Kokoreç mi midye tava mı?  

Güncelleme Tarihi:

Kokoreç mi midye tava mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2022 07:00

Okurlarımız bu hafta kokoreç ve midye tavayı kıyasladı, hangisini nasıl sevdiklerini anlattı. Bu iki vazgeçilmez sokak lezzetimizi hangi adreslerde yemeyi tercih ettiklerini de paylaştılar.

Haberin Devamı

Instagram hesabımızda bu hafta (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz kokoreç mi midye tava mı” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 64’ü kokoreci seçti. Biz deşu ayrıntıları istedik: “Kokoreci iyi yaptığını düşündüğünüz adresler hangileri? Kabaca doğranıp kimyonla sunulan İzmir usulü... İnce kıyım biber ve domatesli... Halka kesim... Favoriniz hangisi? Tercihiniz çeyrek mi yoksa yarım mı olur? Ekmeğin içini de aldırır mısınız? Hangi baharat çeşitlerini ekletirsiniz? Midye tavasını beğendiğiniz yerler neresi? Ekmek arası mı tercih edersiniz, yoksa tarator sosuna batırarak kendi başına yemeyi mi? İyi bir tarator sos nasıl olmalı? Üzerine limon da sıkar mısınız? Midye tavayı evde yapmayı denediniz mi?” İşte, gelen yorumlardan bazıları... 

Haberin Devamı

@sevgiozbatur: “Benim tercihim ekmek arası midye tava olur. Kadıköy’e gittiğimde mutlaka yerim.”

@ayenkmu: “İzmir usulü en sevdiğim! Biraz tuz ve kimyon yeterli, kokorecin tadını bastırmamalı. Çeyrek bence kimseye yetmez, yetmemeli :) İçi alınmış yarım ekmek candır. Halka çok nadir tercih ederim. En sevdiğim adres ise Kokoreççi Baki.” 

@savasdincbas: “İkisinden de vazgeçemem. Kokoreç İzmir usulü, midye tava da tarator soslu tercihimdir.” 

@melisdc: “Ama ben seçemem ki, ikisi de benim bebeğim gibi... Kokoreci İzmir usulü, midye tavayı da çöpü elime alıp tarator sosa bandıra bandıra yemeyi tercih ederim.”

@izcigunizi: “Bol kimyonlu, domatesli kızartılmış kokoreç tercihimdir. Yanında acı biber turşusu ve ayran olmazsa olmazımdır. Çeyrek çok çabuk bitiyor. O yüzden yarım ekmek yerim. Seyyar araçlarda yapılanları daha çok seviyorum. Ayaküstü alıp yemek için ideal.” 

@arzugi: “İkisinin de ayrı bir lezzeti var. Kokoreç İzmir usulü, halka doğranmış porsiyon olarak severim. Baharatını kendim koyarım. Baharatta tercihim kimyon, kekik ve kırmızı pul biber olur. Midye tavayı bol tarator sosla birlikte porsiyon olarak severim. Maalesef son zamanlarda İstanbul’da güvenerek yiyemiyorum.” 

@mealmyths: “Tercihim kokoreç olur ancak bazen Kadıköy’de ya da Beyoğlu Balık Pazarı’nda Nevizade taraflarında dolanıyorsam taze taze kızarmış midye tavanın da tadı bir başka oluyor. Uykuluğa sarılmış lezzetli ve temiz, kaliteli kokoreç sunan adreslerde tercihim iri kıyım, kimyonu bol İzmir usulü. İzmir’de Asım Usta ve Baki Usta bu işin hakkını veren adreslerden. İstanbul’da Asmalı’daki Ozzie’s ve Çengelköy Kokoreççisi ve Eminönü’ndeki Kral Kokoreç de bu işi iyi yapan adreslerden.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!