en beğendiği işletmeleri sıraladı.

Haberin Devamı

1-KİMYONLA TATLANDIRILIYOR

Kokoreççi Asım Usta, İzmir

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Ferit Özkaşıkçı “İzmir’de akla gelen ilk yer” diyor. İçi, badem ve boğazlık cinsi uykulukla dolduruluyor. En çok tercih edilen İzmir usulünde kokoreçler kimyonla tatlandırılıyor. Porsiyonu 70 lira. (0232) 462 02 14

2-REZERVASYON GEREK

Ozzie’s 1968, İstanbul

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Ebru Erke “Kaliteden ödün vermemek için sınırlı sayıda üretim yaparlar. Uykuluğa sardığı kokoreç çok lezzetli. Rezervasyonla gitmekte fayda var” diyor. Beyoğlu’ndaki mekânda kokoreç sandviç 48 lira. Vakumlanmış, 6 dilimlik hazır paketlerinden de  satın alabilirsiniz.
(0212) 361 91 23

Haberin Devamı

3-KAPIDA UZUN BİR KUYRUK...

Çengelköy Kokoreççisi, İstanbul

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Teoman Hünal “Değişmeyen favorim” diyor. Ferit Özkaşıkçı ve Savaş Özbey’in de önerdiği işletmenin kapısından kuyruk eksik olmuyor.
İri kıyım, kimyonlu İzmir usulü ve domates-baharatlı çeşitlerinin fiyatı 35-45 lira arasında. (0216) 318 76 56

4-KUZULAR BALIKESİR’DEN

Kokoreççi Baki Usta, İzmir

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Ebru Erke “Kuzunun kesiminden kokoreç olana kadar temizleme, sarma, pişirme gibi tüm işlemleri kendileri yapıyor. Kuzular genelde Balıkesir’den. İzmir’de tek geçerim” diyor. Adrese vakumlanmış da yolluyorlar. Çeyrek ekmek 23 lira. (0232) 330 59 18

5-ÖNCE HAŞLANIYOR

Şen Kardeşler, Manisa

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Salih S. Sevinç “3 saat haşlanan süt kuzu kokoreçler daha sonra ızgarada tekrar pişiriliyor” diye anlatıyor. Berat Çokal’sa “Yok böyle bir lezzet! Ağızda eriyen bir kıvamı var. Servis ederken üzerine bir parça haşlanmış dalak ekleniyor” diyor. Porsiyonu 60 lira. (0552) 892 40 72

Haberin Devamı

6-ŞEHRİN ESKİLERİNDEN

Kral Kokoreç, İstanbul

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Sirkeci’deki işletme için Ferit Özkaşıkçı “İstanbul’un en eskilerinden” diyor. Savaş Özbey’in de favorisi. Süt kuzu kokoreci kendileri sarıyorlar. Ekmek arası ince ve iri kıyım seçenekleri var (25 lira). (0212) 513 64 93

7-ROKET Mİ ATOM MU?

Kokoreççi Tekin Usta, İstanbul

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Küçükçekmece’de yaratıcı çeşitlerle dikkat çeken dükkân, Teoman Hünal’ın önerisi. Yarım halka dilimli ‘roket’ ve bol badem uykulukla sardıkları ‘atom’ ünlü. Fiyatlar 45-50 lira arasında değişiyor. (0212) 592 01 44

8-EN AZ İKİ TANE YEDİRİR

Haberin Devamı

Kadıköy Midyecisi, İstanbul

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Salih Seçkin Sevinç “Balıkesir’den gelen süt kuzu kokoreci ayaküstü en az iki tane yedirir” diyor. İri iri kesilerek kimyonla sunulan İzmir usulü yarım ekmek kokorecin fiyatı 38 lira. (0216) 330 05 47

9-YAĞINI AKITA AKITA!

Rumeli Çorbacısı ve Kokoreç, Aydın

‘Kokoreç, sensiz olmaz’

Berat Çokal “Ağır ateşte yağları şişte akıtılarak uzun pişen dana kokoreç, İstanbul’dan Güney’e inenler için de ideal bir lezzet. Kokoreci mutlaka iri kıyım isteyin” diyor. Çeyrek kokorecin fiyatı 20 lira. (0541) 656 48 60

10-GÜVEÇTE VE İRİ KIYIM

Paşa Kokoreç, İstanbul

Haberin Devamı

Çengelköy’de meşe odun kömüründe pişen kuzu kokoreci Ferit Özkaşıkçı öneriyor. Baharda sarılan kokoreç, soğuk hava odasında korunuyor. Yıl boyunca aynı kalite sağlanıyor. Güveçte köz biber ve domatesli iri kıyım kokoreç porsiyon (99 lira) çok seviliyor. (0216) 318 12 80

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!