Pek çoğumuzun hayatının önemli bir kısmı evin dışında geçiyor. Günlük koşturma içinde kahvaltı, öğle, akşam yemeklerini dışarıda yiyoruz. Hızlıca tükettiğimiz bu sokak gıdalarının büyük çoğunluğunun kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığının farkında mısınız?
#Sokakta Ne Yediğinizi Biliyor MusunuzBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaTürk mutfağının vazgeçilmezidir börekler. Kıymalı, peynirli, patatesli… Kokusuyla misafirleri karşılayan, hafta sonu masalarını şenlendiren börekler; farklı tatları sarıp sarmalayarak lezzetine lezzet katıyor. Çıtır mı çıtır, enfes mi enfes börek tarifleri ramazan sofralarınızda yer açmanızı bekliyor! İşte lezzetli ve pratik 3 börek tarifi…
#Mucize LezzetlerColorado Eyaleti’nde küçük bir madenci kasabası olan Aspen bir zamanlar ülkenin en önemli gümüş madenlerine sahipti. Günümüzde Amerikan jet sosyetesinin en gözde kayak merkezi. Tesislerin yanı sıra lüks mağazaları, mükemmel restoranları, otelleri, sanat müzesiyle cazibesini hep koruyor. Giriş ücretleri 150 TL’yi bulan mekânlarda Brezilyalı, Avustralyalı zenginlerle kredi kartı yarıştırmak istemiyorsanız daha mütevazı seçenekler mevcut.
#Aspen‘Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle 18 yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Şerif Gören tam bir yaprak sarma bağımlısı. Bunu filmlerine de yansıtmış. ‘Sen Türkülerini Söyle’ filminde, Kadir İnanır’ın hapisten çıkıp annesinin yaptığı bir tencere sarmayı yemesi, aslında kendi gerçek hikayesi
Bu gece, yılbaşı gecesi. İçkisi, eğlencesi bol bir akşam sizi bekliyor. Ama bunun bir de sabahı var. Ayıldıktan sonra, yıla güzel bir kahvaltıyla başlamaktan daha güzel ne olabilir? Onlarca çeşit peyniri, zeytini, şarküterisiyle Türkiye’nin dört bir yanından en meşhur kahvaltıcılar bu listede. Salaş çay bahçesinin menemeni de var, lüks otellerin brunch’ı da.
Aslında en düşkün olduğu mutfak Anadolu mutfağı. Tatar olduğu için çiğ börekten vazgeçemiyor. Ama Avivasa’nın CEO’su Meral Eredenk dünyayı iki kez dolaşacak kadar sık seyahat ediyor ve yeni lezzetlere de açık. İtalyan, Vietnam, Çin mutfaklarına düşkün, yılan eti de yemiş, timsah eti de.
Ankaralı lezzet düşkünleri iftar sofralarını yöresel lezzetlerle süslüyor. Başkent’e özgü tadların yer aldığı sofralardan diğer şehirlerin vazgeçilmezleri de eksik olmuyor. Şanlıurfa’dan İzmir’e, Antalya’dan Aydın’a kadar birçok yöresel lezzeti de sofralarına taşıyan Ankaralılar, değme aşçılara taş çıkarıyor.
Bugün ramazan ayının 12’nci günü. İftar saatlerinde evlerde ve yollarda bir telaş var. Aileler evlerinde bütçelerine göre minik ziyafet sofraları hazırlıyor. Ama orucu evleri dışında açanlar da var. Son yıllarda Türkiye’deki lokantalar, hazırladıkları iftar sofralarıyla yaratıcılığın sınırlarını zorluyorlar. Bu hafta, iftar için farklı mekánlara giden ve bu nedenle pek çok lokanta hakkında fikir sahibi olan jüri üyelerimize en iyi 10 adresi sorduk.
Patrick Süskind’in Koku adlı kitabını okudunuz mu? 33 dile çevrilen ve bütün dünyada 8 milyon satan bu roman olağanüstü koku alma yeteneğiyle doğan bir çocuğun (Grenouille) hikayesini anlatır. Bu çocuk kokuları ve kokuların insan üstündeki etkilerini o kadar iyi tanımaktadır ki, sonunda insanları baştan çıkaran bir koku üretmeyi başarır. Hikaye Grenouille’un bütün bir kasaba tarafından parça parça edilip yenmesiyle biter.